nuffnang

nuffnang

Followers

online user

Monday, February 9, 2015

Cuti-cuti Malaysia Part two : Pengalaman di Zoo Malam Melaka

Amboi dkt 2 bulan baru nak sambung eh,
aku nye USB pot utk transfer gambar mana ntah,
dan aku lak tak berusaha mencari,
last week kemas2 baru jumpa,
so, inilah sambungan dari post aritu.


Percutian di Melaka,
memang best, dan santai,
Ilham sangat la fanatiknya dgn dunia haiwan,
dia tak pernah mintak nak kereta mainan, ataupun pedang ultraman,
yg dia minta, kalau mainan je,
mesti berunsurkan haiwan,
so, utk melayan dia,
kami pergi melawat Zoo Malam di Melaka,

Biar gambar berbicara


Harga Tiket, nampak tak..??
ada Mykad, dewasa rm15, kanak2 RM6

berbaloi tak..??

bagi aku yg pencinta haiwan gak ni,
agak berbaloi,
pengalaman baru suasana malam dalam zoo,
haiwan semua jaga waktu malam..

masa masuk, ingatkan tak ada orang,
mcm kami je,
tapi bila dah masuk,
ada je, org,
tak la ramai,
tp just nice utk satu tram melawat




Baby Faiqa tido half dari perjalanan,
memula risau gak nak bawak baby masuk zoo malam2 ni
karang balik menangis je , dah tak pasal pulak kan,
tapi sebelum masuk zoo tu aku dah baca ayat kursi siap2 dkt telinga faiqa,
just utk pelindung diri..


memula kita akan melawat ikut tram,
round satu zoo, then kawasan singa dan tiger,
kita kena berjalan sikit,
tak jauh pun,\sikit je,
then naik balik tram untuk tgk persembahan,





anak2 aku ni berani pegang ular,
mak nye..?? kalau bagi sejuta pun belum tentu mak sanggup..




abah dah kenapa muka mcm tu.. hihihi



sama ke..?? hihihi

selit-selit, gambar lepak dataran melaka




keluar dari bayou lagoon hotel tu, kami lepak time hotel melaka, 
dekat dengan dataran pahlawan,
ambil satu malam je,
bilik sempit, tapi katil queen dua..
ok la kan buat tido je, lg pun murah je..


Last sebelum balik KL,
dua2 muka tension..
padahal dah itam legam dah, mandi pool berendam sepanjang ari,
dalam kreta balik KL tak abis2 tanya,
mak nanti kita datng lagi tak..??
hihihi


p.s : gambar dalam zoo tu aku tak ambil banyak sangat,
takut la tangkap gambar malam2, krg benda lain lak yg terjongol.. ngeeee



1 comment:

  1. Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
    http://keretamurahpelancongan.blogspot.com/
    JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
    Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
    Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

    Contact Person :
    Mobile Phone : +6281322167717
    WhatsApp : +6281214741600
    +6281220477335
    Email : irditour.bandung@yahoo.com
    Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

    Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
    Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
    Wassalam..wr.wb..

    ReplyDelete

pendapat kwn2 amcm..???

MAI LA KLIK