nuffnang

nuffnang

Followers

online user

Monday, November 24, 2014

Fatihah dan Ilham Piano Concert 2014

23.11.2014
11.00 a.m
Malaysian Institute Of arts Wangsa Maju
Its Fatihah and Ilham Piano Concert..

apa yg agak special koncert kali ni berbanding yang lepas2..
kali ni, teacher request Fatihah jadi M.c,
Fatihah punyalah excited nak jadi m.c..
aku ni pulak yg risau,
dok terpikir2,
adakah Fatihah seperti ku..?? eceh..
yelah maknye kalau suruh jd m.c mau berpeluh2 mcm nak pengsan..
tgk Fatihah relax je,
bila aku yg gabra lebih, 
dia siap cakap, laaa mak ni, kakak ok je la, tak takut lansung pun..



Ilham dengan topinya..
ini pun special, 
Ilham baru blajar dlm sebulan, 
teacher ckp, ok, dah boleh masuk concert,
aku dok gelabah dah, betul ke teacher, krg serabut je,
teacher ckp, its ok, klau dia lupa, sayA naik bantu..


Fatihah tersenyum bangga nak jd m.c



sori gambar agak blur, 
mak gegel2 pulak tgk anak jd m.c..
in english pulak tu..
pdhal anak relax je..



Fatihah seperti biasa,
bermain dengan tenang dan confident..


Fatihah main dua lagu,
Brass Funfair dan Great News


Teacher Ng,
Teacher kesayangan Fatihah,
 ada sekali kena tukar teacher, 
mati2 taknak dgn teacher lain,
padahal, garang jugak teacher Ng ni..


Jeng.. Jeng.. Jeng..
paling debar,
abah siap konon nak keluar lagi tak sanggup nak tgk..hihihi
ye lah, sebulan je kot, baru blaja,
tetiba masuk konsert..
tersengih2 naik pentas..
mula2 main ok,
tapii ada terpelecuk satu note,
trus jadi tak betul

as promise,
teacher naik temankan Ilham,


teacher ada kat sebelah barulah lancar,
insyallah, next year adik dah makin ok,



Kemain adik bergaya ala2 Bruno mars




Last gambar kenangan bersama group Fatihah dan Ilham dan teacher Sia, 
Owner Praise House of Music


Kakak dan adik..


Snap..snap..


Suka kemain adik ye..



Hadiah Dari teacher..


p.s : Alhamdulillah segalanya berjalan lancar.., 
anak2 happy, pelajaran sampingan buat anak2..
keputusan peperiksaan anak2 haritu pun amat memberansangkan
dan membahagiakan mak dan abah..
selain tu, Fatihah juga dan laju bacaan Al Qurannya.. target dalam tahun depan dah boleh khatam..
dan apa  yang penting sekarang, anak2 mak, jaga attitude,
jadi anak yg baik, dan hamba Allah yang taat..
aminnn









No comments:

Post a Comment

pendapat kwn2 amcm..???

MAI LA KLIK