nuffnang

nuffnang

Followers

online user

Tuesday, September 2, 2014

Cerita raya lagi

 Aci tak, aku nak crita raya lagi ni..??
banyak hutang crita raya tertunggak,
nanti pengunjung setia blog aku ni bising lak
sapa lg, en suami abg sayang la pengunjung setia.. hihihi

macam biasa, cerita dengan gambar la eh,


Cerita 1)

masa raya aritu, 
kami ada tangkap gambar family,
tapi awat lambat sangat aku upload..??
sebabnya aku mcm kurenggg skit gambar ni,
ntah sarat sgt,
latarbelakang dia,tapi benda dah siap kan,
aku lak bukan jenis rajin sgt nak komplen ni,


 sarat kan,
dah la ramai,
mak, dan kami tiga beradik,
latar belakang lak penuh meriah,
dah jadi sarat kemain lak..
tapi takpe la kan, yang penting kenangan tu,
dan apsal gambar senget benget..??
scanner opis aku rosak, so, tak leh scan, 
aku tangkap gambar ni via phone jek,



aku pun dah gaya makck2 dah,
(padahal, memang makcik taknak ngaku kan)..
hahahaha




Cerita 2)
Biasalah, lepas raya je, 
sekolah mesti dengan jamuan raya nya,
Ilham kena bawak kek atau kuih,
blur gak aku nak bwk apa,
lepas raya, barang buat kek dan kuih banyak lagi,
so, aku decide buat muffin ja,
nak bagi budak2 suka, 
aku beli edible image Frozen dan rio tampal kat kek



 Edible Frozen

 Edible Rio

 Coklat Cake in the making...


 hasilnya,





Comot tu sebenarnya,
 balik je dari sekolah,
ilham cakap,
kek dia paling laku,
elok buka je bekas, 
kejap je semua orang berebut2,
jelah, rasanya aku tak sure la sedap ke dak,
tapi rupanya mmg budak suka lah kan gambar2 gitu..



 Cerita 3)

Jamuan Raya Opis aku pulak,
kena bawa kek , kuih raya
aku mood rerajin, 
buat la 3 jenis kek,
red velvet,
kek coklat dan orange muffin,
kek coklat aku tak menjadi pulak,
tapi red velvet aku rajin yang puji ehhh,
siap bertambah2.. (eceh, angkat diri jap)..hahaha




 Kek Coklat

 Oren muffin

RedVelvet ku yang huduh, tapi sedap tau.. hihihi


dan ni lah deco2 dari bahagian kami
masing2 menyumbangkan serba sikit,
tengok aku nye muffin dan kek tu,
comel kan..





 aku disitu,
baju kelabu,
raya naik balik dah badan ooooo,
nangesssss..

tak habis lagi cerita raya JPS,
ni buat kat bahagian sendri lak,
tema merdeka raya,
baju biru merah, bendera..
dah macam Johor luaskan kuasa mu pulak eh..






Cerita 4 )

Fatihah anak dara aku tu
ada nasyid ramadhan syawal,
dekat skolahnya
tu dia fatihah 
bawah dan kanan sekali
muka tak clear sebab tertutup mulut dengan mic..
excited giler dia nak bernasyid,
aku pun support la belikan jubah semua
nak bagi anak2 hepy kan..




ok, dah kot cerita raya,
lega rasanya bila dah settle cerita raya,
tak de hutang dah, 
yg penting untuk rujukan akan datang.. 

No comments:

Post a Comment

pendapat kwn2 amcm..???

MAI LA KLIK