nuffnang

nuffnang

Followers

online user

Tuesday, June 24, 2014

Tengok hasil kerja mak di Zoo Negara..


selama bertahun ni balik kerja asik cerita kat anak,
mak pergi Zoo tadi,
dah anak2 frust,
yelah mak gi zoo bukan jenjalan,
bukan melawat sedara mara.. ngeeeeee
tapi wat keja, projek bahagian aku BRE wat design kandang gajah dan bear,

so, kalini JPS dan bahagian BBI ada bagi tiket free untuk bawa anak2 dan keluarga
bagi kakitangan yang terlibat dalam kerja-kerja kandang di zoo terutamanya Panda..
balik cakap kat anak,
kemain suka lagi, terutamanya Ilham,
sampaikan,
sebelum nak sampai ahad tu, berhari-hari dia tanya,
jadi ye mak,
jangan tak jadi tau,
sampai pagi ahad tu kul 7 pagi dia dah bangun
tanpa dikejut siap pegang towel lagi nak mandi,
padahal, kalau hari sekolah, siap berperang2 dengan mak,
nak suruh bangun tido punya pasal.

tapi dalam nak berseronok, Baby Faiqa lak demam panas,
tapi unfair lak untuk anak2 lain kan,
dan nasib baik umah mak aku dekat je,
so anta baby jap kat mak,
bawak anak2 terjah zoo,

meh layan gmbr




                                   besar sangat ikan ni, tapi dalam gambar nampak kecik lak..

eh tak padan dah besar si akak ni..


abah melayan anak2..
 
 

apahal, abah suma dari sudut belakang je ni,
mcm misteri man lak..
bila dah balik baru mak perasan..
 
muka puas hati..
tambah lak abah melayan belikan snake yg kat leher dia tu../
 
 
ok serius mak malu akan ini..
mak malu la nak upload gambar sndri..
sebab chimbom sgt..
tp sebab ada anak2,
so diabadikan jugak lah di blog ni
 
 
Night kuarters gajah,
tu la hasil design mak serta rakan2 seperjuangan..
 
 
dan lagi,
rasa bangga bila bercerita kat anak2,
yg ni antara asil air tangan mak..:)
walaupun tak hebat mana pun.. ngeeeeee
 
 
 
aksi apalah si fatihah buat tu..
 
 
 
Fatihah bukan mcm aksi scary dah,
tapi macam aksi menurun dah..
 
 
panda yang comel..
 
 
macam nak peluk2 kan..
 
 
 
itu ice rock,
batu yang sejuk,
untuk keselesaan panda,
panda ni suhu biliknya kena 20C kebawah, so, mmg sejuk la bilik ni...
lepas penat dan panas berjalan, masuk sini rasa lega sangat..

sapa tu..????
pas aku kluar masuk zoo
utk kerja


dan..
 
 
penutup,
tak adil lak takde muka budak busyuk mak ni...
gambar berlenggeng tido sebab demam..
demam 6 bulan,
demam nak besar kot..
cepat baik ye cayang..
 
 
p.s : mak punyalah ciwi ngalahkan design KLCC gamaknya kan..hahahaha
 
 
 
 
 


2 comments:

  1. okla..............kami juga yg tak dpt masuk zooo

    ReplyDelete
    Replies
    1. weh, rakan seperjuananku yg sama2 bergajahan dan berberuangan,mintak la en fer ckp dgn zoo kata nak tiket mcm yg bbi buat ni...kat sini bos sini yang cakapkan.. hihihi

      Delete

pendapat kwn2 amcm..???

MAI LA KLIK