nuffnang

nuffnang

Followers

online user

Monday, May 5, 2014

Kongsi Kejayaan

Takde apa pun,
kadang-kadang ada benda bila anak-anak bercerita maybe bagi kita,
tak ada apa-apa pun,
tapi bagi anak2 itu mungkin sejarah besar pada mereka..

tadi ambik adik kat sekolah,
excited adik cerita,
Ilham : " Mak teacher say this nice"..
sambil tunjuk drawing dia pasal sign lalulintas..
pada mata aku mcm biasa jek,
yelah banding ngan aku lukis kan, sure lg cantik, hahaha, hampesh nye mak,
takkan ngan anak pun nak banding.. :)
dan sepanjang atas moto dok cerita pasal kesalahan lalulintas,
" Mak dont across the road like that," " Mak red light there" "mak bla bla bla...

Lepas ambil Ilham,
menuju pulak ke sekolah Fatihah,
sampai je kat gate,
Fatihah dah sengih-sengih sambil berlari2 anak
Fatihah " Mak see this, kakak won piala Robotik Rekacipta, alah yang kakak cerita haritu, From Overall my group are champion in school"..
aah, memang berhari-hari Fatihah cerita pasal ada pertandingan robotik
 rebut piala robotik convent bukit nanas
binaan blok dia dengan group dia 4 orang,
dia, maisarah, zurein, dan sapa ntah lagi sorang,,
tak sangka pulak mak,
yang blok binaan dia leh jadi johan..
dalam hati macam, dok pikir2 macamne lah anak aku ni leh menang...
ja'at gak mak ni,
boleh plak terpikir mcmtu eh..

so, nak support usaha anak2
mak pun berjanji nak bawak makan Pizza Hut nanti time gaji,
sebab berjaya itu dan ini..
(mak memang jarang bawak anak2 makan gitu2, so, bila sekali sekala ajak, depa dah excited gila dah)..


P.S : Suka bila anak-anak gembira..





2 comments:

  1. Great Job Ilham & Fatihah!! Creative Kids!

    ReplyDelete
  2. Mudah2an adik dn kakak akan terus maju dan berjaya dimasa depan...Insha'Allah

    ReplyDelete

pendapat kwn2 amcm..???

MAI LA KLIK