nuffnang

nuffnang

Followers

online user

Wednesday, April 2, 2014

Susu berlemak

breastfeed journey nye crita..

aku cukup suka kalau susu aku mcmni..

nampak tak..??
nampak tak..??
ada satu lapisan lemak atas dia,
berminyak2..
pam pam, pastu keluar susu mcm nih memang best,
tapi tak selalu dapat..
purata dalam 15 kali pam ada la dapat skali,
kalau aku makan berminyak2 sikit dapat la hasil mcmnih..
tapi nya mak tak brani la asik makan berminyak je kan,
mak dah la verangan nak kuruskan badan ni,
dah obese lak jadinya nanti..

nampak tak lapisan lelemak dan berminyak2 tu..??

budak bom bom yang bahagia..
sekarang suka hisap botol lagi dari nenen,
menci mak tau,
nenen hanya untuk mengempeng jek,
main2, ngada2 mmg dia suka nenen,
tapi kalau betul2 lapar, memang dia puas dengan botol
mak tak kisah la kan,
janji susu tu, still dari susu mak..


ni hasil stok untuk 3 hari balik kampung JB aritu
dok bincang2 ngan asben,
'alamak abg, mcmne kita nak bawak balik susu nih, kena still beku bila sampai KL nanti'
gigih asben kesana kemari teman aku mencari tong yang sesuai..
elok2 dah isi, lupa lak beli ais,
dah soh asben kuar balik 7 eleven gi beli ais,
kacau2 ais ngan garam,
petua tak bagi ais cepat beku..

resultnya, sampai KL, yeahhhh
memang tak tercuit pun cairnya,
still beku elok je lagi..
so, dapat la cecibom mak minum dengan jayanya..

 amacam cecibom tak saya..??
kalau orang panggil, Faiqa Mahirah,
beliak2 mata dia membulat..

p.s : Thanks sangat2 pada asben ,
betul2 beri dorongan dan sepenuh support kat aku dalam menjayakan 
breastfeed kat baby kami..
alhamdulillah




3 comments:

  1. bestkan.. good luck in your bf journey :-)

    ReplyDelete
  2. Kenapa tak guna ice gel jer utk kekalkan suhu sejuk storage milk.. boleh tahan sampai 8 jam ke 10 jam gak.. beli byk2..

    ReplyDelete
  3. mama sal- ais gel ada jugak 3 pek, tapi 3 pek tu mcm tak konfident dgn susu yang byk dan ruang yang besar tu, kalau ais ketul2 tu, saya tutup penuh susu2 tu konfiden skit..ais pek kalau untuk saiz cooler bag saya konfident la skit..

    ReplyDelete

pendapat kwn2 amcm..???

MAI LA KLIK