nuffnang

nuffnang

Followers

online user

Thursday, April 10, 2014

Beli Chest Freezer Baru

Akhirnya Impian aku tercapai..

pening nya la hai nak simpan susu2 ni semua..
tolak sana,
sumbat sini,
kat umah aku nak isi hot dog ilham sebungkus pun tak muat dah,
sib baik umah mak dekat,
sumbat lak ke Taman Melati hantar ke umah mak,
peti mak pun penuh,
sampai mak aku bising,
mak ni nak isi ikan seekor pun dah tak cukup,
sib baik demi cucu, kalau ngkau punya ni mmg mak buang kan dah..  hihihi
mak kejam mak, kejam.. hehehehe





penuh, sesak, ni tak masuk yg dekat umah mak lagi..

pikir nye pikir, tolak tambah bahagi campur,
akhirnya sokongan dr en suami,
aku beli gak peti baru..

tengah menjilid  mengikut tarikh..
taraaa..
Brand UMS,
tak glamer, tp aku slalu gak tengok brand ni
kat wayar2 letrik,
katanya brand ni pakai compressor LG,
taktau la btul ke tak,
janji,
susu2 semua leh diselamatkan,\
aku beli chest freezer ni murah je..
survey banyak2 kedai,
kedai ni paling murah,
rm530.. betul2 belakang ong tai kim
jalan gombak,

Chest Freezer murah jek,
brand UMS,

meh jengah ke dalam



plastik, biru, merah dan putih
kelaskan ngikut jilid2 susu,
bajet sminggu sebungkus,
kelaskan ngikut tarikh



pasni leh la pam dengan bersungguh2 lagi..


segalanya demi budak cimbom nih..




Yeahhh, saya dah 4 bulan...



p.s : Thanks abg cayang sebab bagi support,
tengah tunggu bil letrik ni
suspen jugak,
pening la abg cayang nanti nak byr.. 
tapi tak pe lah kan, dari beli susu tepung bulan2 rm250
lagi parah..hihihi



9 comments:

  1. xpe linda. initial cost mmg mahal sikit tapi berbaloi :-) anyway cute la letak dlm plastik aiskrim. brp oz satu plastik tu? alhamdulillah rezeki faiqa bambam mnm susu ibu :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. senang storage sue, dpt 3.5 oz, ngam2 dgn yg baby minum.. cuma plastik aiskrim tu takde BPA free la, so, tak boleh panaskan or suamkan kot askrim tu, just trawkan ke chiller bawah, transfer ke botol then baru panaskan.. selamat...

      Delete
  2. Ya Allah..rezeki anak ye :)..alhamdulillah

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah kak, alhamdulillah murah rezeki faiqa..

      Delete
  3. banyaknye kak..
    alhamdulillah rezeki ank.
    dah lame x bc blog akak. arini bukak tekezut tngok stok akak tu.. blh jd sumber inspirasi ni.. :-)

    ReplyDelete
  4. Okey x brand ni?sy tgh survey deep freezer ni.. Nk bt stok ebm gak.. Ade tgk brand midea.. Tp blm confirm lg nk bli yg mane..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok setakat saya pakai sampai arini takde sebarang masalah lansung, sejuk, semua ok sangat..
      sangat berbaloi dengan harga..

      Delete

pendapat kwn2 amcm..???

MAI LA KLIK