nuffnang

nuffnang

Followers

online user

Friday, November 8, 2013

Keperluan Baby- Part Three (breast pump)

Hi..hi..
sambung lagi kita ek...

sambung dari ini


dan



kali ni crita breast pump lak..
berkobar2,
nak nyusukan baby kali ni Full..

dulu dua2 anak2 aku pun aku breast feed jugak,
tapi tak full,
knowledge takde tentang storage semua,
so time pergi office, bagi susu tepung kat nursery,
malam mmg direct breast feed la,
anak2 aku zaman 7-9 tahun lepas,
masa tu manalah ada nak surf google2 bagai,
gajet2 penyusuan pun tak banyak,

sekarang ni, serba serbi pengehatuan boleh dicarik kat google,
so, kalau malas nak breastfeed lg tak tau la..
dari cara storage, cara mengepam, cara nak bagi susu banyak, 
sampai la ke ubat yg boleh bagi produce susu walaupun anda tak pernah hamil
( utk ibu2 nak BF anak angkat dia, mcm misha omar tu).

dulu masa ilham aku ada Madela Harmony,
pam2,
buat hilang bengkak breast,
selesa pakai,
tapi aku ni malas skit,
pam punya pam,
tangan lenguh,

dan kali ni,
beli electrik lak,
so ada dua la skrg, manual dan elektrik..
carik nye carik,
decide beli spectra 3,
ramai kwn2 kata ok,
sebab tahan lasak..
harap gitulah..

so, aku beli spectra 3 ni kat One Baby World
pakej murah 

RM418 je satu set lengkap..

meh tgk apa aku dapat..

Taraaaa dah sampai dah.. 
sengih je aku aritu..
apa kat dalam dia..??




resit tu penting ok, 
sila simpan, so,
klau rosak ke hapa ke senang..



botol yang cute..
purple my fav colour..




nak buat tandem ke senang nanti.. :)



dapat 2 set..
nanti ingat nak buat sendri lagi 3 set ke..
senang jek buat sendri breast pad ni


ice pack untuk storage


dalam kotak ice pack tu..


Tube untuk tak bagi susu masuk dalam mesin..


storage bag polkadot pink..
i loike..

paling penting 
mesin itu sendiri..

sumbat dalam bag ni.. 



semua ni ada dalam pakej rm418 tu..
berbaloi2 la beli..
harap boleh fully BF dengan jayanya..
insyallah..


dan tak dilupakan..
yang banyak berjasa,
dari zaman ilham lagi..


masih elok..
aku suka pakau corong getah tu,
corong lama ni dah senget benget dah,
kuning dah jugak,
tanya merata,
sekarang medela dah tak bawak keluar dah corong getah mesra breast macam tu lagi,
semua corong keras statik tu..
alahai,
apalah madela ni..
geng,
klau korang tau,
kat mana ada jual corong getah gitu lg,
cakap ok..
aku terus nak terjah beli..


p.s : dah 9 bulan dah..
baby gerak2 ganaz dah,
siku dia pun dah leh nampak tajamnya..
dan semua yg nampak aku, 
akan tegur,
besarnya perut, twin ke..??
haiyaaaaaa...





2 comments:

  1. syukurlah kalau dah amek keputusan gitu..
    semoga dipermudahkan ...

    ReplyDelete

pendapat kwn2 amcm..???

MAI LA KLIK