nuffnang

nuffnang

Followers

online user

Friday, October 18, 2013

Keperluan Baby - Part two



tapi kali ni rasanya keperluan mak baby nih.. :)

set pantang2..

tak beli banyak pun,
pakai yang biasa2 jek,
sbb tau aku nih bukan jenis beria2 sangat bab memakai nih..

semua2 ni kena pakai masa pantang nanti..
semua unsur jamu,
produk dolu2,
walau sekarang banyak produk yang dah tak berunsur jamu lagi,
aku kalau dalam pantang suka jamu2,
suka yang agak xtreme skit, 
baru rasa feel dalam pantang,
baru rasa peluh jantang tu kuar skit.. hehehe



aku pakai set bersalin alfiat,
sebenarnya, set nih balance dari aku gugur aritu..
rujuk sini
masa gugur aritu aku makan untuk semunggu jek,
pastu aku seal elok2 balik, simpan elok2,
so, balance banyak lagi,
boleh makan balik kali ni,
cuma minyak alfiat tu jek dah tinggal skit, sbb aku suka guna minyak tu,
sedap pakai..
dan yang kotak merah tu,
gambar pompuan indon tu,
jamu sehat wanita,
aku ambil dari masa bersalinkan ilham lagi,
kakak indon yang urut aku soh makan nih,
baik untuk wanita,
kalau kat indon mmg depa suka makan jamu nih,
dan aku rasa macam kena dengan aku,
murah jek aku beli kat chowkit,
rm 5 je sekotak,
ada serbuk dan pil,
aku amik serbuk..
walau menelannya tu azab, tapi
akukan sukakan cabaran...hehehe




bio trim tu, 
ingat nak pakai kat perut,
sebelum pakai barut nanti,
tengok la, ingat nak beli losyen mustajab yang nora danis tu gak,
kot2 la leh kurus mcm nora danish ke nanti kan.. hahahaha

air gamat tu beli kat mydin,
RM7 kot tak silap
rasanya..??
bluekkkk, mcm air longkang,
tapi biasalah, 
akukan sukakan cabaran.. hahaha

bunga tanjung tu, beli kat mydin jugak,
 aku pakai kat muka nanti masa pantang,
mcm bedak sejuk gitu,
kulit muka ada sikit glow la nanti,
org siam, pakai ni bg kulit depa cantik,
so, arap2nya kulit aku pun cantik la mcm depa nanti no.. ngeeee

pilis tu, 
beli kat tesco selayang,
kedai jamu saanen, rm1 jek sebungkus,
biasalah,
menda wajib ibu2 kuno mcm aku nih,
tempek kat dahi..
boh skit2 jek,
tak yah tampal setepek mcm gambar tu,
 nanti banyak2 bila dia kering berterabur lak kat tilam..



minyak telon baby..
rm3 je kot kat mydin gak..
aku suka pakai bebiku ni,
sbb bg hidung aku,
bau ni sedap..
dalam pantang mmg aku suka pakaikan minyak bebiku ni,
nanti baby dah 3-4 bulan, aku tukar minyak yuyi lak,
minyak yuyi pun bau best..


Dulcolax..
bagi aku, 
ini pil wajib ambil bagi ibu2 dalam pantang..
pil mudah 'membuang air besar'..
makan sebijik malamnya,
esoknya lancar gilerr...
so, takkan ada kes2 sembelit or tangisan dalam jamban ye nanti puan2 
boleh beli di mana2 farmasi, 
harga tak ingat, tapi murah2 jek,
bawah rm5..
tanya je kat farmasi tu,
mmg pil yang famous oleh ibu2 lepas bersalin,
sebab sesuai untuk ibu breastfeed..


Taraaaaa


Madela harmony aku..
alhamdulillah elok lagi..
beli masa Ilham dulu,
boleh la pakai untuk rezeki baby ni,
ini untuk manual,
dan elektric,
aku beli spectra 3,
beli kat one baby world..
tak sampai2 lagi,
lambat lak, dah sminggu lebih dah beli..
huhuhu


p.s: alhamdulillah, itu setakat ni,
nanti bersambung lagi ye..





4 comments:

  1. weh... bila ngko pindah??? kondo dutamas tu ker wei? dokek la ngan opis aku...

    ye la noks, dah lama daiso ado kat dalam publika tu... hari ni pegi lagi... yey!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. dok le, aku dpt kuarters jln duta tu.. umah yang kat taman melati tu mak aku yang duduk,so means tetiap minggu aku still blk gak tmn melati tu.. dekat je kan lalu MMR2 tu.. :) bagus2 good info, senang la pasni g publika je senang..

      Delete
  2. tabahnya kak inda ngan jamu2 tu... patut arr badan menten lpas bersalin..

    ReplyDelete
  3. dah lengkap semuanya.....tunggu masa saja kan

    ReplyDelete

pendapat kwn2 amcm..???

MAI LA KLIK