nuffnang

nuffnang

Followers

online user

Wednesday, April 3, 2013

Prima Hotel Melaka Review...

Hi Geng.. 
last week aku gi Melaka..
nak kata jalan2 sgt tak la kan,
sebab cousin asben kawen, tapi dah alang2 pergi,
so, amik la hotel semalam..
booked last minute,
dekat Agoda,
carik punya carik,
dapat lah Prima Hotel Melaka,
murah je bilik dia RM110 semalam termasuk breakfast..
murah kan..??
terletak dekat Jonker Street..

Hotel simple, 
sesuai utk orang yang bajet ciput mcm aku nih..
dan yang penting, sekelilingnya banyak akses,
kedai2,




nmpk byg2 jek,
budak yang paling happy kalau dapat tido hotel..



bilik ok la, selesa..
ada sejadah,
chanel TV best,
banyak chanel ada,
warna, disney,movie HBO, sport..
cerek, kopi,teh, dan 2 botol air mineral..
just nice..

dan sarapannya,
nasi goreng, kuewteaw goreng, roti bakar,cereal + susu,
hotdog sosej, baked beand, dan 2 jenis kuih muih,
lupa lak aku tangkapkan gambar,
simple aje,
ate, bayar hotel pun harga murah kan, takkan ngko nak kambing golek segala..
hahaha



dan yang paling best seberang hotel nih,
jalan dlm 3minit dgn anak2,
ada sungai,













 nice view,
nampak nun tu ada roda ferris,
cantik, bila menjelang maghrib..
walaupun kelihatan apakejadahnya,
jenjalan maghrib2 nih,
sib baik musafir, leh jamak maghrib isyak.. :)






dah alang2 naik sini kan,

naik la roda ferris sedas..
mak naik naik bot,
tapi anak2 nak naik roda ferris..
layankan je lah..

dari atas roda ferris..

dan semua-semua ini dekat je dgn hotel nih,
malam, kami lepak kat dataran pahlawan,
jam jugak la,
sesat jalan lak tu,
ntah kenapa GPS tak leh detect dataran pahlawan malam tu,
gilos ke hapa...


dan,
selit la skit,
gambar2 kami di kenduri faiz dan acab,

pelamin yang comel..

dan budak2 mmg suka main2 kat photo booth

terutama budak nih..

Tihah dan ilham with cousinnya, Sasya, Ariana, Azim..
cute jek muka ariana pegang crown tu, nerd abis.. geget kang..


dok pikir2,
lepas nih nak jelajah negeri mana lak ek,
pantai timur tak penah gi lagi dgn family,
slalu gi sensorang je lawat site,
i love kelantan so much,
ujung tahun nih leh la kot pergi..

6 comments:

  1. assalamualaikum..
    betul tu, budak2 mmg suka dapat tido hotel dan mandi pool skali.. mmg melonjak2 suka diorang kan..

    ReplyDelete
  2. NM02- mungkin kot, tp baru tak baru sgt la..lama x lama sgt

    ReplyDelete
  3. jassnani- aah, ni pun bdk2 agak frust sbb takde swimming pool.. ckp kat kakak, esok kakak dah skolah, krg mandi pool demam susah, bru dia senyap..

    ReplyDelete
  4. seronoknya jenjalan kat melaka ni...
    dah alang-alang pergi kenduri kawen, bercuti sekali...

    ReplyDelete
  5. ni sudah baguih... akakpoun suka hotel bajetni.. yang penting dekat ngan kedai dan kemudahan yang lain.. kitapun nak tidurjer kot.. mungkin menjadi pilihan akakni nannti...

    ReplyDelete

pendapat kwn2 amcm..???

MAI LA KLIK