nuffnang

nuffnang

Followers

online user

Tuesday, April 16, 2013

Bila anak sudah mula boleh membantu..

Lama rasanya tak update,
mood swing skrg nih, 
letih longlai...
kat umah pun letak ke kepala nak lelap,
apapun, sip baik, dah mula delegate tugas2 kat anak2..

alhamdulillah...
banyak membantu,
terutamanya bab sidai baju..

sempat lagi peace tu...

kena guna kerusi sebab tak cukup tinggi..

adik byk menyidai 'perkara2 kecil'..



dihari lain...

lain2 lagi...

sambil mak masak2,
anak2 leh tolong2 menda2 lain..
paling rajin bab sidai baju nih Ilham...
pantang tgk aku tengah sidai, 
sure dia sibuk2 datang, 'mak nak adik tolong?'
lega mak sekarang,
bila bila anak2 dah makin besar, banyak meringankan kerja mak..
kakak pun dah pandai potong2 sayur, masak nasik...
tumis2, sikit2..
tapi mak kena kawal jugak la..

hasil kerja..???

tak kemas pun,
last kena betulkan balik jugak..
biasalah Tihah 7 tahun,
Ilham 5 Tahun
tapi at least, untuk permulaan kan..
aku ada baca satu article,
kalau kita nak anak2 kita rajin membantu kita masa remaja mereka,
dari kecillah kita perlu didik mereka..
walau hasilnya kurang memuaskan, 
sentiasalah bg pujian,
lama2 ok la tu nanti....

7 comments:

  1. Anak-anak saya

    ReplyDelete
  2. asuh anak buat kerja dari kecil sangat bagus..
    kerja kita jadi ringan sikit...
    rajinnya tolong mama...

    ReplyDelete
  3. comel! semoga anak2 linda terus rajin membantu!

    ReplyDelete
  4. qaifa nur harap sampai kebesar la qaifa..

    ReplyDelete
  5. hye kak..salam kenal2..rajinnya dua org ni...meh tlg umah aunty skali t aunty bg upah..

    ReplyDelete

pendapat kwn2 amcm..???

MAI LA KLIK