nuffnang

nuffnang

Followers

online user

Thursday, March 28, 2013

Muzium Polis di Raja Malaysia..

Hai..hai..hai.. geng..

cuti skolah nih,
tak bawak anak2 jenjalan ke..??
apa..?? takde bajet...
ok, ok, kalau bajet kurang, tapi tringin jugak nak bawak anak2 bersiar2,
apa kata gi Muzium Polis..
best ok..
last week Kids @TV3 pun ada promo pasal nih..
semedang lak dgn negara baru kes lahad datu nih, elok sangat la kita bawak anak2 sambil bercerita tentang pejuang2 kita yang tumpas di medan perang tu...

dan apa yang paling penting...
ITS FREEE ok...masuk percuma beb

jom layan,
tapi aku takde kamera canggih,
sory la no, 
kalau korang nampak gelap gulita jek gambar..





sory gelap,
tapi kalau secara real, 
memang cantik view ni sebenarnya, 
suasana perkampungan dan pengawal kampung dulu-dulu

 bila kita masuk muzium ni, 
dia seumpama kita menjelajah 
tentang sistem pengawalan negara 
dari zaman nenek moyang kita dulu sampai la ke masa kini..
so,memula suasana kampung2 zaman2 kesultanan dulu..

 replika ala2 hang tuah..



zaman portugis belanda..

polis inggeris dulu2..
eleh, ilham siap tabik lagi,
apa la derr..




apa yang besar nih..??
ini kamera okay,
bayangkan zaman nenek moyang kita dulu nak tangkap gambar,
kena menghusung kamera sebesar bapok gini..
jenuh..hahaha


mana superman..??


polis dulu2,
zaman P.Ramlee kot,
pakai suar pendek..
hehehe comel..


selingan/iklan tak berbayar..hahaha

himpunan senjata,
apa beribu senjata dipamerkan..
gilos,
meh satu boleh..??
buat tembak cicak..hahaha

askar jepun..
watashi kanashiro doraemon..ngeee

 eeei, 
abah cium dia,
mak cakap, eiii abah dia laki lah,abah cium lelaki, gay la.. hahaha
dan..

terus abah larik cium gegurl lak.. hahaha..
mannequin harrassment.. hahaha


 ehemmm, abah,
 topi zaman lama tu..
tapi takpe, janji ensem..


 kereta kebal..


misteri...???

cantik jugak view sini..


ini sebenarnya lantai lutsinar,
bawah lantai tu ada patung polis serang hendap..
nak pijak lantai ni rasa gayat skit,
tapi kreatif tul la..






di luar blok muzium,
ada, kapal,
keta kebal,
helikopter,
ilham kagum giler ngan keta kebal nih,
orang ajak tangkap gambar pun tak nak,
asyik dia dok membelek keta kebal..


korang sure kagum tengok dalam keta kebal nih,
kecik gilos,
tgk, ilham masuk pun macam muat2 jek..
aku tak dapat bayangkan macamne polis boleh bertahan berjam2 dalam nih, salute la bro..




flyzzzzz


mereka yang gumbira..




abah bajet rambo..
hehehe

suka post ini,
walaupun ilham buat muka ketat..

apapun, janji anak2 hepy,
cuti skolah dapat jenjalan mcmnih pun anak2 dah hepy sangat..

kat mana muzium polis nih..???
kat Tasik Perdana Kuala Lumpur je geng
ala belakang2 jek dengan Masjid Negara,
dekat2 taman Burung KL..

apa yang penting its Free,

jom Geng..







7 comments:

  1. hahaha.. macam2 posink korang ye... :)
    best gi sini.. anak2 suka.. hari tu nani pun bawa anak2 ke sini.. semua cakap seronok.. ye la kan.. anak laki.. mmg suka nak jadi polis je..

    ReplyDelete
  2. anak-anak mesti suka datang sini...
    macam-macam bole pelajari...

    ReplyDelete
  3. Jassnani- kan, anak2 suka, dah rasa puas ati dah..

    ReplyDelete
  4. Qaifa- aah, kak, anak akak ramai hero, mesti depa suka nih..

    ReplyDelete
  5. erm, macam best jerk..... tapi ujung minggu pon aktiviti pack dengan aktiviti kemas umah, camno nak poie..... huhu

    ReplyDelete
  6. kesukaan anak akak yang sulung melawat muzium kalau di tahunyer nak dia ajak akak gi... yang penting freeekan.. sapa kata kurang duit tak leh jalankan...

    ReplyDelete
  7. Menarik.. insyallah boleh bawa anak ke sana nanti.. :)

    ReplyDelete

pendapat kwn2 amcm..???

MAI LA KLIK