nuffnang

nuffnang

Followers

online user

Tuesday, March 5, 2013

Anak susah korek telinga..??

suspen jek tajuk nya,
tapiii,
kalau anak2 anda pettern susah korek telinga, lagi suspen,
dah berabad tak korek telinganya, 
skali tengok dalam lubang telinga dah keras kong dah taik telinga tu,
dah tak pasal2 nak kena bawak gi klinik bagai pulak..

Ilham...
alahai,
kalau nak korek telinganya,
memang sure akan ada drama air mata bagai,
kena ikat tangan kaki dia,
tu pun dah jenuh meronta,
menangis2..

tengok nih la mukanya kalau nak korekkan telinga dia..
 muka tensi.. hahahaha

aku pernah buat post pasal nih di sini
http://amnybelle2606.blogspot.com/2011/06/sensara-ketika-menggali.html



dan dek sebab jarang sangat korek tlinga dia,
memang keras gilerr dah taik telinga dia...
siap nampak dah nak terkeluar dr telinga, 
tapi nak tarik tak leh sebab dah keras...
at last, aku risau + give up,
gi farmasi,
farmacies tu suggestkan aku nih..


 cerumol..
tak perlu korek lagi telinga nya,
cuma titiskan 5 titik dalam telinga anak anda,
satu hari dua kali,
titik selama tiga hari jek, cukup,
stop, pastu, 
taik telinga tu akan meleleh keluar dengan sendirinya..
magik kan..??
hehehe

apa nak titik kat anak pun susah,
ala, buat jek masa dia tengah tidur..
anak tak sedar punyerr..
hehehe

tapi itew senyum ala kelat sikit ma,

 tapi sekarang saya sudah bahagia tika menggali...
peace (menunjukkan mengali dengan aman)..hahaha


p.s_ harga..?? murah jek cerumol nih, ada kat gambar atas tu, rm12.50 jek..
jom menggali... hehehe




11 comments:

  1. si qays tu pantang aku jolok telinga dia... mula wat muka ngantok...setim la tu. hahaha

    ReplyDelete
  2. hubby yang rajin korek telinga anak-anak....
    kami guna besi yang kecil tuh..nama tak ingat tapi kena tahan sikit..sakit rasanya...
    dari kecil dah ajar..tak buat sure tak selesa...

    kasihan ilham, takut yup...

    ReplyDelete
  3. NM02- qays mcm kak tihah, pantang nampak korek tlinga, sure hulur tlinga dia nak aku korekkan..

    ReplyDelete
  4. qaifa- dr baby nih ilham gini.. masa dia baby2 pun, letak jek pengorek, dia dah nangis bagai nak rak, dah besar nih lagi la dah pandai tepis.. tapi kakak dia lain pulak, suka kemain korek tlinga..

    ReplyDelete
  5. aqil pun sama penakut!! melalak bagai nak rak. pastu taik tlga keras plak tu. dah pernah letak ubat titis tu tapi tak mengalir pun. may be letak xsmpi 5 ttk kot. hehe. nak letak ubat tu pun nangis2. sabo je lah..

    ReplyDelete
  6. my daughter pulak suke sgt korek telinga....khayal jer tp sangat2 x suke korek hdg... since dia kecik so kn la kocek hdg guna cotton bud...
    btw... dah follow kat sini

    ReplyDelete
  7. sama la anak2 kak efa pun, kalau bab nak korek telinga ni mau meraung dengaq setaman. Bab2 korek telinga ni kak efa serah kt abah diaorg ja, kak efa kena pegang kaki n tangan, bayangkan tenaga kak efa ni, sekali dia tendang ja dh terlepas.... kihkih... macam2 ragam anak2 ni kan. Tapi anak2 kak efa kalau bab makan ubat tak payah suruh, tak sakit pun nak makan jugak.

    ReplyDelete
  8. kalu anak masz tahan 2 3 kali korek jerk, peh tu dia xnak, sakit katanya padahal kita buat pelan2 je... last2 x sudah korek dia dah lari.. huhu

    ReplyDelete
  9. samalah dgn anak munna... bagus juga entry ni

    ReplyDelete
  10. Mane nak dpatkan ubt titik tu...kat pharmacy ade x??

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah, saya beli dkt farmasi je, rasanya majoriti farmasi ada ni..

      Delete

pendapat kwn2 amcm..???

MAI LA KLIK