nuffnang

nuffnang

Followers

online user

Tuesday, February 26, 2013

meh ajar anak2 rajin membaca.. - perpustakaan negara bahagian kanak-kanak

lamanya tak update, ntah kenapa, aku takleh signin dkt sebulan dah... takpe itu cerita lain..

ok, hujung minggu tak tau nak bawak anak2 kemana..?? 
aku cadangkan library... 
its good ok...
 untuk menggalakkan anak2 membaca, 
dan tambahkan ilmu pengetahuan anak2..
aku memang selalu bawa anak2 ke library seawal mereka baby 1 tahun lagi.. 
dan bila lama tak ke library, 
selalunya anak-anak (ilham terutama), 
akan merungut, lama tak membaca buku..

port lokasi aku slalu , 
kalau tak
perpustakaan negara Bahagian kanak-kanak di jalan tun razak,
atau perpustakaan kanak-kanak di dataran merdeka..

ok meh tengok gambar.. 
antara aksi2 di PNM

Ilham yang paling gembira klau bawak gi library,
tanya antara library atau playground, sure dia akan pilih library..


 Buku kanak-kanak..
puas hati banyaknya..


amik-amik ponggah...aduyai...hehehe


gambar selingan..
sebab muka mak nampak cengkung/kurus dalam gambar nih,
so, mak wajib upload.. 
walau hakikatnya.. hahahaha


 tangkap gambar sendiri yang tak jadi.. hahaha


adik rakus.. 
+
kompius nak amik buku yang mana..


kegemarannya buku dinosours..


buku sotong timbul2..



 peace.. saya bahagia..hahaha


asik gambar adik jek,
mana kakak..????



kakak yang pakai baju pink tu..
asal datang sini, sure masuk bilik komputer.. 
anak-anak anda boleh guna sepuas hati, its free ok..


di hari lain..


 satu gambar jek ada hari nih, 
sebab mak ralit baca buku princess... hahaha



di hari lain pulak..


ada sudut karaoke jugak ek..
tapi lagu2nya semua basic kenegaraan la,
lagu2 merdeka...
ok la kan..hehehe


abah over,
nyanyi lagu bahtera merdeka gaya ala2 lagu metalica..hahaha


 berbaju melayu lagi masa nih..
aku pun lupa knp skema sgt masa nih..hehehe



dan lain-lain hari...


so, geng,
pe lagi,
jom la galakkan anak2 membaca,
pinjaman buku pun boleh dibuat tau..
seorang kanak2 boleh pinjam 3 buku..


## cogankata kerajaan- membaca amalan kita ..eceh!..hahaha

9 comments:

  1. Dengan membaca otak manusia akan bergerak. Kerana dlm membaca ada aktiviti yg merangsang otak, spt menganalisi apa yg kita baca, menyimpan fakta di memori, menghubungkaitkan fakta dari buku lain dsbnya.

    Sbb tu org yg rajin membaca mempunyai daya ingatan yg kuat serta kebolehan menganalisa sesuatu benda/ isu dgn lebih kritis. Mcm Dr. Mahathir, Lee Kuan Yew dan ramai lagi pemimpin2 besar amalkan minat membaca. Bila seseorg pemimpin berucap, kita boleh kenal samada dia membaca atau tidak.

    Dan yang paling penting...membaca itu suatu Ibadah, krn Buku itu Ilmu...ilmu itu dtgnya dari Allah.

    ReplyDelete
  2. library memang tempat terbaik untuk anak...
    banyak yang boleh bantu anak2 kita...tq

    ReplyDelete
  3. ok, tunggu anak besar nnt leh bawak datang sini

    ReplyDelete
  4. bgsnyer drg.
    eB x brani lagi nk bwk.
    takut drg berlari skn dlm tuh. adeh :)

    ReplyDelete
  5. nm02.. ok, nnti qay besar cikit, klau aku tersempak dia kat library aku nak geget2 bdk comel tu..

    ReplyDelete
  6. eB- hii cyg, lama tak nengok awk.. boleh jek eB, ramai jek bdk larik2 dlm tu, library kanak2 nih tak protokol sgt, cakap2 ok jek, cuma kena low speaker la skit..lg pun ada tv dlm tu, slalu pasang crita boboibot segala..

    ReplyDelete
  7. tiap kali lalu sini sebab nak gi rumah nenek mertua .. akak akan cakap nak pergi sini... suami akak buat dunnojer... akak suka sangat gi library...

    ReplyDelete

pendapat kwn2 amcm..???

MAI LA KLIK