nuffnang

nuffnang

Followers

online user

Wednesday, January 2, 2013

Diari 2012...

alhamdulillah, masih aku dan semua yang tersayang disekeliling ku bernyawa..
terima kasih Allah...

sepintas lalu diari 2012 ku..


JANUARI

- baru pindah kuarters jln duta, wall paper dan hias bilik princess dan prince daku...
- berjauhan dengan asben... asben keja di johor, hanya balik setiap hujung minggu..
- Ilham 1day tadika at Be Smart Kinder Kids
- tihah melangkah ke darjah 1 di Convent Bukit Nanas dan Masjid Negara..

- Tihah buat hal, menangis2 2 minggu taknak gi masjid negara, meraung2 histeria kat skolah

- Aku mengharung segalanya tentang anak2 sendirian as single mom, kerap menangis hari2 ku masa ini..




pindah rumah, bilik baru tihah

bilik baru ilham
ilham menangis stiap kali time hantar abah di stesen bas, abah kerja di pontian


Tihah masuk darjah satu





FEBRUARI

- Miza adik aku masuk Pilih Kasih hantar dia kuarantin di angkasapuri 2 minggu,
sedih berpisah..

- balik johor, tengok opis abah di pontian..

- aku pindah seksyen ke bawah bos baru, Dulu en Zali skrg Daniel Liew..

hantar miza di pilih kasih






MAC

- Tihah kena denggi.. aku cuti sminggu rawat tihah

- Register Ilham darjah 1 tahun 2014 di St John Bukit Nanas

- Asben dapat transfer balik KL di minggu aniversary kahwin yang ke 7...hepy mood

Tihah denggi
stlle daftar ilham di st john


hepy aniversary.. gambar di Jw Marriot..

APRIL

- aku kena pegang projek Sungai segamat Johor dan Batang Lupar Sarawak...
so, bulan nih banyak outstation, Sarawak dan Johor..

- Daftar Tihah Piano class...




MEI

- Sport day Tadika Ilham @ Be Smart

- Ada budak anto surat cinta kat Tihah..eiii seram..

- Apply sambung blaja @ UTM..

- Positif Pregnant... mood happy tak terkata setelah 5 tahun tak hamil..




+ve... miss this memories..



JUN / JULAI

- tihah Sport Day Convent Bukit nanas

- aku alahan teruk, muntah dan muntah.. loss 9 kg..

- takde mood nak berblog


sport day tihah di CBN.. kahkahkahkah



my twin in my tummy



OGOS

- Kereta baru Proton Exora WXD ****, prepare for my twin baby and kakak tihah dan abang Ilham

- Ramadhan banyak ponteng puasa sebab teruk sangat muntah,
doc galakkan tak puasa sebab kena makan banyak ubat..

- Hamil baby kembar dua

- end of Ogos.. Miscarriage.. at almost 15 week pregnant.. 
miscarriage one baby, another one, still
warded at HKL and DNC :(


kereta baru..prepare utk baby baru.. :)


SEPTEMBER

- second baby leave me.. also warded at HKL and DNC once again
sangat sedih... dua2 nya sudah pergi meninggalkan daku..

- raya di kedah kampungku, tapi dalam mood yg sangat depressed..

- sangat murah air mata bulan nih..

- asben bawak gi bercuti di cherating, mood tenangkan fikiran

raya di kedah.. kampung ku
warded miscarriage..



OKTOBER

- Besday my boy lollipop, sambut buat dekat rumah pengasuhnya

- Ilham stat hantar mengaji

- heavy bleeding after miscarriage, almost 3 month nifas..
ulang alik ke HKL, doc terpaksa bg transamin paksa stop darah..

- Tihah casting for Teater Tun Hasmah via erma fatima, dan diterima..
rehearsal every night at Istana Budaya..



NOVEMBER

- Tihah exam at CBN and Masjid Negara straight A for all subject sek pagi dan petang
Suspen sebenarnya sbb latihan teater saban malam.. alhamdulillah tihah berjaya

- stat Atkin Diet.. konon...

- End of Nov, stat teater Tihah as anak Tun mahadhir

- Tihah- Junior piano concert at Malaysian institut of Art



Tihah piano concert

Kenangan Tihah di teater Tun Hasmah


DISEMBER

- sambungan teater Tun Hasmah pementasan semula, Tihah masih disitu..

- Bercuti di Gold Coast Morib

- Sambutan Besday Tihah family Johor datang bermalam di rumah,
sambut besaran bersama sefamily..


kenangan Tihah di atas pentas..





Alhamdulillah, 2012
daku melaluinya dengan tenang
adalakanya aku diuji seberat2 ujian,
berpisah dengan suami,
kehilangan anak2 dalam kandungan,
dan
adakalanya Allah masih memberi aku kebahagiaan
terima kasih Allah..
aku mohon padamu mudahkanlah segala urusan ku untuk 2013 nanti..amin


*** kebanyakan perjalanan hidup diatas semuanya tercoret di diari blog ini..











10 comments:

  1. linda, semoga lebih baik di tahun baru.. :-)

    ReplyDelete
  2. sabar ye akak..kite same.. thn 2012 gembira disahkan hamil dan tahun 2012 juga di uji Allah krn keguguran baby yg amat dinanti..smga 2013 ade sinar bahagia utk kita, amen..sm2 kite doakan

    ReplyDelete
  3. fiza- ye lah, semoga kita bersama juga hamil tahun nih.. sebak pula masa taip nih.. harap allah murahkan rezeki hamil kita dan rezeki juga buat ibu2 diluar sana yg ingin hamil juga.. amin

    ReplyDelete
  4. semoga di tahun 2013..akan lebih membahagiakan lagi....

    ReplyDelete
  5. Semoga tahun ni akan lebih baik dari tahun yang sebelumnya.....(^_^)

    Awak di Tag =D
    http://shumie-dz.blogspot.com/2012/12/25-random-facts-about-me.html

    ReplyDelete
  6. mia- thanks ye.. eh lama rasanya tak di tag.. menarik jugak.. nnti lnda jenguk ye..

    ReplyDelete
  7. mawar berduri- buat bilik cantik2 pun bknnya dia nak tidur kat bilik sndri.. bilik mak jugak dia datang..hehehe

    ReplyDelete

pendapat kwn2 amcm..???

MAI LA KLIK