nuffnang

nuffnang

Followers

online user

Monday, December 31, 2012

Settle sudah kelengkapan skolah anak2..

Last minit..
really last minit...
byk sgt agenda bln 12 nih,
saat2 akhir btul2 aku shopping brg anak2,

nasib lah,
banyak saiz2 dah xde..
so, kena merayap mencari di banyak kedai..
huhuhu

Tik tok tik tok..
serasa baru sekejap aku update pasal tihah darjah satu
(bagi yg nak tau harga2 baju nye list, leh tgk update aku yg tahun lepas kat atas nih ek,
brand canggih harga masih sama mcm tahun lepas..)


dan tahun nih...
at Sogo KL

Tihah dah kompius,
tak tau dah nak pilih bag mana, rambang mata..
tapi mmg brand sasha la pilihan dia,
tanya bag princess nak tak, katanya
'kakak kan dah besar, takkan nak pkai princess lg"
eceh, besarlah sgt awok tu kan tihah eh..


tak banyak gambar amik sbnrnya,
sbb kalut,

tp cuma, disaat kelalutan,
kesian kat adik,
nampak dia letih sgt, sbb bru baik demam
kami decide letak adik kat kids zone Sogo..


anto jek kids zone, trus tak pandang dah..
laju jek masuk..
selamat kids zone nih,
hanya org yg menghantar anak jek dibenarkan ambil anak itu kembali,
masa nak ambil pun kena sebut kod rahsia keselamatan,
baru leh ambil anak kita..



tgk mak nak babai2, pun tak diherannya



dari dalam cermin,
jenuh mak ketuk2 cermin nak babai dia..
tak pandang pun..






budak comot...


dan apa kami dapat di hari shopping barang skolah tu..??



taraaa...
hambek ngko..
kopak mak abah..




RM318.06
tahun nih tak mahal sangat macam tahun lepas berabis dekat RM600++

mak dah pandai bajet,
kasut 2 pasang
baju skolah 10 pasang,
5 pagi 5petang
baju putih beli brand canggih,
kain biru beli cikai2 jek..

baju putih yang penting kan,
brand canggih sampai hujung tahun pun tak kuning baju nya..
kain biru tak kisahlah brand apa,
kalau tahun lepas, semuanya mak haruk brand canggih,
tu yg jd kopak kemain mak tu...


nih cerita seorang anak yg sekolah..
tahun depan adik masuk skolah..
perghh,
mak kena menabung dr sekarang..



3 comments:

  1. Lebih kurang la saya belanja..yang penting anak happy dan selesa..

    ReplyDelete
  2. klau kita tgk perbelanjaan sklh anak 2 ni..takut
    tapi kita buat pejam mata sudah....

    lega semua dah ready...

    ReplyDelete
  3. nurulhuda- betul tu.. sy jenis beli ikut citarasa anak.. krg beli ikut taste kita kang, depa yg nak gi skolah, depa x sronok plak nnti..

    ReplyDelete

pendapat kwn2 amcm..???

MAI LA KLIK