nuffnang

nuffnang

Followers

online user

Thursday, December 20, 2012

julia Ovulation Tester (saliva ovum tester)

Hi Beb..

apa tu Julia Ovulation tester..??

alat nih aku beli dekat satu blog hamilcomel

gunanya untuk uji hari-hari ovum kita keluar..

alat ni sesuai la untuk mereka2 yang sedang berusaha mendapatkan anak..

dan yang bagusnya tentang alat ini...

korang boleh guna berkali2.. guna jek sampai la rosak...

harga pun ok..

kalau OPK biasa tu yg korang beli kat farmasi tu skali guna je kan...



comel je alat nya..

sangat mudah penggunaanya..
hanya letak air liur kita diatas kanta nya..
tunggu kejap sampai air liur tu kering,
lepas tu teropong guna kanta lampu nya tu,
tengok corak air liur kita tadi tu..

kalau air liur kita bercorak jarak-jarak macam nih

1st - kalau corak air liur kering tu jarang2, maknanya tempoh subur kita jauh lg..

2nd - transitional  peralihan antara waktu subur dengan biasa..
waktu nih sudah boleh mencuba bersama dengan kerap..

3rd - FERTILE !!.. bercorak garis2 ala2 paku pakis skit.. memang awak subur giler2 masa nih..
so bersama lah secepat dan sekerap yang mungkin.. wink...hehehe

mudah giler kan..???

aku kan ada masa2 giler,
satu hari sampai 4 kali aku test,
pagi, tghri, petang malam..
hehehe..
apa nak risau,
dia memang boleh guna berkali2...

dan bukan hanya untuk org yg usaha mendapatkan anak je tau..

sesuai juga untuk mereka yg tengah merancang keluarga,
tak nak anak lg..
tak yah la mkn pil perancang dah,
guna alat nih leh la tau time tak subur kita,
dan bersama dengan selamat..

comel je kan..
saiz lipstik kita jek..
boleh boh dlm handbag lg..


dan di samping tu,
apa lagi aku beli di blog hamil comel..?? 
(blog nih memang jual pelbagai alat ubat kesuburan)



taraaa..
UPT test..
murah gilerr..
RM2.00 je sekeping..

kalau korang beli kat farmasi, maunya paling murah RM8 kan sekeping,
kena gila mcm aku nih,
yg asik2 nak test , asik2 nak test,
eh, aku nih ngandung ke ek..??
brp keping skali beli dkt farmasi...

at last nasib baik aku jumpa nih...
RM2.00 sekeping,
aku beli 24 keping baru rm48
guna je la puas2 dan tanpa was2..


dan arini di saat aku menaip nih,
julia ovulation aku tunjuk yg arini subur gilerr...
tp, sabar skit..
since aku baru kehilangan baby kembar aku 3 bulan yang lepas,
nak bagi rahim sihat dulu...
doktor pun suruh rehat sampai sekurangnya bulan 1 ni...

** bagi yg tak tau,
aku baru kehilangan anak kembar dua aku sewaktu kandungan aku 5 bulan..
huhuhu

next month boleh over run balik..

caiyok..caiyok....





5 comments:

  1. ok good luck yer... aku lak yg ngandong nie..leh join sama2 taun depan

    ReplyDelete
  2. tak taupun pasal ni... tapi ok sebabnyer macam lipstikjer nak simpanpun senang.

    ReplyDelete
  3. iffa- hg ngandung ek che pah..??? insyallah klau ada rezeki, allah benarkan, leh la kita sesama next year..

    ReplyDelete
  4. cho zilla- aah, lnda kdg2 letak dlm handbag jek..:)

    ReplyDelete
  5. thnx for this useful info dear sis..seyes tak tau hehehe.. samelah kite akak, saya pun baru pas keguguran 30 may yg lalu... kalo tak baby dah due jan nnt..takpelah xde rezki... saya dah 2 kali misscariage.. nnt nk usha gk lah alat ni hehehheehehe tq again :)

    ReplyDelete

pendapat kwn2 amcm..???

MAI LA KLIK