nuffnang

nuffnang

Followers

online user

Monday, December 17, 2012

Bercuti di @ Gold Coast Resort Morib

Hii beb,

lama rasanya tak update..
bercuti panjang...

Last week kami ke Gold Coast Morib..
dah janji ngan anak2 kan..

kalau Tihah examnya dapat Straight A
kesemua exam, sekolah pagi dan sekolah agama,
mak akan bwk Tihah bercuti...

skali Tihah bawak balik result,
ha , hambek ngko,
jangan kata skolah pagi,
skali ngan skolah agama petangnya straight A..

so, mak kenalah tunaikan janji ye...

and percutian pilihan Gold Coast Morib..
sangat best,
since anak2 aku memang suka mandi manda kolam nih,
memang berbaloi ,
dan yang paling best setiap bilik ada JAKUZI sendiri..
so, memang best la mak berendam tenangkan fikiran..

jom layan gambar dulu..


permandangan resort dari bilik kami..


abah kakak ngan adik mencari port terbaik..



kegemaran tihah..



abah ngan ilham nak turun dah..




gelungsur kecil kegemaran ilham..
aku rasa ilham naik gelungsur ni ada la lebih dari 50 kali kot..



abah pulak...



dan lagi..



gelongsor tinggi..
mak tringin nak naik,
tapi kena pakai swimming suit baru leh naik..
mak lupa lak bawak swimming suit mak..
abah je la hepy dapat naik nih berkali2..







tIhah dan ilham..
tapi itu bukan emak ek..



kegemaran Tihah juga..



abah ngan anak menyeksi..



abis surnburn anak2 aku..



sayang2 saya..





menda alah ni pun ada..
kalau kat tesco, berebut2 nak naik,
tapi kat sini pandang sebelah mata jek..
byk lg yg menarik nak naik..






berenang versi apa ntah..






abah ilham ngan kakak lagi..





bahagian lebih dalam..
mak epy dapat berenang puas2 di sini..







ha, tadi cerita bilik berjakuzi kan..??
nak tengok..??



bilik yg selesa..
siaran TV semua cantik..
lengkap semuanya...



set mandian semua ada..
shaver, comb, berus gigi, lengkap..



inilah jakuzinya..



sengih abah ngan anak..



us..



seisi mengepam pelampung..
abah siap bawak pam lagi..

apa aktiviti
sampingan di sana,..
menjelajah pantai morib,..



















suka abah dapat tangkap belangkas..



adik jakun tengok belangkas..



bina istana..



aktiviti malam hari,
menghayati pantai lagi..



ni chinese restoran


gedik..






aktiviti malam yang dinantikan...



penghuni setia jakuzi..
kakak pe hal,
mandi jakuzi pun pakai google..


kesimpulannya,
aku suka dan keluarga pun hepy dgn percutian nih..
tips bercuti ke sini,
silalah tempah bilik anda secara online,
sebab lebih murah..

kami just pergi walk in aritu,
so, memang mahal lah./.
RM340 semalam..
duduk lak dua malam..
so..???
hahaha

lepas nih
kalau kesana lagi,
memang kena tempah awal,
boleh dapat semurah RM200 dah..

dan,
makanan di morib area,
anda jangan risau,
sebab makan kat restoran area sana semua masih murah2...


apa lagi geng..
jom lah..

kalau ada tertanya2 mana gambar mak..??
gambar mak takde,
sebab banyak yang perlu di sensored kan...
seksi meksi meh..
mandi manda ..hahaha





14 comments:

  1. tggu gaji masuk esk, aku nak rembat dalam streetdeal. kalu ada rezeki ada la. 150 je kot... harap sempat la weh

    ReplyDelete
  2. fhewww....kelihatan seroNok seKalI....
    happy ja ilham n tihah :)

    ReplyDelete
  3. NM03- aku dah balik bru tau aku promo gitu.. frust gak beb, tp xpelah, aku nak beli utk taun dpn lak..

    ReplyDelete
  4. nids- mmg ngan mak ayah nya pun epy kemain..

    ReplyDelete
  5. seronoknya dtg cini...
    anak2 sure suka nih...
    tmpt mmg cantik.......

    ReplyDelete
  6. Bestnya tengo.....mesti seronok kan...tahniah untuk anak awak....(^_^)

    ReplyDelete
  7. masz penah dok sini free jerk, atas tiket berkursus, hehe... bawa anak datang last day mandi kolam, naik yang gelongsor kon segitiga tu ngan yang kembar 3 tu jerk, tapi gayat gilerzzz walau rendah je kan.. huhu tobat x mor naik dah..

    pape pon tempat percutian yang sangat gojes walau ada sikit bau yang x menyenangkan...

    ReplyDelete
  8. sini memang best untuk mandi2... tapi bilik jakuzi tak berfungsi.. masalahnyer dah lambat baru check jakuzitu malaih nak tukar bilik...
    makanan pada akak tak bestler pulak.. nak keluar malas... so makan maggi...

    ReplyDelete
  9. qaifa- anak2 slalunya klau ada mandi manda mcmnih mmg depa suka..

    ReplyDelete
  10. mia- saja bg anak2 motivati, arap makin rajin blaja nnti..

    ReplyDelete
  11. masz- ha, samalah, gelungsur tu mmg gayat.. tp tihah suka sgt naik.. lnda mmg mcm serik jugak...

    aah, ada masa, malam ada bau skit .. rasa dkt2 ngan hotel tu ada kandang something kot ek..

    ReplyDelete
  12. cho zilla- larr, sygnya jakuzi rosak.. lnda sib baik aritu bfungsi ngan baik..

    kami keluar mkn2 kat luar cho, tghri kuar, mlm pun kluar, murah2 mkn kat morib punya area...

    ReplyDelete
  13. syoknya dapat mandi manda......

    ReplyDelete

pendapat kwn2 amcm..???

MAI LA KLIK