nuffnang

nuffnang

Followers

online user

Thursday, October 4, 2012

cuba bersangka baik..

di sogo tgh bratur br di farmasi blkg aku ada 2 perempuan cantik yg sgt ayu idaman mertua wajahnya tgh jinjing bag byk air2 gas tin dan kacang yg sgt byk bungkus (dlm hati aku kata, nih mesti nah buat kenduri nih)..


tetiba lepas aku byr, dia dia tanya kat kaunter:

dia : kak, topup ada..??

kaunter : takde, kat pertama ada jual..

dia : rokok ada..??

kaunter : kat farmasi takde jual rokok ..(sambil senyum)

dia : (menghulurkan kondon durex saiz besar 3 kotak), sambil bayar, dia ckp kat kawannya " aku dah belanja kondom, ngko belanja rokok byk2 plak ek"... dgn muka selamba dan penuh kebanggaan..

aku dan kaunter : SENTAP.. (haippp, cuba bersangka baik bel).. tapi apsal otak aku jahat sgt nih... bersangka baik..bersangka baik.. pengajaran...   



 time tu aku dan tihah tihah tanya : mak, org perempuan tak baik isap rokok kan..?? knp untie tu tanya rokok..?? aku : dia beli untuk suami dia tu...   mcmne nak bg pengajaran baik kat anak kalau dunia sekarang pun takde nak menunjukkan contoh yg baik kpd kanak2..

5 comments:

  1. btl3...
    esp biler bli kondom tuh kan?
    sbb ader psgn kelamin yg mmg nk kena guna... ats sb2 kesihatan... cumer 3 kotak tuh mcm stok sthn la plk... hik3... ;p
    [tetiber rs nk gelak guling2... ]

    ReplyDelete
  2. nak wat parti sex lah tu.. hahaa..
    tu lah kak, anak2 sekarang ni selalu terdedah dengan perkara2 macam ni. risau kan

    ReplyDelete
  3. janganlah cakap kuat2 kalau gitu, nnti orang dgr dah fikir lain...
    he..he.. sampai kini x pernah tgk rupa kondom..kelakarnya hik..hik..

    ReplyDelete
  4. erk, satu hal pulak kita nak menjawab ngan anak2 kan... huhu

    ReplyDelete
  5. kadang-kadang macam dah tak parat nak bersangka baik kan? huhuhu

    ReplyDelete

pendapat kwn2 amcm..???

MAI LA KLIK