nuffnang

nuffnang

Followers

online user

Tuesday, October 9, 2012

Chad The Milk Man

siapa si Chad nih..??

nih Tihah la punya keja nih..
berhari hari aku tgk dia dok siapkan tugasan yg teacher English dia bg..

tp bagi aku, kerja rumah anak PERLU anak SENDIRI yang siapkan..
bukan mak ayah yg buat,
kalau gitu sampai bila anak nak belajar..

tapi dek memandangkan berhari2,
buat2, padam,
buat2, konyok kertas,
abis kertas manila berkeping2 aku belikan terbuang mcm tu aje..

at last si abah sound,
sue tak kesian ke tgk anak..

dalam diam, abah gi kat meja study tihah,
tolong potong kertas baru dan buatkan

aku tanya tihah, knp kakak tak buat sendri,
tihah ckp, ' kawan2 dia semua buat cantik2 sangat, kakak punya jek yg tak cantik, teacher suruh balik buat lain..'
aku compius, mcmne budak darjah satu leh buat cantik sgt,
sepatutnya mestilah ala2 tihah jek hasilnya,
rupanya tihah cakap, kawan2 dia semua mak ayah yg buatkan, sedih bergenang air matanya..
dia jek yg bagai yatim piatu..eceh..
nasib la hg tihah dpt mak kejam..
tp dek krn abah dah kesian sgt,

memula abah lukiskan mukanya,
dan mak yg memang dah lama penyimpan bakat terpendam mak melukis,
akhirnya,
setelah sekian lama aku melukis semula..
aku memang boleh melukis kartun komik,
tp dah berbelas taun tinggal,
dah keras tgn..

tp inilah hasilnya..


inilah hasilnya, keras tangan mak..
tihah ditugaskan buat buku tentang Mr Chad nih..



tengok lembu pun dah rupa mcm b*b& dah aku lukis..hehehe


muka tu abah yg lukis, baju topia dan rumah, aku tacap balik mengikut citarasa bebudak darjah 1..



blinggg






hishhh, budak satu orkid nih..



abis mak lukis dan mewarna,
abah buat kerja2 pertukangan..:)



saya bahagia..
akhirnya, buat julung2 kalinya, mak nak buat kerja rumah anak..
selalunya mak HANYA MENGAJAR aje,
outputnya sila buat sendri..
mak akan tercangak depan korang utk mengajar sahaja tapi bukan membuat okay..

at last,
esoknya tihah balik
tihah cakap,
teacher cakap very good,
akak suka la mak,
len kali mak buatkan lagi ye kerja umah akak,
caitttt..
sory ek...
kalu gitu tukar,
kakak gi keja,
mak gi skolah..

nak tengok hasil kerja tihah sebelumnih..??


aku rasa untuk budak darjah satu boleeee la kan..
so..????
ntah la...


Tihah..oh..tihah...

11 comments:

  1. Kdg2 sya pun tlg anak buat keja sekolah..hehe...salam kenal dan follow

    ReplyDelete
  2. mia- bila dah geram, buat2 asik salah jek, ha, meh mak buatkan lah.. hahaha sonang..

    ReplyDelete
  3. cantik linda lukis. klu su lukis mesti aqil lagi nangis. hahaha

    ReplyDelete
  4. suliana- tu bakat tu dtg time cikgu ngajar kat depan klas, ada la sorang murid sesat tak pandang depan, tp dok menconteng kartun kat buku..daku lah tu..hehehe

    ReplyDelete
  5. hehehe.... panjangnya kaki the milk man tu tihah lukis

    ReplyDelete
  6. munna- dah mcm sarkis yg galah tinggi tu dah..hehe

    ReplyDelete
  7. camaner leh g2 plk cikgu tuh?
    eB tgk cantek dh yg tihah lukis tuh...
    mmg la x perfect, tapi kiter kan kena asah dari kecik, kalo dh mak bpk yg buat camner nk pandai.. mslh kalo g2 kan? eB phm prasaan tihah, musti dier segan ngan kwn2 esp biler cikgu dok compare ngan org len plk... x ptt... hu3...

    ReplyDelete
  8. rajin juga tolong lukis utk anak2...
    lepas tu mama tolong lagi dan lagi...
    cantik dan pandai mama lukis......

    ReplyDelete
  9. pandainya korang laki bini lukis nok....kalau aku, jadik apa ntah...huhu...

    kan? kerja sekolah anak, anak lah yg buat kan...kita pantau je...cikgu2 ni pun, expect lebih pulak dari budak darjah satu....adoi la...
    aku tgk tihah lukis ok sgt dah tu utk level dia...patutnya cikgu kena bagi support lah...huhu...

    ReplyDelete
  10. qaifa- tu mmg la, mcm ada tanda2 nak mintak lg je tu..hehehe

    ReplyDelete
  11. wahida- kan, aku rasa mcm dah ok dah tihah lukis, walaupun kakinye panjang kemain..kuikui... tp jd la usaha dia sndri.. skali skala manjakan anak, tp lepas nih jgn arap la no..hahaha

    ReplyDelete

pendapat kwn2 amcm..???

MAI LA KLIK