nuffnang

nuffnang

Followers

online user

Thursday, September 27, 2012

sesuatu yang berbau baru..

hii beb,

semenjak dua menjak nih aku asik pot sedih2 jek kan,

ok kalinih nak bercerita gumbira plak,

sebenarnya kami dpt kegembiraan nih dah 2 bulan lebih dah, tp sbb aku asik dok feeling jek,
malas nak update,
so, sebagai kenangan,

nih dia kegembiraan baru kluarga kami..

haippp, nmpk lak kaki aku..


hai, ambi pur pun nak tunjuk ke..??
tak lah,
sebenarnya nak crita yg,
since aku tak hamil,
so, ambi pur dibenarkan semula didalam kreta,
kalau tak,
sepanjang aku hamil,
sebarang bentuk wangian diharemkan sama skali brada disekelilingku kalau tak nak aku muntah ijau..huhuhu


pinky,
peneman aku,
sentiasa ada dlm kreta,
utk anak2 peluk time tidur..


so, kreta apa tu..???

tadaaaaa


asal nak warna itam,
tapi dealer kata itam dapat lambat lg, lepas raya,
dek sebab tergedik nak pakai kreta baru time raya,
silver pun jadik la kan...

dan asalnya tukar kreta nih sbb nak menyambut baby baru,
dulu kreta kompact,
baby baru lak kembar,
dok bygkan yg tihah ,ilham, dan baby baru dua org ,
so, anak2 aku ada empat,
dah takde rezeki kan
baby pergi sebelum jumpa kami..
so, skrg tihah 2nd row,
ilham 3rd row..
jakun kemain..




Proton jek,
kereta mampu milik.. :)



P/s: nyampah beli guna Plat KL, kejap je no. bertukar,
aku beli WXD, baru dua bulan sekarang dah WXK dah,
tak macam tak baru dah..huhuhu

P/s: apapun, gi kerja naik moto jugak best, cepat sampai..
keta simpan untuk ujung minggu jek..:)



12 comments:

  1. Alhamdullillah... kete dah besor ha...
    be cool ya.. insyaALLAH.. lepas ni mana tau ade rezeki lagi kan.. :)
    saya pun since preggy skrg.. bau2an dlm kete tak de.. ambipur ke.. glade ke.. apo2 je la.. semua tak di benarkan masuk... kat umah plak bedak2 yg tak kena ngan idung ni.. x boleh pakai.. hua hua hua... agaknye anak apa la ye..

    ReplyDelete
  2. Jasnani- kreta makin beso, utang pun makin beso..hehehe

    kan, kalau preggy pening btul kalau bau2 wangian nih..

    ReplyDelete
  3. alahmdulillah ada rezeki di situ... hehe
    tu la kan kalu beli kereta KL nieh, sekejap jerk dah rasa buruk, tapi x per janji boleh bawak jenjalan ngan family... bestnyer kereta besar.....

    ReplyDelete
  4. kami blom mampu milik lagi kete baru. hu3...
    tapi tmpg hepi tgk kwn dpt kete baru. tahniah tau. suker3 :)

    ReplyDelete
  5. maszmadi- tu la masz, tp tukar kreta pun, naik moto jugak yg best g keja, elak jam..hehehe

    ReplyDelete
  6. cantik keta baru.... insyaALLAH ada rezeki ada org baru utk kereta tu nanti

    ReplyDelete
  7. eB- kami pun sblm nak pakai nih, byk gak kronologi sedih, tp akhirnya, berjaya jugak..alhamdulillah..:)

    ReplyDelete
  8. wahhh keta baru...cayalahhhh :))
    kak,nidapn mampu miLik proton jugak....
    hehehehhehe

    bila nak baLik penang ni

    ReplyDelete
  9. sama la kite. tp awal skit kuar dari kamu. awal bulan 6. maklum, dah ada anak harus la bertukar kepada yg lebih selesa. igt nak beli www tapi dah habes. nyampah! tapi beli jugak ww? 2125. best!

    baru tahu kesah keguguran mu. sabar ye, mesti ada hikmah disebalik ujian. insyaAllah, akan ada pengganti kembarmu nnt...

    ReplyDelete
  10. yeayyyyy..... blh jln2 naik kete baru

    ReplyDelete
  11. wah keta baru.. mesti kekok bawa gi keje tu kan. hehehe.. btul tu plat kl mmg cepat.. tu yg mls amik W tu. tak pelah, mana2 pun tak kisah, janji keta baru. hehe

    ReplyDelete

pendapat kwn2 amcm..???

MAI LA KLIK