nuffnang

nuffnang

Followers

online user

Monday, July 2, 2012

kenapa aku senyap..??

Tik..Tok..Tik..Tok..

letihnya badan walau nak menulis sepatah dua..
serasa hampir sebulan lebih blog nih tak bernafas..

ni pun ku gagahkan jua dek sbb
en suami sudah mula men'sound'
yg knp blog dah lama benar tak up date..


kenapa aku jadi begini..???

sebab ini...




sekarang usia kehamilan dah masuk 10 minggu..
aku alami alah yang amat teruk,
setiap malam
memang tetiap kali hamil,
aku mmg akan muntah sepanjang malam,
ada kalanya sampai aku merangkak hendak ke toilet..

dan malam semalam,
dek krn muntah sebesen yang terlalu teruk,
aku dah tak daya nak berjalan lagi walaupun dari ruang tamu ke bilik tidur,
sampai en suami kena papah aku masuk ke dalam bilik..

dan en suami juga dah menyediakan tong muntah kemana2 aku pergi
utk memudahkan urusan aku dan dia,
kalau tak, maunya bila muntah aku menyembuh keluar,
tak pasal2 dia nak kena jd tukang lap pulak..

alhamdulillah
aku mendapat en suami yang memahami,
abis semua kerja2 rumah sudah bertukar tangan sepenuhnya ke en suami..
dari menyapu, mengemop, membasuh, menyidai dll..

tak sabar rasanya nak settlekan this 1st trisemester..
dr pengalaman dulu2,
bila kandungan aku masuk 4 bulan ketas,
aku akan semakin pulih..
harap begitulah...


dan dibawah
adalah alatan2 untuk pertahanan diri..


doakan aku ye kawan...

3 comments:

  1. congrats kak bel..sabar banyak² ye..dah 10wks ye? xlame lagi okla tu..saya pun baru je 15wks..

    ReplyDelete
  2. insylh.. take care ye linda..

    ReplyDelete
  3. best nya nak dpt bb baru.. semoga selamat semuanya.. take care!

    ReplyDelete

pendapat kwn2 amcm..???

MAI LA KLIK