nuffnang

nuffnang

Followers

online user

Tuesday, May 8, 2012

jom ke istana negara

jom feel like queen skit..

bersambung dari http://amnybelle2606.blogspot.com/2012/05/sport-day-ilham-be-smart-kinder-kids.html


hajat nak gi lama dah,
teringin nak merasa menjejak kaki dalam istana...

balik dari sport day ilham,
dalam tengah berpeluh2,

sempat gak kami menjengah ke istana negara..

jom tengok apa yang menarik di sana..


kalau dulu leh setakat nengok pintu gate nya saja kan..



dok kat post polis pengawal yg berdiri tegak tu,
tp skrg dah xde dah..
jd boleh la posing kat situ..



just daftar nama shj satu family satu nama..



berlari-lari di perkarangan istana..??
feel korang nih anak raja ke hapa...




menuju puncak..
ramai gak time nih,
tp mmg ramai chinese kat sini banding melayu..



akhirnya jejak jugak kedalam istana...
mood kuning2 semua gambar2 nya..



baju sultan kedah..



antara pameran2..
emas okayy...



ni yang best..
dapat tengok pasport sultan dan sultanah..




IC sultanah masa kecik..
comel..



lagi ic sultanah..
sory, aku lupa nak rotatekan..



dan baju sultanah..
feel kalau lah aku dapat memakai baju tu..
fuhhhhh...




bunga emas...


sepanjang dlm istana,pandang kiri chinese,
pandang kanan chinese..
tetiba rasa bangga dan suka,
berminat juga mereka dengan kisah2 sultan melayu kita...
memang bahagia hidup di Malaysia...



cop mohor diraja..
bapak nye baser..
bayang kalau kat opis aku  pakai gini...



tengok
anak sapa lah nih,
masuk istana jakun dengan pingat kat leher...



keris pun emas beb..












toilet tetamu..
kemain ye pintu nya..
sempat la gak kami menabur bakti disini..wink***



cantik sungguh..
mood kekuningan lagik..



sempat posing depan tahta..
(apsal la baju tihah gitu tu..hishhh)






mak pun tringin gak nak posing dpn tahta,
tp anak2 ku memang tau..
time mak nak posing je suka wat haru biru,
terus tak jadik mak posing..



bukti kami dah menjajak kaki di sini...
tp memang benar..
sungguh hudush kakikukekok itew...







ari dah makin panas,
mood perut pun dah lapar..
dan ilham slalu berlagak bagai anak raja,
kemain dia berlari kesana sini dlm istana dengan pingat kat leher dia tu..



ok
bubye istana negara...

tak puas skit,
sbb tak banyak ruang yang dibuka..
ingat kan kot2 leh tgk bilik sultan ke
 dewan makan ke,
tak dapat...
sebelum pergi dok bayang macam muzium istana johor yang boleh tengok semuanya termasuk katil sultan...


tapi apapun untuk pengalaman kan..
kalau korang nak join...

leh la


still bukak lagi
dari 16 april hingga 15 jun

yang penting MASUK PERCUMA.....










3 comments:

  1. warghhh...bestnyer...tingin nak pi!:)

    ReplyDelete
  2. best...kalau dpt peluang memang nak p....TAPI apakan daya....

    ReplyDelete

pendapat kwn2 amcm..???

MAI LA KLIK