nuffnang

nuffnang

Followers

online user

Friday, May 11, 2012

antara perkara yang paling aku takut dah TERJADI!!!!


mlm semalam,
seperti biasa chek bag skolah anak2..
tengok ada surat ni..

Fatihah Amni LOVE zuhairi..???
dup dap dup dap..
menjerit aku panggil..
KAKAKKKKK!!!!!!!!!

mak : ni sapa bagi..???
Tihah : (dgn muka blur2 senyum).. kawan kakak, abang tu dia bagi dekat kakak,
dia cakap dia suka kakak, banyak kali dah dia cakap dia suka kakak...
mak : apa..?? banyak kali..???
(sambil bla..bla..bla.. nasihat tihah bagai nak rak tentang bahayanya CINTA)...
Tihah : ala, mak, kakak tak paham la apa mak cakap ni...


yes..!! memang tihah tak paham...
dia masih DARJAH 1...

dan aku tahu siapa zulhairi tu..
mmg smart budaknya..
tetiap kali bila aku hantar tihah dia akan tersengeh2..
bertolak2 dgn ahmad mustakim yang memang kakaknya nurul fatihah pernah cakap dengan aku
'makcik, adik saya mustakim nih suka anak makcik tau'...

huhuhu
since cerita budak2,
jadi aku lupakan jek..

bila dah ada surat bagai..
dan ada BUNGA ROS!!!!!!
(aku lupa nak tangkap gambar bunga tu skali...)

sapa tak panik beb

bersusah payah aku masukkan tihah convent
yang umum tahu semuanya girl..
sebab pemikiran jauh aku takut benda macam nih la...

at last,
jadi lak kat masjid negara...
huhuhu


anak zaman moden, stat dari darjah 1 aku nak kena nasihat dah bahaya cinta...


please bertahan macam mak sayang ku tihah..
mak tak pernah bercinta ok sepanjang mak sekolah!!!

14 comments:

  1. dasyat betul.. bebudak skrg berani betul.. dpn kite pun xtakut

    ReplyDelete
  2. cici pun x pernah bercinta masa sekolah, tihah. tapi x sangka rupanya tihah hot stuff. auwww

    ReplyDelete
  3. eee takut nya jadi mcm ni.. giliran linda dah sampai, giliran rina tak lama lagi ni. lagi 4 tahun.. takutttttt... budak2 skrg kecik2 dah tahu benda2 mcm ni..

    ReplyDelete
  4. reza- mmg pun reza.. cabaran membesarkan anak masa skrg x mcm zaman mak2 kita dulu..

    ReplyDelete
  5. elle- tulah, kita pun hot stuff gak apa kat skkolah dulu, tapi kita maintain kan, cover ego, xmain la cintan cintun nih, tak rockkk larr..(eceh poyo jek bunyi)..hahahaha

    ReplyDelete
  6. rina- eeeii, hingus pun linda yg lapkan pagi2... nak cintan cintun lak kan..huhuhu... bdk skrg nih, 3 tahun dah pandai bukak komputer sndri... zaman kita dulu, darjah 3 pun pakai kasut terbalik sebelah lagi kan..:)

    ReplyDelete
  7. mama likha- eii, nanti likha xtau larr.. korean look tu, jenuh mama nak kepung..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. anak ko cun nok..harus lah jadik rebutan...


      tapi mmg takut la weh budak2 zaman sekarang ni...kita jenuh berckp/nasihat pun, kalau dia nak buat, mmg dia akn buat jugak...huhu..


      harap2 anak2 kita dijauhkan drp sifat2 terkeji...amin...

      Delete
  8. hik3...
    comel sgt... sbb tu la ader yg pekenan... cepat dpt emnnatu nanti nih :)... just kidding...

    slamat hari ibu buat u juger :)

    ReplyDelete
  9. PERGH!! advance sungguh la budak2 sekarang ni.

    Damya pernah tanya akak cam ni "mama, boleh tak kakak nak kawen ngan ehsan (sama tadika)??" glurpppp

    ReplyDelete
  10. wahida- tu lah aku risaukan.. pdhal xdela tihah tu cun mana pun.. byk lg kwn2 dia yg lain cun lg.. mcm2 bdk2 nih..

    ReplyDelete
  11. LR- kan k.N.. pandai dahhh sebut kawen..sama lah tu..

    ReplyDelete

pendapat kwn2 amcm..???

MAI LA KLIK