nuffnang

nuffnang

Followers

online user

Monday, April 30, 2012

Tihah Piano Lesson

Crita nih crita lama sbnrnya,

just utk simpanan hari tua tihah supaya dia tak lupa..:)


sebenarnya sebelum aku decide nak masukkan tihah ke kelas piano,
mulanya tihah mintak kat aku nak masuk kelas gymrama,
since kawan2 kelasnya ramai yang masuk gymrama..
tau je la korangkan,
skolahnya convent bukit nanas mmg terkenal ngan gymrama gitu2..
bkn x nak bagi sbb x suka,
tapi aku malas nak gi anta dia hari ahad ke skolah,

ujung minggu adalah hari cuti mak ok..(dasar berkira lak kan ngan anak)..hehehe

dan pikir2,
 dan dia merayu punya merayu...

aku tanya dia,
kalau kelas piano kakak nak tak, since tihah nih pun mcm minat music..

xcited, terus dia lupakan rayuannya yg slama nih berangan2 nak ke kelas gymrama..

lg pun korang pikir,
kalau masuk kelas gymrama, lama mana lah sgt dia nak tergedik2 tu kan,
masuk tingt 3-4 takkan nak terkangkang kangkang lagi kot

kalau kelas piano,
sampai dia dah tua pun nanti dia leh ajar anak cucunya sndri..:)
dan kalau dia tension2 dia leh realese kan diri dgn main piano..


jd, dah janji kan..
so, kena tepati...

Praise house of Music,
atas ong tai kim jalan gombak..
mmg aku dah aim lama dah kelas music kat situ..




mendengar penerangan dari teacher dia..


dan tihah sgt xcited..




ready for the 1st time learning ..


teacher Ng,
kesayangan tihah..
sangat lembut orangnya..


ilmu...


dan sekarang, tihah dah semakin ok bermain piano..
teacher ckp dia cepat pick up..
dan oleh krana itu, last week teacher bg hadiah angry bird speacial utk tihah

utk memudahkan pembelajaran tihah,
aku belikan dia keyboard yang 74 key punya
ala, beli yang murah2 je punya..
mak x cukup budget nak beli ribu riban..hehe

skrg,
kalau dia bosan,
mmg dia akan mengadap ke piano


ok la kan,
dr dia dok ngadap ke games je sebelum2 nih...


tunggu ilham 7 tahun lak,
nanti turn dia pulak..

10 comments:

  1. ceritalah, berapa kos hantar ke kelas piano.. beli piano tu berapa RM? minat juga nak hantar Hasya ke kelas berunsurkan art ni.. sebab, dengan art ramai kata boleh tajamkan minda anak

    ReplyDelete
  2. wah bestnyer..... nanti aunti dtg umah, bleh dengar tihah main piano kan.. hehe

    ReplyDelete
  3. TIHAH lagu celinedeoN sekali..hihihi

    goodluck tihah.....^_^

    ReplyDelete
  4. reza- hg nak tau ek, ok nnti aku wat entry khas crita psl nih..

    ReplyDelete
  5. maszmadi- boleh, tp tgn tihah still keras lg..:)

    ReplyDelete
  6. cinta sofiya- utk untie, jgn kata lagu celine dion, lagu stacy pun boleg..eceh..hehehe

    ReplyDelete
  7. bestnya tihah. lis dulu teringin sgt nak belajar piano tapi x dpt peluang. belajar main gitar ngan jerry pun setakat 1 dua kod pastu dah lupa dah.

    ReplyDelete
  8. Hi, boleh tak sy nak tau pasal piano lesson fees. Sbb tengah survey n cadang nak masukkan anak bljr piano jgk.. Appreciate sgt if blh share dgn sy. TQ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi kawan, sorry lambat balas, saya baru tgk blog ni

      yg anak saya masuk ni dkt Praise House Of Music, Lokasi dia atas ong tai kim jalan gombak.. untuk junior/first book rm80, junior second book rm85.. dan seterusnya.. apa2 awak leh msg saya dkt facebook cari nama belinda adzmi

      Delete

pendapat kwn2 amcm..???

MAI LA KLIK