nuffnang

nuffnang

Followers

online user

Tuesday, April 3, 2012

Jom mem 'bake pasta'

hiii...
sesaja nak tayang kat korang yg aku skrg dah pandai bake pasta...
(eceh, sure ada yg nak termuntah kan dgr)...
ok..ok, walaupun aku agak siput,
dimana org lain dah pandai bake pavlova, macaron bagai, aku masih di tahap nih,
aaahhh, aku x kira nak bangga gak..

sbb dlm umah aku, aku sorang jek yg pandai masak nih..hahahaha

taraaa...
dgn rupa yg agak sedikit buruk...


tapi, tak sampai setengah jam..setiap kali aku bake,
sure licin...

dan penggemar tegar aku ialah makcik nih..


yang boleh makan berulang2 tanpa jemu...

cara2 nak buatnya..???
aihhhh, malu lah nak bg..
 korang leh carik kat google jek kot...

apa nak gak..?? (ala2 chef perasan sendirik kan)..

bahan2
pasta, agak2 ikut selera
bawang besar bawang putih... agak2 gak, aku mmg suka letak bawang byk2..
2 kpg daging burger (ramly kalau leh, sbb lg sedap)..penyet2 kan
cendawan
sos spegeti prego se tin
mix vege
mozarella cheese..

cara2..
rebus pasta...
dalam pada tu,tumis bawang
then, masukkan daging burger yg penyet2 td tu, goreng hingga bertukar warna,
masukkan pasta yg dah d rebus
masukkan sos tomato speggeti tu setin,
masukkan mix vege, cendawan yg dah dihiris2...
masukkan air skit..
(aku wat gila, saja nak bg badan makin gemuk, aku masukkan 2  keju roti anak2 aku pagi2..

goreng punya goreng,
dah masak,
masuk dlm loyang..
taburkan keju mozarella yg dah diparut..lg byk letak lg best...


ok, tu jek...
tp nih resepi lama dan bermusim..
skrg nih tgh giler buat lasagna plak..
arini dalam 1 malam jek, 5 kali aku bakar, habis!!!!!...
cheese punya pasal...
pakai makin gemuk la aku...
huhuhu





9 comments:

  1. su blm try lagi bake pasta ni.. blh la try.. me too love cheese :-)

    ReplyDelete
  2. wauwwww..yummy la beb..
    intan nak buat bake2 mcm nih..xtaula bile..sbb asik tlupe beli cheese jek..

    ReplyDelete
  3. sue- tu lah, kat umah kalau bab cheese, mmg laju..

    ReplyDelete
  4. intan- aku pun g tesco ujung bln antara list barang dapur wajib beli cheese, kalu x, sure lupa jugak..

    ReplyDelete
  5. Nyum2 sedapnyaa.. akak tgk.. menyelerakan laa plak tenghari2 nie.. :)

    ReplyDelete
  6. bestnya. dah la lasagna tu feveret lis... wua sedapnya

    ReplyDelete

pendapat kwn2 amcm..???

MAI LA KLIK