nuffnang

nuffnang

Followers

online user

Thursday, April 5, 2012

Ilham @ Be Smart Kinder Kids..

Jarang benarr mak update cita pasal my boy lollipop nih...
cian hero busyuk mak sorang nih,
asik crita kakak je ek..
nak gak gambar adik..

amat rajin buat homework,
tapi slalu gak kena marah sbb,
suka main2,
ABC pun payah kemain nak ingat..
kakak dulu 3 bulan gi tadika dah boleh membaca buku dah,
kakak punya daya ingatan sgt kuat mcm magnet
Ilham dah masuk 4 bulan dah ABC pun dok lupa2 lg...
tau dia main jek..
kalau bukak boboiboy dia la paling laju..
anak lelaki kot ke ek..???
adik sgt tak matured...
xpelah ilham syg,
take ur time..
mak tau Ilham boleh..
mak pun x nak push sgt,
ilham pun baru 5 tahun...
daya pemikiran setiap anak2 tak sama kan..




Mahir ABC...
:)


kesayangannya..

dan ini adik nak ke sekolah


susah kemain nak suruh posing


dah besar adik nak jadi ben 10 sejati ataupun boboiboy sejati..hehehe


budak encem mak..



still tak nak tgk kamera gak...



ready lah konon tu..
tp mata tetap kelain....



adik sayang,
rajin2 belajar ye..
susah hati mak tgk adik slalu main2 tak fokus..
mak doakan segala yang terbaik untuk adik...
mak tau adik akan berjaya suatu hari nanti..amin..

9 comments:

  1. hehehehe..tgk muka dia..sgt noty tau..hensem boy..;)
    lelaki kan..memang liat sikit nak buat bomework..tp nnt..dorang la paling teror dr pompuan yg rajin buat note lebih2..hehhehe

    ReplyDelete
  2. Hishhhh, mmg noty sgt pun..tak reti diam mcm beluncas..hehe..tu lah intan,harap mcmtulah..nmpk gak mcm dia cpt dpt, tp suka sgt main2

    ReplyDelete
  3. memula je tu.. nanti lelama silap2 ilham lagi terer dari kaka dia... hehe yg penting dia nak belajar kan..

    ReplyDelete
  4. Samer la ngan irsyad kak bell, kalu suh wst homework jap je dier buat...n gak baru mula kenal huruf n nombor...walau sometimes tertukar2...

    ReplyDelete
  5. maszmadi- insyallah... tulah, ramai yg kata bdk laki lambat stat engine..hehehe

    ReplyDelete
  6. syimzus- aah, huruf B dia kata D , huruf E dia kata F... pastu bila kita marah dia main2 dia gelak nakal.. mmg susah norr nak fokus..

    ReplyDelete
  7. sekarang ni umur 3 tahun dah diajar untuk baca dan tulis....senang nanti

    ReplyDelete
  8. qaifa nur- dulu stat dah ajar gak dia dr awal sama mcm kakak dia, tp dr dulu pun dia mmg suka main2.. ingat arini esok dah lupa blk...

    ReplyDelete
  9. anak anak perempuan, anak lelaki.. complete hidup rasanya ! :)

    ReplyDelete

pendapat kwn2 amcm..???

MAI LA KLIK