nuffnang

nuffnang

Followers

online user

Friday, February 3, 2012

tip merawat bibir yang kering...

yuhuuu... ada lg ke yg ingat aku..??
setelah bertapa dan membeku blog nih dah...


ok..ok..kita sambung...

bibir korang mcmne..??
aku nih kategori bibir yg mengada2..
cepat sgt keringnya...
tambah2 kalau aku kena kursus ke, seminar ke, bercuti2 malaysia ke,
yang nyebabkan aku akan berada dlm aircond selama sehari suntuk...

alamatnya bibir aku sure akan jd delima merekah...hehehe..
delima merekah tu bg aku bukan bibir mungil,
tapi merekah2 sampai boleh berdarah....

dulu mcm2 petua aku cuba..
letak majerin lah,
itu lah , letak lip ice sentiasa lah..
tp semua nya tak jalan...

hanya satu jek yang jalan...

gunalah ini...


vaseline..
mmg takkan rugi membelinya..
dgn harga tak sampai RM5...
settle semua masalah...


caranya mudah...

- sebelum tidur, sapukan vaselin nih kat bibir,
sepenuh2 bibir ok..
- esok bangun, time mandi...msa bibir  tengah basah,
sapu pelan2 ngan towel mandi tu, keluarkan kulit bibir kering yg bertapa kat bibir korang tu...
tapi sapu pelan2 ok.. dan pastikan bibir korang mmg basah sepenuhnya, digalakkan time lepas mandi/ lepas gosok gigi...

dah...

tu jek..
pastinya bibir lebih lega dr sebelumnya...
skrg aku mmg amalkan tetiap ari....

dan AWAS...
jangan sesekali basahkan bibir ngan air liur anda...
itu akan menambahkan PARAH nya..
bukan makin membaikkan sebenarnya...


vaselin nih bagus..
kanak2 pun leh guna...
dkt Tihah pun aku pakaikan,
sbb Tihah pun turun aku,
jenis bibir kering....


dan, kalau selalu amalkan,
bolehlah bibir anda semunggil ini...




amacam..?? munggil tak bibirku..???



atau bibir saya yang lebih munggil..???hehehe



kalau jenis siku kering pun elok gak letak vaselin nih sblm tido..:)
selamat mencuba...





10 comments:

  1. Bibir saye pun suka kering2 gak...tak kira dlm aircond ke apa..spesis bibir kering kot..tak leh pakai gincu..buruk sgt nampak nnt..hehe..nnt nak amalkan petua ni..selalu hangat2 je..

    jom join ga ni.. http://www.akmarwati.com/2012/02/pupel-liyana-mega-giveaway.html

    ReplyDelete
  2. slm beb..
    ahaaa..!! sgt comel bibir sicomel ni tau..ehhehe
    intan pun memang pakai nih..dh x pakai lipstik bgai dah..rase dah lame x beli lipstik..

    ReplyDelete
  3. akmafaizal- tulah, tp linda nih degil.. waktu siang menenyeh gak lipstik..hehehe.. insyallah nnti linda singgah..

    ReplyDelete
  4. intan_blur- fuh tabah ngko tak berlipstik lama.. aku mmg berlipstik, tu la antara faktor bibir aku makin kering..tp kalau bibir sakit, tak jugak pakainye..

    ReplyDelete
  5. qaifa- bibir bdk2 mmg ciut..kena dah tua nih..hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. anak ko yg sulung tu cun la weh...dah besar nnt mesti ramai peminat...aku ckp serius ni...

      Delete
  6. ada petua lain kalau nak bibir merah mekar lagi munggil mcm bibir PM kita tu...tiap2 mlm sebelum tidur lumurkan sikit ubat gigi kat bibir..

    ReplyDelete
  7. cuber ajar eB mekap, tringin nak cantek ca model cilik u tuh. (walopn haku dh tuo... ha ha ha)

    ReplyDelete

pendapat kwn2 amcm..???

MAI LA KLIK