nuffnang

nuffnang

Followers

online user

Friday, January 6, 2012

Saya dah Darjah satu....@ Fatihah Amni

ketika org lain dah berhari2 buat posting psl anak2 skolah,
aku seperti biasa minah lembab selalu ketinggalan...

ok, stat dari orientasi tihah 29.12.2011 @ Convent Bukit Nanas..

seawal pagi mcm time2 org nak gi meroreh getah lg kami dah bergegas,
skolah tgh2 bandar, tau jek lah jam tahap maksima...
Tihah nampak xcited dari rumah...
tapi bila sampai jek ekolah,
muka dia dah nmpk lain..
nak senyum pun ketat jek..
nmpk cuak..


mcm tercengang..
aku ckp pun dia mcm khayal..



nih senyum paksa nih..
siap ckp, kakak tak nak senyum lah mak...
tp tau lah si emak kan,
nak bergambar nye psl, paksa gak anak senyum..



disini lah bakal bertapaknya tihah selama 6 tahun...insyallah..



ok bila tgh taklimat,
nmpk tihah dah mula relax skit..
muka tak ketat dah...
mungkin dah nmpk nanti dia akan ada kwn2 ramai...



ok smile..



tak lupa jgak abah dan adik yg as pom pom boy memberi sokongan...
alahai susahnya lah nak jaga adik time2 tgh pendaftaran tu..
tak reti duduk diam..rasa nyesal bawak,tinggal umah dadima nye pun xpe..
siap hilang lg korang tau,
jenuh aku mencari,
siap nak nanges dah aku..
stgh jam memncarik, dari kejauhan aku nmpk dia kat tingkat 1,
berlari2 sensorang ngan penuh gumbira...
menjerit aku panggil dia,
pastu, tau lah, siap, trus kena cubit2 ngan aku smpi nanges dia..




dah jumpa kwn2..



dlm kelas...
utk darjah 1 ada tiga kelas semuanya..
student tak ramai...
walaupun ramai yg mohon,
tp mmg konsep CBN kot tak amik ramai student...
senang nak ngajar..



pakai pinafore wajib pakai tie,
ok, mood sudah mari..
tihah sudah mula menunjukkan aksi gedik2 dia yg slalu membuatkan si emak menyampah...



CBN sock..
wajib pakai setiap hari,
dilarang pakai stokin biasa..
aku tak tau, dulu time beli baju skolah tihah, aku dah beli stokin biasa 4 pasang..
rugi eden...huhuhu



hari sekolah yg sebenar...
4.1.2012
assembly semua warga..



dah ada geng...
balik umah tak abis2 crita psl kwn2 dia Maisara dengan Madriqah...
pagi td pun nak ke sekolah xcited,
tak sabar nak jumpa Maisarah dengan Muriqah katanya..



Bag skolah semua gegurl kan..
so semua nya pink..
sampai tertukar2..
ada satu jek yg terselit bag biru kat situ...
kira gurl yg hardcore lah tu yg bwk bag blue ...hehehe



apapun setakat nih,
aku tgk tihah nmpk bersemangat pergi skolah..
kwn2 ramai katanya..
darjah 1 kan, sekolah kawan2..
nanti dah seterusnya,
ha, amek ngko...
kena study x hengat donia lg...





18 comments:

  1. semoga tihah berjaya didlm pelajaran dan berjaya di dunia dan akhirat..

    ReplyDelete
  2. kita ni spesis yg sama la.. akak pon lom sempat lg nak hapdet pasal Damya g tadika huhu.. abis la tihah... dah abes dah masa main-main kat tadika dulu.. skang kena belajar betoi2 dah.. eh nape acik LR lak yg rasa debar2 tgk tihah g sekolah ni?

    ReplyDelete
  3. eh, kelas die style mamanjang gitu eh

    ReplyDelete
  4. LR- tu lah...lepas nih kena latu cukup2, study betul2, skrg skolah bdk semua pandai2..malu krg kalau result teruk..

    ReplyDelete
  5. Akhirnya entry yg ditunggu2 dah publish.. Tak sabar nak dengar cerita 1st sekolah dari mulut fatihah sendiri...

    Tunggguuuuu...abah balik mlm ni...

    ReplyDelete
  6. mrs.K-aah, nak bg lebih dkt ngan papan hitam kot..hehehe..memandai jek daku assume...

    ReplyDelete
  7. budak pontian- mmg mcm2 critanya..smpai smlm nak tido pun x abis2 crita lg..

    ReplyDelete
  8. mak dara a.k.a kak ida...!!!!!... tenks sudi terjah... tenks k.ida..:)

    ReplyDelete
  9. alhamdulillah, tihah xder nangis2 kan.. moga tihah study hard for your future yerk...

    ReplyDelete
  10. mesti seronok tihah pergi school kan..kan..

    biasalah bila anak masuk darjah 1 macam2 ragam ada....

    ReplyDelete
  11. Tahniah..bermula la episod baru sebagai emak kepada anak yg dah bersekolah..akan datang berbagai2 cabaran nnt..gud luck..

    ReplyDelete
  12. maszmadi- xde..tp kan, tgk bdk skrg nih dah xde dah yg nanges2 mcm time kita dulu2..hehehe

    ReplyDelete
  13. qaifa nur- mmm, xcited.. suka nak jumpa kwn2..ingat skolah nih utk kwn2 jek kot..

    ReplyDelete
  14. bibu- risau lah..dgn status kita yg membesarkan anak2 sndrian tanpa asben dsisi..kena berguru ngan bibu nih...:)

    ReplyDelete
  15. untunglah dia sekolah cbn kan ? nape x masukkan sekola biase je ?

    ReplyDelete

pendapat kwn2 amcm..???

MAI LA KLIK