nuffnang

nuffnang

Followers

online user

Monday, January 9, 2012

rumah baru, bilik my boy lillipop

tak abis2 lg ke crita rumah baru..???

ok, ok..ni yg last...

kalau korang ingat lg crita pasal bilik tihah yg pinky-pinky nih


http://amnybelle2606.blogspot.com/2011/12/rumah-baru-bilik-fatihah-ala2-princess.html

kan aku ckp yg bilik ilham aku x buat lg, sbb penat...

dan cuti new year aritu,

dgn menggagahkan diri,
aku berjaya jugak menyiapkan bilik anak lelaki aku sorang tu...

walaupun sgt lah simple...
jd lah dr xde..mcm x adil sungguh untuk dia sbb byk kali dah ilham tanya,
bila mak nak  buat bilik adik..



sebelum...


dan

selepas



takde perubahan yg ketara

just cat, wall paper border dan feature wall


bertema star and moon...
dan mmg tenang pun bilik dia..
kalau tido petang pun mcm mlm jek..
gelap..hehehe



wall paper feature wall...



just this...

aku ada yg lekat2 fluorescent tu ( aku x tau nak describe nama apa)..
ala yang bila kita tutup lampu dia bercahaya tu lah...
bentuk star and moon gak...
ujung minggu nih leh lekat bagi berterabur kat tepi2 dindingnya tu...


aku, tihah dan ilham beroperasi buat bilik nih stat dr kul 2ptg sampai kul 6ptg bru abis,
rajin lak anak2 aku tolong,
lansung x kuar bilik,
aku suruh buat apa pun diikut jek buat...

ok, settle dah cerita rumah baru...hehehe

20 comments:

  1. Ajinnya mak ilham ni kan. So dh siap cntik ilham keba jd gudboy yerhh utk mak yerrr :))


    Ohh yg glow in the dark tu lnda? Cntik gk bnda tu nti gelap die timbul :))

    ReplyDelete
  2. mama likha- ha, yg glow in the dark tu... dok pikir dr td apalah namanya..tenks ingatkan..heheh

    ReplyDelete
  3. dah ceria dan cantik bilik ilham

    ReplyDelete
  4. munna- tenks..tu pun setelah berkali2 ilham tanya..hehehe

    ReplyDelete
  5. kat mane nak beli bende yg bcahye tu erk kt sini..sy pn nk cari gk..cm best lk ble tgk blik kadik kt kmpg ade letk bnde tu..skg ni wt blik main/belajar dorang..pnuh ngan sticker thomas ja..

    ReplyDelete
  6. salam kenal,


    cantik bilik ni..sedap mata memandang, pandai pilih tone color yea :)

    ReplyDelete
  7. faztee danisha- linda beli kat danau kota masa tu...faztee dok mana ek..?? kat berjaya time square pun lnda penah tgk tp mahal gilos.. danau kota murah jek..RM10, 3 bungkus dah penuh satu bilik...

    ReplyDelete
  8. Tihara- hii, salam kenal jugak..keep friend ek... psl tone warna tu, linda byk survey kat google tu...

    ReplyDelete
  9. lelaki ini- boleh... tp upahnyer sama harga ngan eric leong tau..hahahaha

    ReplyDelete
  10. Waa..bagusnye Ilham nak tidur asing..beraninya dia..Semenjak Hubby Bibu tak da ni, Bibu angkut seme anak2 Bibu tido satu bilik..hehe..jimat duit aircond..

    ReplyDelete
  11. bibu- takde maknanya depa nih nak tido sensorang.. suma tido ngan linda gak... bilik nih just time main2 ngan buat homework jek... mlm, suma usung bantal mai bilik linda gak walaupun abahnya ada atau pun x..hehehe

    ReplyDelete
  12. Budak Rimba terjunJanuary 11, 2012 at 1:39 PM

    kalau abah ada...abah lah penghuni tetap bilik ni..memamg best sgt bilik ilham ni...tenang je rasa...

    ReplyDelete
  13. pandai ko menghias nok...semuanya aku tgk cantik dari awal ko publish pasal rumah baru ni...

    ReplyDelete
  14. BRT- aik, nih bilik ilham ke bilik abah..??

    ReplyDelete
  15. cantik susunan dan tone warna bilik ni. Walaupun nampak simple.

    ReplyDelete
  16. wahida- biasa2 jek beb..weh..bila nak mai umah aku..??kata dkt dah ngan opis hg..

    ReplyDelete
  17. Tak sabar nak tunggu entry baru..

    ReplyDelete
  18. B.Ponti- dah de dah entry baru..byk memikir bab tu lah yg nyebabkan entry baru jd lambat..

    ReplyDelete

pendapat kwn2 amcm..???

MAI LA KLIK