nuffnang

nuffnang

Followers

online user

Thursday, December 22, 2011

Rumah Baru- Bilik Fatihah ala2 princess....

Tak Habis2 cerita psl rumah kan,
mcm la aku sorang jek ada rumah...
hehehe

tp yg nih la ramai org tanya aku,
bila aku ckp aku decorate bilik tihah...
bilik anak perempuan,
nalurinyer kena lah pink2 kan...


Bilik tak la besar sgt,
dan aku lak mmg saja beli katil 2 tingkat,
queen kat bawah, single kat atas,
senang, kalau mak atau adik aku dtg umah, tido sini jek...








kain langsir nih aku jahit sendiri tau,
kain cotton biasa, beli kat nagoya,
selalu cotton polkadot nih org buat baju kurung, aku gi buat langsir lak..hehehe



butterfly pun beli kat nagoya...



menandakan peza almari Ilham dan Tihah...
walaupun bilik ilham lain,
tp aku saja letak bju ilham dlm bilik tihah,
kalau lepas lipat baju, aku malas nak gi letak merata2...
dasar ibu malas kan..hehehe



meja study bukak tutup..



meja solek nih aku punya dulu,
mandangkan bilik aku dah ada built in furniture siap meja solek,
jd secara rasminya meja solek nih di wariskan ke Tihah..



penambah cara bilik princess



dan punyalah nak menunjukkan betapa pinknya bilik tihah,
sampai helmet pun abah spray warna pink..
dulu asalnya helmet nih anak sedara aku 'Ifran dan Hakim' punya,
warna biru, dah bertukar tangan,
abah tukar warna,
nanti Tihah gi Skolah naik moto ngan aku
leh la pakai helmet nih..


dan,
untuk bilik Ilham lak,

aku tak siapkan lagi..

budget next week kot aku buat..
dah apply cuti sehari,
nnti leh la aku renovate sensorang...
tp layan gak la ek, sebelum pembuatannya..



model nak join...




meja pun dari anak buah aku, Irfan & Akim,
waris ke Ilham,
abah tambahkan seri, carik kerusi comel,
tak sampai sehari, Ilham dah conteng kerusi tu...



katil jek baru complete,
sian Ilham,  next week, mak cuba sedaya mak siapkan bilik Ilham ek..



Bilik aku..???
tak yah lah..
tak cantek...
tempat guling2 aku ngan asben,
malu arr tunjuk kat korang..
hehehehehe









18 comments:

  1. bila la anak aku nak tido bilik sendiri.. huhu

    ReplyDelete
  2. pandai mama dia hias bilik, memang cantikk..

    ReplyDelete
  3. MRS.K- Tihah pun dah lama mintak, baru nih la linda tunaikan..:)

    ReplyDelete
  4. qaifa- tak la pandai, byk cilok2 idea dr google gak..hehehe

    ReplyDelete
  5. haha. ksian org yg beli kain cotton tu bt baju kurung linda :D

    mmg pinky habesss kan ! tulah nk tunjukkan betapa bilik girl hiks....

    ReplyDelete
  6. mama likha- tu larr, mesti frust kalau tgk lansir linda tu..hehehe

    ReplyDelete
  7. sweet la bell, kalau anak2 kak efa tengok mesti teruja gila dgn warna pink. diaorg pun pink girls jugak. semua serba pink

    ReplyDelete
  8. huzaifa- tu lah, tihah, suma benda nak pink..gurlish gilerr...mmg suka kemain dia bell buat bilik mcmnih..

    ReplyDelete
  9. Ni kira minggu depan, abah ilham balik..kena jadi buruh import utk decorate bilik ilham pula lah ya...

    ReplyDelete
  10. babe,
    shantek la awak deco blk princess tihah..
    dh trbyg2 dlm kapla nk deco sama blk my princess too, tp kunci lom dptttt.. ;-(
    haah, abes ke helmet awak spray pink kaler.. hehheeh..
    tp mmg shantek blk tihah!

    cop, dorang mmg stay blk asing2 ke? eh alya ai ni x sure leh duk bilik asing tak nnti..
    skrg msh tido dicelah² kami, opssss.. .:-p

    ReplyDelete
  11. Cantiknya bilik anak dara dia..serba pink.
    mmg seronok menghias bila pindah rumah baru..:)

    ReplyDelete
  12. leyli-takde maknenye leyli ,depa nih nak tido sensorang...bilik tu utk main2 waktu siang jek, malam mai menyelit gak ngan kami..hehehe..

    ReplyDelete
  13. ariana- aah kak..smtr tengah semangat ngan rumah baru... lama2 jd malas la tu..hehehe

    ReplyDelete
  14. Salam puan, puan duduk di kuarters yang mana. wife saya mintak bg gred C. harap2 dapat duduk sana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya tak pasti saya Gred brp, tapi saya dok blok F, blok saya tu ramai CC dan keatas, tapi itu pun dah besar jugak, walaupun downgred sbb gred sepatutnya dah full.. kalau en. khalil dpt gred yg sepatutnya, rasanya, lagi besar dr rumah saya skrg..

      Delete

pendapat kwn2 amcm..???

MAI LA KLIK