nuffnang

nuffnang

Followers

online user

Monday, December 19, 2011

pameran upin ipin di muzium negara

skip kejap cerita rumah...

ujung minggu baru nih abah balik..

kami latu abah cukup2..dr ke sogo, beli bju skolah tihah, terus ke muzium negara

skrg kat muzium negara ada pameran upin ipin...

siapa yg anak2 demo suka upin ipin nih, leh la berkunjung ye..

pameran sampai 31hb disember jek x silap..




abah bekas staff muzium negara,
sib baik kreta masih ada lg stiker staff muzium, so, parking dan masuk utk abah leh la free..


bergambar ngan snake..???
eeeiii,,,bagi aku sjuta pun x tentu aku nak...
dr jauh jek aku tgk,
tak nak dekat..takut..



selain dr upin ipin ada jugak pameran kapal karam..



ada luck,
sempat kami jumpa maskot...



adik Asyiela Putri  pun ada..



tihah standby nak salam ngan upin..



dr dekat..






entrance..
kena bayar ok..



dewasa rm12..kanak2 RM6
baya ilham x kena byr lg..



tiket yg cantik
ada cabutan bertuah lg..
sapa berjaya, akan di 'call'



pengembaraan bermula...





beginilah asal lukisan upin ipin sebelum di versikan ke digital...



versi komputer..






ntah apa la yg ilham pandang tu...



antara tempat yg aku suka..
comel sangattt..



anak2 bersembang dgn tok dalang...
real kan..??



abah bergurau pe ngan uncle muthu tu..??



tihah dan susanti..



ntah knp, adik sikit2 nak tgkap gmbr jarjit...
minat jarjit la plak kot...
pantunnn skettt..



abah dan ehsan..
lg satu gmbr yg aku suka..
mcm real jek...



yeahhh fizi...



nama pe nih ek..??
zul ke, tak silap aku...



ilham tak reti bergaya..



gambar2 yg cantik..


dan yang paling cantik...




set rumah real upin ipin...



permandangan yg cantik..



meja study kak ros..



bilik upin ipin..
siap ada set baju skolahnya lg..



bilik opah,
ada ubat2 opah,
kain telekung sejadah..tersusun rapi..



dapur area..



dimeja inilah opah sekeluarga makan
berebutkan ayam goreng...



yok yok ooo jek anak2 aku nih..



siap ada rak pinggan...






keluar dari rumah..






spek 3G..









tadika mesra..



abah main game upin
ada jual ke ek..??






dato siti pun suka upin ipin ek..??


banyak lg gambar..
loteh den nak upload..

lepas keluar dr pameran nih,
kami jenguk jap pameran kapal karam..\













dah letih...
merata2 kami pergi harini..
perut dah lapar..
jom pizza...



tihah dah letih sgt,
sampai buat pizza mcm rumah dia sndri...



tak sempat2 semua kebuluran...


ok,
geng,
ujung minggu nih kalau xde plan, leh la meramaikan muzium negara..
raya krismas pun muzium bukak jugak tau...
selamat berkunjung...














13 comments:

  1. ooo jln sakan.. ari tu jumpa gak ngan maskot upin ipin tp kat tesco ampang.. tu pon kejap jer depa raon dlm tu..

    pameran ni mcm best jer.. tp tang kena byr mcm mahal la jugak huhu

    ReplyDelete
  2. LR- ha, mmg bab byran tu rasa mahal gak, tp sebab kami dah kat muka pintu dah time tu, nak balik mau menangis menjerit bdk2 tu, tu yg masuk gak, pejam mata jek...

    ReplyDelete
  3. tengs atas info ni...boleh aku plan ngan hubby nak gi muzium ni...anak2 sure suka tgk upin ipin ni, kapal karam tu hubby aku suka la tu benda2 mcm tu...

    ReplyDelete
  4. urm.... mcm best jerk,,, nak ajak hubby pi la.. hehe

    ReplyDelete
  5. maszmadi- jom..linda pun ingat nak g skali lg, bwk abg dr kedah lak..

    ReplyDelete
  6. i miss and love all the moments with my kids.

    ReplyDelete
  7. penat tu pusing2....last sekali mesti la makan kan...:)

    ReplyDelete
  8. daddylicious- tu kdg2 sblm makan, dah mkn gak kudap2..pastu mkn berat lak..hehehe

    ReplyDelete
  9. bestnyaaa kak....
    kalo dapat bawak sofia p sini..mesti diaa sukaa nyalaah...

    ReplyDelete
  10. opida- meh la, turun KL skali skala..bdk2 mmg suka upin ipin nih..mak budak bertambah2 la suka..hehehe

    ReplyDelete
  11. best...nak bawa nak pergi minggu ni

    ReplyDelete

pendapat kwn2 amcm..???

MAI LA KLIK