nuffnang

nuffnang

Followers

online user

Friday, December 16, 2011

memasang wall paper di rumah baru...

tau kan aku baru pindah kuarters..

dan bagi menyahut pertanyaan ramai kengkawan aku yg bertanya,
mcmne aku pasang wall paper kat umah baru aku,

meh sini aku crita...

kuarters jalan duta
aku rasa kuarters mana pun, mmg tak leh kalau kita nak tukar cat ke apa kerr
aku nih lak, mmg ada sikit alergy kalau umah warna putih...(alergy merenyam)....
mmg dari aku kecik lg,
umah aku kat kedah, time tu aku umur 13 tahun tak silap..
memujuk mak aku beli cat warna oren lembut untuk aku cat umah..
at last,  mak aku beli, abis satu umah aku cat sensorang ..
cantikk oooo...
walaupun penat, bdk kecik lg time tu,
tp berbaloi...

dan bermula dr situ lah,
merata2 umah aku pindah,
sikit2 tukar cat,
dan skrg bila dah matured ..ecehhhh...
sebenarnya sbb kuarters x leh cat, so
main wall paper lak...


bermula dari Living Hall


permulaan...



ada buruh import..
hehehehe..tenks abang cayang sbb sudi melayan kehendakku ini...



meratakan gam



final touch...



creativi sendiri..
aku potong wall paper besar tu ikut line dia..
pastu aku wat border keliling dinding yg lain..


siap living hall...
barang2 x masuk lg time nih...


ok,
ruang dining table...



permulaan..



siap...
nanti letak meja makan cikonet aku kat sini..



siap...



bilik anak dara aku...



kosong...



cat pink sikit..
nanti kuar kuarters kena cat plain balik...



border fairy...



siap...
simple...


bilik aku..???

simple jek..
sbb aku dah penat...


memandangkan cat umah kami krim2 skit..
aku carik border yg kena ngan warna cat asal kami...



letak border atas jek...
sbb dah malas....hehehe


tu jek setakat nih...
nnti aku upload gmbr selepas dah letak perabot ek...
kalau ada yg nyampah sory ek...
kot2 korang ingat aku nak tayang umah cikonet aku nih lak..
tidak..tidak..bukan begitu maksudku..( bahasa skema ombak rindu)...
aku saje jek nak letak dlm blog supaya dijadikan kenangan keluarga...


Fatihah la yang paling hepy sbb akhirnya impian dia nak ada bilik princess sendiri tercapai...
dan bilik ilham aku dah siapkan, cuma tak letak wall paper mcm bilik tihah jek lg...
emak dah penat...







38 comments:

  1. kite pon dok kuaters putrajaya... malas nak cat lelebih.. huhuhu... nak paku pon kena minimumkan.. tapi best la sebab dekat dgn tempat keje kan?

    ReplyDelete
  2. mrs.k- aah, dekat betul ngan opis linda skrg nih..sukerr...tu karr, kalau pakai wall paper nih senang, nak kuar kuarters nnti koyak jek wallpaper jek..dah kembali pada asal dah...senang..

    ReplyDelete
  3. rumah sapa yg cantik tu ye. ini yg rasa nak melawat nih

    ReplyDelete
  4. lys- meh larr..nak tido umah pun leh..rasa2 malas nak balik cyberjaya, meh tido umah ksu..abg taufiq pun bkn ada..ujung minggu baru dia ada...

    ReplyDelete
  5. org pn dok kuarters ptjy..cat gak rumah..hall pink..dining red..hahah..ingt peh ni nk touch part blik lk..utk ank boy n girl..ilham dh ade tp xsmpt nk wt je..naluri tu mcm2 nk wt,tp ni kuarters..kang jnuh le ble pindh..kne clear..target dok lame lg la kt kuarters ni..hehe..br bbaloi

    ReplyDelete
  6. faztee danisha- tu la feztee... sbb ingat nak dok lama tu yg brani buat..betul tu, nnti nak kuar, jenuh gak..tp wall paper nih senang, koyak jek settle..

    ReplyDelete
  7. cantiknya wallpaper..pandai betul 'buruh import' tu buat kerja2 finishing...berapa bayar kat dia? Ingat nak upah dialeh..

    ReplyDelete
  8. MZ- tu larr..pasnih ingat nak byr upah dia wat byk lg kerja rumah nih..hehehe

    ReplyDelete
  9. miza- cantik kan..secantik tuannya..wakakakaka

    ReplyDelete
  10. memang lah cantik..tengok 'buruh import' mana yg buat...kalau harap designer dia je...kot2 jadi reban ayam...huahuahua...

    ReplyDelete
  11. Khas buat PENCINTA HANDBAGS/FASHIONS!
    Koleksi yg menarik & stylo serta tips2 berguna.

    Kunjungi kami di http://mrsladysstylo.blogspot.com/

    TQVM! :)

    ReplyDelete
  12. bila bubuh wallpaper ni, rumah jadi ceria dan warna warni...

    memang penat tapi hasilnya terbaikkk..

    ReplyDelete
  13. rajinnyer... akak memang tak pernah terfikir nak buat gitupun ... tapi cantik esp bilik princesstu...

    ReplyDelete
  14. fuhyoo salute gak kat 'buruh import'.. baru tao wallpaper leh gamkan seniri jer.. tak yah upah orang ek.. hehe

    ReplyDelete
  15. ado yer org allergic ngan dinding putih..hehe
    tapi wallpaper tuh mmg nice la..satu rumah laktu...

    ReplyDelete
  16. MZ- eceh..kalau xde idea dr designer nih sure x keluar pun wallpaper tu dr kedai..

    ReplyDelete
  17. Qaifa- betultu..memula sakit bahu2 pasangnya..tp bila dah settle, lega..

    ReplyDelete
  18. cho zila- linda pun bilik princess yg paling lnda puas ati..:)

    ReplyDelete
  19. K.N- aah, leh gam sndri..senang jek... tambah2 kalau de buruh import lg senang..hehehe

    ReplyDelete
  20. papa mifz- elergy mengada2 jek tu... linda nih mmg suka gatal tgn, ada jek nak buat..kdg2 jd..kdg2 jahanam..hehehe

    ReplyDelete
  21. cantik la bilik fatihah, tema princess lagik!
    naik seri kan dr plain..
    mmg senyun melerek la tuan bilik..
    pasni takleh sepah2 lg la..
    heheh..

    pasni uploadla lg, sy suke..
    blh share idea... =)

    ReplyDelete
  22. cantik... rajinnya meng wall paper.. nnti bukak tak koyak ke cat blkg tu?

    ReplyDelete
  23. agak-agaknya banyak tak berabis? pernah jugak ingat nak tepek kat living room tapi mcm rasa mahal la pulak.. tak sabar nak tunggu entri dah masuk perabut..mesti cantik.

    ReplyDelete
  24. leyli- tulah, tihah sejak ada bilik sndri, sikit2 kemas bilik, marah kemain dia bila adik dia sepahkan bilik dia..:)

    ReplyDelete
  25. suliana- tak sue, sbb gamnya berasaskan air dan kanji, bersih jek dinding bila tarik balik kertas tu..

    ReplyDelete
  26. lizan- tak banyak lind apergi skrg ada buat year end sale..ok harganya..nnti linda update psl wall paper tu ek..

    ReplyDelete
  27. wah.. akak nak puji.. sgt rajin dan cantik..

    ReplyDelete
  28. Berapa harga satu roll... satu dinding pakai berapa roll.. beli kat mana.. TQ

    ReplyDelete
  29. sarip- linda beli kat metro furnish..satu roll rm10 jek..ada 10 meter..dia buat clearent stock...nnti linda update gmbr metro furnish..

    ReplyDelete
  30. Biar betik.... 10 hengget satu roll.. ingat rege 200... cantik tuh... kena cepat nih gi sana.. thanks yar..

    ReplyDelete
  31. oklah not bad... nmpk rumah linda mcm ala2 english style :)

    ReplyDelete
  32. sarip- betul, linda dah update dah psl kedai tu

    ReplyDelete
  33. mama likha- bila dah masuk perabut, dah x nampak english style dah..trus jd ntah apa2..

    ReplyDelete

pendapat kwn2 amcm..???

MAI LA KLIK