nuffnang

nuffnang

Followers

online user

Wednesday, December 14, 2011

Ilham orientation day @ Be Smart Kinder Kids

Tadi 1st day Ilham d Tadika barunya...
Be Smart Kinder Kids

Alhamdulillah semua berjalan lancar,
mak dapat menyetelkan dengan jaya nyerr,
walaupun abah tiada disisi...

ilham nih sebenarnya aku daftarkan dia agak lewat orientasi nya nih...
patutnya dari isnin aritu dah de class...
tapi aku kan sibuk pindah rumah,
at last, hari rabu baru stabil dan stat hantar...


ilham, muka termenung sudah..
agak cebik bila aku pujuk dia masuk dlm group kwn2 lain..
pegang jek baju aku kuat2...



taknak bangun dari kerusi tu...



menari2 dulu,
chicken dance...



aku cakap dia buat derkkk jek..
dok menung jek...
aku biar jek dia menung sensorang sementara aku gi settlekan yuran semua2..



tgk uniformnya mak beli 5 pasang terus..
senang...
hari sabtu sekali iron semua2 baju kakak dan adik..
tak nak pakai rotate,
budak2 kan ada satu bau ' bau budak skolah'...
tambah budak lelaki...
so, baju kena ganti ari2...



be smart..






dan
apa cerita Ilham..???

masa aku nak balik tinggalkan dia kat tadika,
meraunggggg ngko...
nak emak..
nak emak...
teacher dokong dia...
aku buat derkkk jek...

tak nak layankan sgt...
krg makin melarat...
biar teacher jek handle...

at last, kul 12,
masa aku amik dia,
teacher cakap dia nanges jap jek..
tgk aku dah xde,
brenti la dia nanges...

good boy...
kita tgk lak esok mcmne...

ilham dah settle,
sabtu nih beli baju sekolah kakak lak..
abah dah janji nak balik KL temankan beli baju skolah kakak...


balik ye abah....












19 comments:

  1. hi...salam kenal...i'm ryna...eh i baru plan nak hantar my dotter...dah start class dah ek

    ReplyDelete
  2. pretty ryna- hii dear... class tak start lg, ini just orientasi baru.. every monday, wed, and thus until krismas..10-12 pm jek..bg anak2 kita x gabra sgt time dah stat kelas betul2.. eh, daftar la rina..nnti leh kita kenal2...:)

    ReplyDelete
  3. hari pertama biasa la maintain kool ...hehe

    ReplyDelete
  4. daddylicious- memula jek tu control macho..

    ReplyDelete
  5. Hensemnya anak abah...

    Errr...abah ada janji nak balik ke,,?? Huahuahuahua...

    ReplyDelete
  6. :) comel je die..hehe dah besar, da leh gi skool kan..*wink*

    ReplyDelete
  7. MZ- abah kalau x nak balik, ganti balik duit tiket triple...

    ReplyDelete
  8. Dda Ly- tu la, dah besar tp slalu wat prangai mcm baby2 lg..

    ReplyDelete
  9. jauh menungannya sebelum kena tinggal yer.. senang kan beli 5 pasang terus.. tak payah nak memikir baju kering ke tak sbb hari2 boleh tukar..

    ReplyDelete
  10. Nangis lagi pagi ni...

    ReplyDelete
  11. hensemlaa anak bujang akak nieh....

    wah di menung penuh makna tuh..hhihi

    ReplyDelete
  12. huhu, teringat masa memula antar aisha pi taska 2 bulan lepas... anak meraung dengan maknye meraung sekali..

    ReplyDelete
  13. hanis azla- betul tu- kena lak mak yg 'rajin' mcm linda nih... nak basuh ari2 'rajin'.. so, kena la beli baju byk trus..hehehe

    ReplyDelete
  14. MZ- tapi time balik dah senyum panjang dah, siap buat utraman lg ngan teacher dia..

    ReplyDelete
  15. opida- niddddddd..rinduuuu..lama menghilang... menung nak kena tinggal tu..

    ReplyDelete
  16. maszmadi- mak nyerr pun meraung..??hehehe... memula jek tu, dlm sminggu ok dah kan..

    ReplyDelete
  17. nampak pandai ni anak :)

    Info Event For Blogger: Percuma Samsung Galaxy Ace & RM1000, it's very easy to get, let's come and get it --> http://www.streetdirectory.com.my/streetdirectorymalaysia/

    ReplyDelete

pendapat kwn2 amcm..???

MAI LA KLIK