nuffnang

nuffnang

Followers

online user

Friday, November 25, 2011

nak pindah dah...selamat datang rumah kuarters jalan duta

mood nak buat posting dah kelaut...

tgh pikir nak pindah jek..

jom, join aku tgk umah baru aku..
tak la besar sangat..biasa2 jek..
sbb rumah nih down grade dr grade yg sepatutnya aku dpt..
tp, jadila kan, dari tak ada..



hall nya...



hall lagi...



dapur..
full furnis



ke bilik...



ni bakal jd bilik fatihah...
siap almari dua..




nih master bed room..
bakal menjadik tempat aku berguling2 ngan asben..
wawawawawawa..



stor...



bakal menjadi bilik ilham...



dan sekarang aku pening nak mendecorate rumah..
rumah kuarters tak leh cat...
aku lak mmg x suka betul ngan cat rumah putih...

so, tgh survey wall paper..
any suggestion geng..???
kat mana wall paper murah2..????





28 comments:

  1. cantik apa rumah nya, besar.. tak blh cat ke? nnti nak kuar, cat la balik warna asal dia. hehe..

    ReplyDelete
  2. seronoknya nak pindah umah baru.. besar ye umah dia.. aini pun insya Allah bulan 2 nak pindah umah baru, tapi umah kecik je.. huhu.. pindah ni bole wat claim tak?

    ReplyDelete
  3. sue- dok pikir gak mcmtu..ingat nak pejam mata jek..blasah gak cat..nnti nak kuar cat balik.. tp takut time nak kuar tergesa ke, tak sempat nak cat blk..

    ReplyDelete
  4. aini- pindah nih x leh claim..sbb kita yg mohon..kalau kita diarahkan pindah kemana2, baru leh claim...syg kan, kalau leh claim, jimat la skit duit..huhuhu

    ReplyDelete
  5. tahniah dah pindah, lepas ni penat cikit mengemas..
    selesa gak rumah ni..

    ReplyDelete
  6. kalo dh tau kat ner dpt wallpaper mrh share yer? tq
    Salam Maal Hijrah :)

    ReplyDelete
  7. cantik dan besor gak rumah tu...untung keja ngan gomen ni

    ReplyDelete
  8. qaifa- skrg tak pindah lg pun dah penat sgt dah..hehehe

    ReplyDelete
  9. munNA- tu larr..alhamdulillah..tu pun 6 tahun mintak baru dpt..

    ReplyDelete
  10. Salam linda, rupanye linda ni student YPJ yer, maklumlah akk ni mood blogging agak merundum, baru nk terjah blog orang lain....hehehe...sori yer dear x perasan u...

    dapur besarlah, tu yg best...

    ReplyDelete
  11. bestnyer kak bel..dpt pindah kuarters jalan duta...dekat sgt dgn ofis!

    ReplyDelete
  12. Lebih kurang 10 hari lagi akan meninggalkan rumah Tmn.Melati dan terpaksalah berpenat mengangkat barang pindah ke KKKA Jln. Duta.

    Dok kat Tmn. Melati ni best, dah lah rumah paling bawah, tak yah susah2 naik tangga. Kemudahan semua dekat..warong makan banyak, LRT dengan masjid belakang rumah je.

    I'll miss Tmn. Melati..

    ReplyDelete
  13. erienz- aah, tp x prsn, bila tgk blog ada logo ypj tu yg tanya tu..:)

    ReplyDelete
  14. mejar zainal- mmg..akan rindu sgt dgn rumah tmn melati...syg syg sebenarnya nak tinggalkan rumah tu...tp apoa boleh buat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bestnye dapat kuarters jalan duta...kite mohon dah lama dah tapi tak dapat2 pun..kedekut tau:(brape lama u mohon baru dapat ek?

      Delete
  15. bestnye dapat kuarters jalan duta! kite mohon dah berjanggut dah lom dapat2 lagi:( brape lame u mohon baru leh dapat ek? ke kenal orang?

    ReplyDelete
  16. sabbyness-hii dear..tenks ye follow.. anyway i mintak kuarters dah masuk tahun ke 7 dah... buat rayuan 14 kali... last tu, my friend apply 3 tahun pun dapat, so, i gi sndri JPM ptrajaya, bising2 skit..marah2 skit..mmg geram btul time tu..ha, 2 minggu lepas tu terus dapat..huhuhu

    ReplyDelete
  17. nk tanye ni blok D ke kt jln duta tu?

    ReplyDelete
  18. anon- tak, ni kat blok F..dapat blok D ye..??

    ReplyDelete
  19. yup, br dpt tp lum pindah lg. :)

    ReplyDelete
  20. anon- ada kosong ye blok D..?? linda apply, 7 tahun, tak dapat2, mengamuk seround kat BPH tu, at last dia bg blok F sbb blok D xde kosong..kalau ikut blok F nih gred CC dan gred 26 .. tp since dia dah call suruh duduk dulu, kalau de kosong blok D leh pindah, linda okkan je.. down grade pun jadi lah.. tapi skrg dah slesa kat sini.. mmg kalau dapat blok D pun malas nak pindah dah..:).. blok F nih pun dah besar giler, kalau Blok D lagi la beb..:)..jenuh nak mop umah tiap ari..

    ReplyDelete
  21. samela dkt 7 taun gak, tp dh lelame mls nk mghrp lg..tp last week bph cl ofer kuarters.member kt situ ckp de org br pndh kua..tp bph ckp rumah tu dlm pembaikan la. xtaula pe yg diaorg baikpulih..hrp2 toilet okla..hehe..blok linda tu bpe bilik?

    ReplyDelete
  22. anon- linda nye bilik 3 jek, tapi semua bilik besar2 ..tambah master besar giler..
    cuba anon tengok nih..

    http://amnybelle2606.blogspot.com/2011/12/rumah-baru-bilik-fatihah-ala2-princess.html

    dengan nih

    http://amnybelle2606.blogspot.com/2011/12/rumah-baru-selepas-berperabotpart-one.html

    dengan nih

    http://amnybelle2606.blogspot.com/2012/01/rumah-baru-bilik-my-boy-lillipop.html

    dgn nih

    http://amnybelle2606.blogspot.com/2011/12/memasang-wall-paper-di-rumah-baru.html

    ha, amek.. byk kemain post sbnrnya psl xcited ngan umah baru time tu..hehehe... kalau dpt yg blok D nye mau la lg xcited buat 10 post sebulan gamaknya..hehehe

    ReplyDelete
  23. hehe tq tq 4 ur info. tula aritu sj mengugel kuarters tu yg terjumpe blog ni..tp ur husband cm familiar je, cm pnh tgk tp xtau nama..dia ade background library x?hehe just tnye je..

    ReplyDelete
  24. anon- i dulu pun masa memula dapat, merata menggugel.. tinggalkan komen gini lah, tp semua tak berbalas.. so, carik info dan carik lg sndri..:)

    yes, nama dia taufiq, librarian kat PNM.. u sama ke..?? anyway apa nama ye..??ada blog..??

    ReplyDelete
  25. tq coz u sudi bls.. oo pnm ek..pttla. i pun staf pnm tp kader kt kementerian luar..mybe pnh tgk kt seminar @ kusus kot..

    i dh g sevey, kuaters ni ok tp cume jauh sket dr kedai2 kan..dh biase duk kwsn bising2..rs cm sunyi sepi je situ..hehe..tp tula xkn sume nk memenuhi kehendak kite kan...

    ReplyDelete

pendapat kwn2 amcm..???

MAI LA KLIK