nuffnang

nuffnang

Followers

online user

Friday, November 4, 2011

cuti2 malaysia @ bandung...Part Three

hii geng...sory..lambat sambung....
memula aku ingat nak sambung next week jek...
sbb mood nak menaip melanda kembali...

tp de geng2 yg mengkomen bila lg nak update,
NM02 , maszmadi, love u la geng...
maka daku gagahi jua hari ni... (budget best jek aku nih kan..)..hahahahaha



ok, bersambung dari kisah yang terdahulu

http://amnybelle2606.blogspot.com/2011/11/cuti2-malaysia-bandungpart-two.html

pas kami balik dari Tangkuban Perahu,
kami blur gak sebenarnya nak kemana seterusnya,
pak supir la yg cadangkan kami ke kolam air panas lak..
kami pun blasah jek larr..
dah g tempat org kan, mesti la nak tgk gak apa lg signature yg best kat satu2 tempat tu..



entrance kolam air panas




time nih kami diekori lak oleh penjual aiskrim
di ikutnya kami dr luar sampai la ke dalam punya la pujuk suruh beli eskrim dia..



rimas diekori,
dan mandangkan cuaca pun panas, so, aku amik la eskrim tu..
dok bahagi suma..
time nak byr, aku terkejut...
HA!!!!! APA!!!!!
eskrim satu RM8..????
bia betul, kalau ikut aku nak letak balik jek...
mahal mengalahkan eskrim baskin robin jek...
tp sbb ada yg dah bukak pembalutnya,
nak x nak aku kenala bayar gak...

so,ingatla korang kalau kesana
sila jgn beli eskrim kat kolam nih...
kalu muka org malaysia mmg dia akan cekik korang abis2...
sbb depa nih slalu beranggap,
org malaysia yg dtg sana kebanyakkan
org2 kaya,



sib baik mmg sedap rendam kaki kat sini...
tp kat malaysia pun byk gak kot kolan air panas gini..



sorang nak jd burung, sorang nak jd monkey..huhuhu



ok, perjalanan seterusnya
mengisi perut2 yg sudah lapar...



nih sumber dr google..
tapi kesini la kami pergi..
sederhana nasi padang..
sedapppppp sangat beb...



ada macam2 lauknya
nasik padang nih, harga nya dikira ikut lauk mana yg korang makan...
tp kami leh kata suma la gak kami sapu...
sampaikan ada orang tu yg kononnya diet ketat tapi tambah sampai 4 kali penuh nasik...
hehehe



orang tambah 4 kali sengih lebih yek..hahaha
so, berapa harga suma kami makan..???
bg aku x mahal..
RM60 jek..untuk kami yg makan bagai pelahap,
siap kuah lemak urat lembu tu bertambah 2 piring lg..


dan destinasi seterus kami sampai ke petang
factory outlet kat jalan dago lak....


banyak sangat FOC nya...
antaranya blossom,
yg nih jek aku sempat amik gmbr, sbb nih kedai pertama kami terjah..
naik pening aku..
byk sgt nak beli rasanya,
tp duit terhad...



central nih mcm murah skit dr yg lain..
dr pengamatan aku larrr...
tp aku mmg ada skit frust..
mcm banyak benda yg memula aku bertagak2 nak beli
at last x beli,
pastu bila balik malaysia,
aku teringat2 balik...
miza, jom leh kali kita g berdua jek bandung..
kita tawaf satu kota bandung...
just me and you...



apalah ertinya posting kalau takde foto budak getik nih...



sumber google
saja letak nih..
sbb nih kedai kegemaran asben...
lama la gak dia bertapa kat sini...


dan setelah penat bershooping...
malam kami tak larat nak kuar dah..
kalau ikut tenaga aku, ok jek lg
tp memandangkan aku bawak anak2 dan mak dan asben
yg mula dah meragam...
so, aku dan miza yg gagah perkasa nih turutkan jua berlepak jek malam tu...


so, sambung past four...
jika ada yg bosan,
jangan risau, part four tu dah last..
hehehe





12 comments:

  1. kembang tekak tgk nasi padang. hahahaha

    ReplyDelete
  2. ni antara destinasi idaman sebab nak sopingggggg.... tapi bila time tak tahu lah! huhuh

    ReplyDelete
  3. pergi tempat sebegini memang penat, rugi rasanya tak jenjalan bukan selalu datang..
    terpulang pada diri kita juga..
    tengok gmbr dah tahu seronok kan..kan

    ReplyDelete
  4. RM8... uish terkedu haku... agak2 la nk cekik pn.. hu3
    SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA dari kami yer :)

    ReplyDelete
  5. MANA ADA BOSAN... ENTRY MCM NI LAH MUNNA SUKA... MANATAHU BOLEH JADI SUMBER KALAU NAK KE BANDUNG NANTI

    ReplyDelete
  6. NM02- ngape, hg x mkn nasik pdg kerr.??sedap wehhh

    ReplyDelete
  7. mrs. k- xpe, kita tunggu air asia buat promosi RM1 lg, mungkin de rezeki kesana..hehehe

    ReplyDelete
  8. qaifa- tu la, linda rasa sayang bila g jauh2 gi, tapi nak dok lepak2 kat hotel jek..rasa rugi byr tiket..:)

    ReplyDelete
  9. eB- selamat hari raya gak eB... tercekik kan tgk harganya..

    ReplyDelete
  10. munna- hehehe..yg penting kalau kesana, please take note bab eskrim rm* tu..supaya tak terkena mcm kami nih..

    ReplyDelete
  11. kat bandung mmg byk FO...sampai berpinar bijik mata nak masuk mana satu dulu...kehkeh...

    ReplyDelete
  12. shopping di bandung mmg best kan.. sakit hati dgr citer pasal aiskrim tu.. tak patut betul..

    ReplyDelete

pendapat kwn2 amcm..???

MAI LA KLIK