nuffnang

nuffnang

Followers

online user

Tuesday, November 1, 2011

cuti2 malaysia @ bandung...Part One

salam bersiaran...

arini setelah seminggu balik, barulah de masa nak bercerita bab bandung...

sepatutnya jadual asal kami sekeluarga bertolak dari 20hb 10 hinggalah ke 25hb 10...

memang syok lah dapat bercuti lama2...

at last, tetiba dapat surat majlis konvokesyen fatihah pada 22hb..

so, nak x nak terpaksalah suruh, mak daku, adik aku miza dan ilham pergi dulu 20hb tu,

dan aku, asben dan tihah nyusul 22 hb malam lepas konvo tihah...

tapi kami still balik pd ari yg sama iaitu 25hb tu...tukar tarikh tiket, sure kena bayar beb...huhuhu...


ini 20hb 10...
first trip...
lepas kerja rushing menghantar Ilham , mak ngan Miza...
sedih gak, kalau tak dek kerana konvo tihah,
sure aku pun join skali pergi awal...




miza mengapi2kan aku...
sambil menayang yg dia akan pergi dulu....
aku dah sedih dah...huhuhu


Ilham tertanya2, kenapa maknye ngan kakaknya tak turut skali...

dan 20hb berlalu...
depa dah berjaya sampai bandung dan shopping dgn melampaunya 2 hari lebih awal...

dan 22hb, selepas konsert/konvo Tihah

turn kami lak...



Tihah paling xcited,
dah la hepy sbb konvonya tadi,
nih yg paling dia xcited sbb nak jumpa adiknya...
baru berpisah 2 ari pun dah mati kutu dah dia....
nih di train taman Melati menuju ke KL central utk kami naik bas ke LCCT...



dah petang, perut pun lapar...
alas perut dulu...



Tihah menghayati aeroplane...
tihah bosan sebab adiknya xde skali....



dan setelah gedebak gedebuk
cop pasport sekian sekian
sampai jugak kami ke tanah luhur abah tihah (Org Jawa katakan)...hehehe
BANDUNG....


dan terus ke Hotel nih...
memang kami dah book via email...
hotel yg selesa
murah dan yg paling penting dekat dengan pasar baru...
jalan kaki pun boleh...


miza as model...
Cantik kan hotelnya...
selesa...
RM70 semalam termasuk breakfast...
ok la kan...
jalan kaki depan jek dah pasar baru...!!!



Bilik tak la besar sgt..
tp jadik larrr...RM70 jek semalam...
siaran TV banyak channel astro ada
dari cartoon network sam[pai la ke HBO...
so, mmg la berbaloi...




Kenangan Hotel
Jln. Kebon Sireh No. 4
FON:- +62 224213244, 4235284
Fax:- +62 224213243

aku berurusan/booking via Email jek,
cepat depa layan....
so, leh la jimatkan duit prepaid utk calll....


continued part two...






18 comments:

  1. wah berjalan yer? kalo tau leg pesan fm. hu3

    ReplyDelete
  2. boleh buat rujukan untuk bandung nnt

    ReplyDelete
  3. eB- ada lg FMnya..nak ..??? mai alamat...:)

    ReplyDelete
  4. teringin nak ke bandung...mesti best kan...

    ReplyDelete
  5. qaifa- best, linda mmg suka, mcm nak pergi lg jek...

    ReplyDelete
  6. mrs.K- tak la sakan, tp senget la gak kapal terbang dek kami..hehehe

    ReplyDelete
  7. erm, rm70 + breakfast, dekat ngan pasar lak tu.. bestnyer.....

    ReplyDelete
  8. murah hotel tu nok...dekat ngan pasar baru yer...tu yg best tu...

    ReplyDelete
  9. wah...bestnya bandung.... boleh take note ni...murah juga hotel tu...

    ReplyDelete
  10. wahida- baik amik hotel murah2, nnti leh shopping lebih..:)

    ReplyDelete
  11. munna- ada yg lg murah, tapi bilik air kat luar, yg nih yg paling murah dan bilik air kat dalam dan selesa..

    ReplyDelete
  12. wah bestnya.. bila la dpt pegi lagi, su pegi time anak dara dulu.. klu dah duduk kat depan pasar baru tu, tak balik bilik pun tak pe.. hehe

    ReplyDelete
  13. suliana- mmg rasa mcm taknak balik bilik pun, tp anak2 dan ayah dah meragam, so, kena la beralah..huhuhu

    ReplyDelete

pendapat kwn2 amcm..???

MAI LA KLIK