nuffnang

nuffnang

Followers

online user

Friday, October 7, 2011

Bila anak dah pandai leter kan emak...

Situasi 1...

kelmarin - Rabu

Tihah : mak, kenapa mak tak sembahyang..???

Emak: aik, kan hari2 mak sembahyang, bila masa pulak mak tak sembahyang, mana mak tinggal sembahyang...

Tihah : Tapi dari Monday kakak tengok mak tak sembahyang...

Emak : ooo, sekarang mak tak boleh sembahyang, mak tengah 'sakit'...

Tihah : mak, Cikgu cakap, sembahyang tak de alasan, kalau sakit mak kena sembahyang baring..kalau kita tak sembahyang, Allah tak sayang,bila Allah tak sayang, duit mak tak banyak, patut la mak selalu cakap tak de duit..emak kadang2 sembahyang, kadang2 tak....

Emak : errrkkkk...dushhh..dushhh..dushhh...

Situasi 2
Di McDonald

mak belikan happy meal supaya si anak2 pun happy tapi lupa nak tukar air coke ke air milo...

Tihah : mak, kenapa mak tak tukar air nih, kakak kan tak boleh minum air gas... kakak kan gastrik...

mak : oppss, alarr, mak lupa la yang... kakak makan eskrim jek la buat basah tekak, tak payah minum air gas tu...

Tihah : mak nihhhhhh, saje jek tau, karang kalau kakak minum air gas nih kan kakak sakit, kalau kakak sakit kan mak jugak yg susah nanti kan...???kan...???kan...????

mak : yelah..yelahh....


Situasi 3
semalam - Khamis emak demam dan MC

Tihah : Mak, kakak kan exam monday nanti, tapi kenapa kakak tak kena belajar pun malam nih...

Mak : mak tak larat la kakak, mak kan demam..kakak belajar la sendiri...

Tihah : kakak kalau belajar kan mak kena ada dekat depan kakak, kalau tak nanti kakak belajar main2... (padahal ok jek, sbb tihah mmg serius kalau tgh study)..

Mak : Ok, malam nih je la kita stop belajar, esok kita belajar balik ye..esok mak dah sihat kot...

Tihah : ok, esok mak kena ajar kakak jugak, nanti kakak nak exam kalau kakak tak boleh buat macamne..??? mak jangan asik sakit jek.. kakak jugak yang susah sebab tak boleh study nanti...

Mak : adushhhh... aku dah la demam...macam kena warning ngan bos lak aku rasa...


Peace Yo!!!




arini dah datang opis..
tapi kepala ada sikit weng lagi...
pg td pun kena lg leter ngan tihah sbb asik buat breakfast roti jek...
huhuhu...

8 comments:

  1. hehe.. mcm tu la anak2 bila dah pandai cerckp. rasa nak gelak pun ada dgr leteran diorg.

    ReplyDelete
  2. sue- tu larr..lnda pun lepas kena leter, mcmnak tergelak jek..membebel mengalahkan mak nenek...

    ReplyDelete
  3. wahhh bijaknye tihah bebel mak die eh? hehe




    slm kenal,
    cik ana :)

    ReplyDelete
  4. alya pun ghitu..
    kdg2 takleh nk jwb kite tauuu..
    huhuhu, sabo je la..
    psstt.. mommie kije kat area wisma tani ke?

    ReplyDelete
  5. anamizu- salam kenal gak..keep friend ye ..:)

    ReplyDelete
  6. leily- aah, lnda keja kat JPS, kan bgunan wisma tani bergabung dgn blok JPS nih..heehe..leily pertanian kat mana ek..??

    ReplyDelete

pendapat kwn2 amcm..???

MAI LA KLIK