nuffnang

nuffnang

Followers

online user

Tuesday, August 9, 2011

ntah apa2 ntah..

mmg crita yang ntah apa2, just disimpan, utk kenangan sezaman..heehehe

@ Taman Melati,
kul 9.30mlm


sence 1

Tihah yang kenapa ntah semenjak dua menjak nih, suka betul nak cakap omputih ngan kami..
padahal kami nih mmg purely ckp melayu jek kat umah..


Tihah : mother, sister leg is big, brother leg is small...


emak : apatu kakak..???kalau nak cakap enggeris, panggilan nama kakak dan adik tu tak payah tukar, just kakak sebut nama kakak jek..

Tihah : kan sister teacher talking that kakak is sister, adik is brother..sister think monday, mother follow sister go to school give teacher teach mother...



apa punya bahasa enggeris daaaa



sence 2
abah : Ilham, abah nama apa..???
ilham : Abah nama FATHER..(sambil pelat2 dia)...
abah : aik, apa pulak abah nama father, kakak abah nama apa..??
Tihah : adik, Father tu bahasa enggeris, abah nama taufiq larr..

abah : ok, mak nama apa..???
ilham : mak nama MAK REMPIT...
kami : haaa!!!!

sesukahati dia jek jawap apa yang terlintas kat kepala dia..





dah crita2, mesti nak kena tepek muka tuannya kan...hehehe



sesuka ati sesedap rasa jek kan...



13 comments:

  1. Kita layan kan je lah

    ReplyDelete
  2. aiyak... block 28 tu aku pernah dok situ, kazen menyewa kat situ dok ngan bini dia. dia ajak aku sekali teman bini dia yg baru dapat baby. dekat dua tahun gak la. umh bawah, betul2 tepi tangga tengah. umh belah kiri. kira umh tu paling dekat nak naik tangga short cut nak kedai mek ros tu ha..

    mek ros ngan mok kawe kamcing maaaa... mak aku dok sri tioman daa.. aku plak dok umh kat blakang wira jaya tu ha.. umh flat 4 tingkat kat sekolah tu ha...

    adoi la, dekat sgt dah kite ni. entah2 pernah beli roti john sekali. hahahaha

    ReplyDelete
  3. NMo2- lerr, kita nih kira mmg dah sepupu sepapat la nih ek..hehehe..aku pun dok bawah skali, tepi tangga gak, tapi menghadap jalan yg blok sri tioman tu..hg nih kira mmg org jati kat sana la ek, sbb family hg pun kat sana..eh, kalau tersempak ngan aku tegur la tau..jgn tak tegur....

    hg sebut roti john, adush..kompom bukak posa karang aku gi carik roti john tu..hehehe

    ReplyDelete
  4. muahahaha!! lawak giler dialog anak2 ko ni...paling kelakar part mat rempit tu...ekekek..

    ok la tu nok, dia belajar ckp omputih...jgn gelakkan dia tau...bg dia support walaupun salah...

    ReplyDelete
  5. wahida- tu larr, mak rempit dia ingat mat rempit kot..aku pun pelik, leh lak dia terpikir kesitu..hehehe

    yg bab tihah tu, mmg aku layankan jek..kekdg suka lak aku tgk dia beria2 membina ayat punya nak ckp omputih..hehehe

    ReplyDelete
  6. alahai, melayan anak yang dah terlebih pandai dari kita ni kekadang best gak kan.....

    ReplyDelete
  7. maszmadi- betul tu..kekadang, dia pulak yg ngajar kita, kita lak yg ternganga'oooo, yeke'...hehehehe

    ReplyDelete
  8. suliana- tenks..:) tp gmbr kat atas tu serabai, rambut pun x sikat..hehehe

    ReplyDelete
  9. sweet... innocent jerk jwpn dier :)
    ps: i polo u.. jom jenguk kami :)

    ReplyDelete
  10. eB ezrin- tenks yang pollow..nnti lnda jenguk kesana ek..:)

    ReplyDelete
  11. hahaha.. mcmne mak blh jd mat rempit ???!

    ReplyDelete

pendapat kwn2 amcm..???

MAI LA KLIK