nuffnang

nuffnang

Followers

online user

Tuesday, August 16, 2011

Moist Luxury Nona Cake..(versi cake besday adik)...

eceh..eceh..tengok tajuk tak hengat..
Moist Luxury Nona Cake
mcm amerika sgt kan..

sajork nak tayang crita yang aku dah reti wat kek sndri dah..
yang berbanding sebelum nih asik membeli jek..

tapi aci tak, kek tu kek segera nona ..???hehehe
apapun sedap tau...
buat lak time2 tghri org tgh posa,
baunyerr semerbak tahap nak gi masukkan kepala dalam oven yang menggelegak tu..ayorkk...

motif aku membuat kek nih sebenarnya sbb besday my beloved sista..Ramizah Nazurah..
memandangkan duit tak brp ada nak menempah bagai,
so, rasakanlah airtgn kakak mu ini duhai adikku..eceh, eceh..


kalau kome tak caya layan gambar nih ek...


taraaaa...
sedap gak..
nanti leh try yg devil food nye lak...
cara2 pembuatannya, malas aku nak crita kat sini,
korang beli, then leh tgk kat blkg kotak nih..



aik, oven pun nak tunjuk kerr..???
tak..tak..bukan nak meriak..
takde maknenye nak meriak ngan oven cikonet mcmnih kan..hehehe
sbnrnya nak tunjuk yg oven nih kakak ipar ku a.k.a kak yanti yg bg,
memandangkan dia de oven bru sbb dpt present dr kawan adiah kawen aritu,
so, oven lama dijariahkan kat daku..
sadis tol adik ipar akak nih..
kawen 6 taun, oven sebijik pon tak terbeli..
sib baik de yg bermurah ati derma
hehehe



sebenarnya bahan2 nih kena mix pakai mixer..
memandangkan kat umah aku xde
so, ngan canggihnyerr aku bermixerkan jek dlm blander...
janji sebati...huhuhu



dah siap utk dibakar...



baunyerr harum semerbak satu rumah...



dah siap,
tp knp ntah, senget skit..
se senget tuannya...




dan...
bahan-bahan hiasan...



ada kesan leleh disitu..



taraaaa...
korang jgn gelak okies...
ok,ok..kalau korang nak gelak jugak, xpe, daku redho...
nih bkn kraftangan namanya, tapi mmg kerastangan nih...




dan time berbuka,
kek nih dibawa ke sri kembangan, umah mak daku..
celebrate besday adikku bersama2..



muka2 comot sekelian...


dan buat adikku Ramizah Nazurah
kakak mu Suraya Belinda Adzmi nak wish nih...
Selamat Hari Jadi Yang ke 26 tahun..
semoga berbahagia dalam apa jua bidang yang diceburi...
kerja kuat xpe, tapi please2 jaga kesihatan awak tu..
kalau sakit, sapa yang susah..
kakakmu nih gak yang kena berulang alik ke spital setiap ari...

semoga berjaya dlm semua bidang yang diceburi..
anak, adik, Taska Ilham Comel, Engineer, Modelling,



konon2 semperna besday nih, nak wat blog sndri,
jeles la tu tgk aku de blog..
tp at last x tau nak crita apa...

nak tuju lagu....
merahmu bara semangat waja, putihmu bersih kuning berseri...
opssss...
hepy besday 2 u, hery besday 2 u...





18 comments:

  1. apy besday to you buat adik akak .. eh eh ! kenape adik kakak cam ade iras2 hanis zalikha erk . hehehe ~

    kek tu cam nak makan sekarang jer =p

    ReplyDelete
  2. Dah boleh buka kedai kek mcm ni. Confirm Secret recipe lingkup..

    ReplyDelete
  3. hepi beday utk adik yu.

    wah, sodap nmpk kek tu

    terliur kite

    ReplyDelete
  4. deeya- tenks yang..hanis zalikha, ntah, kekdg akk pun de gak terasa yg hanis tu mmg de iras skit ngan miza..sikit jek lar..hehehe

    ReplyDelete
  5. taufiq- abg..eceh..eceh..malu i tau..hehehe

    ReplyDelete
  6. NM02- tenkiu jiran..sedap tau, leh la try gak nanti..

    ReplyDelete
  7. wahh..cayalaah..buat sendiri..lau bunga fuf..mmg xmenjadi la.

    ReplyDelete
  8. bunga- main bedal jek tu..sib baik jd gak..hehehe

    ReplyDelete
  9. tgh2 puasa ni, tgk apa pun sume rasa nak buat. nak buat jugaklah.. haha.. tadi tgk popia syima pun nak buat.. hahaha

    ReplyDelete
  10. SUE- BETUL TU, POPIA SYIM PUN MENGGODA JIWA.. LG SATU, KALAU GI BAZAR, SUMA RASA NAK BELI..LAST2 TAK MKN PUNHEHEHE

    ReplyDelete
  11. hapy besday to adik....

    kek tu nampaknya menggugat keposaanku...huhuhu..betoi2 sadis ni...

    ReplyDelete
  12. ladyzul- tgh2 puasa nih, nmpak pe pun tergugat..hehehe

    ReplyDelete
  13. heee linda pandainyer wt kek ! zte wt karamel semalam pun hancussss !! sobsobsoobsosb..


    cantiknyerrr adik dia ! hppy bday !

    ReplyDelete
  14. mama likha- linda dulu buat karemel 1st time ngan 2nd time jd..tp 3rd time, hancus..patut mkin lama makin teror..nih makin lama makin x reti..hehehe

    ReplyDelete
  15. wah menjadi juga tu.. akak pun kerastangan juga.. jdnya mmg bangga aje tgk org lain boleh buat hiasan gitu.. he..he..

    selamat hari jadi utk si cantik manis tu.. sweet sgt muka dia..

    ReplyDelete
  16. hanis- tu la, bedal2 alhamdulillah jadik jugak..tenks yang 4 wish..:)

    ReplyDelete
  17. Salam saya nak tnya.. nk kna guna berapa serbuk koko tu.. sbb kat kotak tu ada lhaa cara nk buat tp xtahu sukatan dya berapa ? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak saya dah lupa lah dear sekarang ni saya kalau buat kek dah buat sungguh2 tak guna instant dah.. tapi tak silap simple je kan, just tambah telut je kan..

      Delete

pendapat kwn2 amcm..???

MAI LA KLIK