nuffnang

nuffnang

Followers

online user

Tuesday, August 23, 2011

Bermata Amerika di Aidilfitri

Eceh..eceh...

Orang Melayu nak ber'Amerika" lak kan...

Sekali sekala aku si kertu nih nak melawa gak..bg la chan beb...huhuhu (perasan, cis)...

sejak kebelakangan nih, bila aku bukak blog2 rumaja2 jek, kebanyakkannya bercontact lens bagai..

semakin lama semakin ramai yg terpengaruh nak kan bijik mata sebesar yang boleh...

mata warna warni...



so, bagi menyahut gelombang arus kemodenan kan,

Saya Belinda Adzmi pun terpanggil utk menjadik mata orang Amerika jugak...

dok, godek2, cari2 online lens yang terbest dan murah...inilah hasilnya...
tenks Dolly lens ...harga paling murah dipasaran berbanding lain..servia pun bagus, owner pun baik...


sampai kat opis..
berdebar2 daku..
(eceh, dpt lens pon berdebar ka..??gimik jek ngko nih)..



botol yang comel...
4 set semuanya..
aku nye dua set jek..
lg dua set adik aku nya


dan hasilnya..
boleh la si kertu ini bergambar ala2 perasan comel yang selalu rumaja2 buat kebelakangan ini...


apsal mata aku kecik sebelah dlm gmbr nih ntah...
lazy eyes nih...




aku bermata grey beb...mata grey wa cakap lu...



nmpak ke perbezaan..????
dengan gambar aku sebelum pakai..???



nih sebelum pakai lens...




nih selepas....




sebelum ....



selepas....


ntah knp aku tgk sama jek...????

mungkin sbb  bag mata aku dah mmg hitam , gedabak dan besar sejak azali lg kot...
sepatutnya aku kena amik warna light violet kerr, light brown, pink jerr utk menyerlahkannya...

arrrgggghhhhh
aku salah pilih colour...
aku salah.....
so, tak jadik la nak bermata Amerika di Aidilfitri...huhuhuhu
nangesssssss!!!!...

17 comments:

  1. diana- ada ye bezanya..??lega skit mendengarnya..kalau tak dok frust jek nih..

    ReplyDelete
  2. okey jer... cantik mata di aidilfitri nanti..hehe..gambar jer, xsama dgn tgk live..hehe

    ReplyDelete
  3. Masni-..hehehe..tu larr, org teringin kta pun teringin..janji cuba kan..:)

    ReplyDelete
  4. nampak beza sket yg grey tu. lis dulu pakai light brown ngan grey. amerika la kak su raya nanti

    ReplyDelete
  5. Elle- tu larr, bil;a dah pakai grey, ksu rasa sepatutnya ksu pilih warna light brown, baru nmpk kat mata kita yg hitam pekat nih kan..baru la nmpk brown2 gitu mata kita..

    ReplyDelete
  6. nmpk juga perbezaannya.. cuma tak berapa ketara.. mmg mungkin patut ambil yg light sikit.. tapi tak pakai lense pun dah cukup cantik.. so boleh ajelah melaram lense yg ada tu dulu..

    ReplyDelete
  7. hanis- tu lakan, len kali mmg kena pilih light sikit, aritu nak amik gak light, tp takut melampau sgt amerikanyerr..hehehe

    ReplyDelete
  8. Abah ingat skrg ni pempuan cr baju raya, kasut raya, tudung raya...mata untuk raya pun ada ye.hehehhe..

    ReplyDelete
  9. Zaman ni semua boleh ye..cantik..mata yang biasa tu pun dah cantik sbnrnya..:)

    ReplyDelete
  10. abah khalisha- hehehe..pompuan nih mcm2..sanggup jek utk lebih cantik dr biasa..hehehe

    ReplyDelete
  11. ariana- tenks dear..tu larr, zaman dah mcm2..nih sesaje je nih..xde la linda komited sgt akan pakai bersungguh2..hehehe

    ReplyDelete
  12. mata ko dah semulajadi cantik la.. sbb tu xde beza pun ;)

    ReplyDelete
  13. Reza- sajek jk nak berangan omputih lak..tukar angin...hehehe..

    ReplyDelete
  14. NM02- memula dulu pun aku nebes gak nak pakai..siap meleleh-leleh air mata aku...huhuhu

    ReplyDelete
  15. hahaa..xpe..xpe..pakai samapi habis ..pas tu beli lagi..hahaa..

    ReplyDelete

pendapat kwn2 amcm..???

MAI LA KLIK