nuffnang

nuffnang

Followers

online user

Tuesday, July 19, 2011

@ Restoran Rebung @ Bangsar..

geng, korang penah dgr psl restoran rebung...???

kepunyaan Chef dato' Ismail dan angkasawan kita sheikh muzaffar shukor...

last friday sementara berehat panjang, jadi aku ngan geng opis aku berjimba la kat restoran nih...

perancangan dah lama sebenarnya, tp asik batal jek,
yg rasa aku, AKU LA PENYEBAB kebatalan itu, MC la, bagai lg...huhuhu
demo nih pun, bila aku MC, aku suruh jek demo2 nih pergi tanpa aku,
tak nak lak suma...rajin bebenor nak tunggu aku sebatang kara nih...


tak larat aku nak cita,
tapi overallnyerr makanan dia sgt2 sedap...
terutama makanan/kuih2 yg menggunakan santan..
berlemak sungguh..
power gilerr...
mmg aku akan kesana lg kalau de duit lebih...

layan gambar jek la ek..

terbaikkkkkk!!!!



ala2 hotel gitu...
@ ruangan ABC



@ ruangan Kuih muih...



cantik kan...i loike...



ulam-ulaman..wajib nih...pelengkap rasa...



lauk pauknyerrr..semuanya sedap2 belaka...



favourite aku...kalau de petai, lg la meletopsss



nih favourite datin mahani nih...



laksa...



pelengkap makanan
sambal belacan @ sambal tempoyak @ sambal cencaluk...
mana pilihan anda..???



fuhhh!!!!


ha, nih mmg favourite aku nih..
berkali2 aku ulang nih...
adushhh kuah lemak siput sedut...
sedap sgt2...sampai speechless...



ABC as dessert




roti jala
untuk memenuhi perut yg sudah menjerit2 bercakap penuhhh!!!, penuhhh!!!



pulut durian...
berkali2 aku ulang jugak nih..


ok, ok..disebalik makanan-makanan ini
akan sampai ke perut2 siapa kah ek..???


wid, intan dan diana..
yg tak sabar2 nak makan dah..



GENG BERSIH cuci BERSIH...



aku dan intan..
muka2 bahagia..



Datin Mahani..d' organiser...
Datin yg paling best dalam dunia...



intan bahagia..



aku yg dah comot..



tengah2 makan leh pulak keluar cerita penanggal kat universiti..
memasing pun bercerita psl hantu2 kat 'U' memasing
penanggal, hantu raya, sampai hantu makcik karipap pun keluar..hehehe



tengok intan muka semeleh penat makan..



dayang...
mak buyung dah penat dah makan..



bagus!!!!
tgk pipi aku..
dah macam kuih pau dah...



sempat ajek kan...
padahal dah comot2 dah..



sengih bahagia...

tengah-tengah makan,
tetiba datang chef ismail...
baiknyer dia...
ramah..
time tu dia dah siap nak pergi semahyang jumaat..



dgn chef ismail...
seperti biasa aku getik suka lebih...



nice....



chef yang ramah...


dan!!!!!!!

semua gambar2 diatas anda boleh makan sesuka hati dan sebanyak mana nak makan
sebabnya
buffet
harga buffet dewasa RM38.
kanak2 RM25
tak sure lak aku, kanak2 tu dikira dr umur berapa...

kalau nak pergi

2 Lorong Maarof
Taman Bangsar, 59000 Kuala Lumpur,
03-2283-2119

rasa susah nak carik,
pakailah GPS ye...
leh bg 4.5/5 bintang
knp tak cukup sikit lg jek markah tu..????
sebab susah nak parking...
tu jek..
makanan suma superb...



9 comments:

  1. kak ida pun pernah kesana.. mmg bestttt kan.. kalau pegi waktu malam lg best sbb ada band nyanyi..

    ReplyDelete
  2. wah bestnya.. pernah dgr tapi tak pernah smpai lagi rebung ni.. tgk siput sedut tu, adus terliur i.. hehe

    ReplyDelete
  3. bestnya tgk deco kat situ...harga pun boleh tahan... makin berseri munna tgk dgn imej baru skrg ni...

    ReplyDelete
  4. k.ida- ada band ye..best tu..nanti leh la sue try g malam lak...

    ReplyDelete
  5. sue- gi la sue, ajak en. Z... siput sedut dia sampai teringat2...

    ReplyDelete
  6. kak eja penah pi situ, masa tu dia baru je bukak restoran tu.. dan sheikh muzaffar belum lagi jadik angkasawan.. baru jadi model doktor dalam iklan colgate..

    chef ismail memang happening.. tak sombong.. biasa la dah bukak kedai mana boleh sombong.. kalau sombong sapa yg nak mai kan?

    restoran tu belakang rumah kakak kak eja je... kami p jalan kaki je masa tu..

    kalau sapa tak tau nak p.. bleh naik public transport.. aka LRT putra.. jalan kaki sket je kan? sebab nak paking kat area situ agak sibuks gitu...

    ReplyDelete
  7. munna baru blaja2.. bg lnda harga dia mmg ok, dan decoration dlm restoran dia, ala2 kampung stail pun ada, konsep mewah pun ada..

    ReplyDelete
  8. k.eja- tapi de gak pe k.eja, owner restoran yg sombong, kalau tak sombong pun, jenis dtg jenguk2 blah..nih chef btul2 sporting, borak mcm dah lama kenal...

    kakak k.eja still duk blakang tu lg kerr..bestnyerr, kalau bel tau, tumpang parking kat umah dia jek ..hehehe

    ReplyDelete
  9. ape??????









    siput sedut? feveret kawe tuh!!!!!

    ReplyDelete

pendapat kwn2 amcm..???

MAI LA KLIK