nuffnang

nuffnang

Followers

online user

Monday, July 4, 2011

Honda Icon Atau Yamaha Ego/Nouvo- nak pendapat uoll..

tengah berpikir2 nak beli moto...
sebab dah malas nak pergi keja naik keta..penat dan nak berjimat sama..
skrg nih pun asben yg anta pg2 naik moto nya...
tp sian kat dia sbb terpaksa kelam kabut nak patah balik ke opisnya lepas anta aku...
yg memungkinkan punchkadnya akan merah nanti..


skali skala kalau asben ada keja luar atau off work duty,
ada jugak aku gi keja naik moto..
tp x sesuai sungguh moto nya dgn aku yang ayu nih..huhuhu
moto yg kena terkangkang...
aku kan ayu... (ecehhhh)...
so, aku decide nak beli scooter satu..
yg membolehkan aku dok terkepit sambil berhigh heel...
merempit sambil bersopan...

so, geng,
ada pengalaman tak..???
yg mana satu idaman qalbu..???
yg mana satu lg bagus..???

Yamaha Ego/nouvo..???

Egos..???
yg mana mungkin aku akan membawanya dgn penuh keegoan..???


nouvo...???
ramai yg suggestkan aku moto nih...
bila aku tanya knp..??
suma ckp sebab cantik...
tapi, kalau moto jek cantik,
tp tuannya x cantik, x guna gak kan..???hehehe



atau Honda Icon...
sebenarnya aku lebih tertarik ngan ini...
tak tau knp,
mungkin sbb jenama HONDA itu sendri kot...


mcm2 ada..



yang mana modelnya ialah elfira loy..
bwk balik brosur nih kat umah,
tihah tanya,
'mak, qaliesya bawak moto nih ke mak'...
mak jawap ' alarr, dia nih balon jek, ntah reti bwk moto ke idak nye nih'..
jwpn kejam dr seorang ibu..huhuhu




pink yg comel,
sesuai nga aku yg gegurl nih....hehehe
tp kalau beli color nih, sian lak kat asben aku,
kalau nak pinjam, takkan dia yg muka brutal ala2 FRU tu nak bawak motor color pink kan..????
hehehe



dan sambil verangan
adakah aku akan menjadi selansing model ini apabila menaiki honda icon ini nanti...????


verangan tak hengat kan..????

dan aku still kompius,
mana satu pilihan hati...

pasti akan beli salah satu sebelum raya/puasa..
memudahkan aku parking time nak beli juadah berbuka di bazar ramadhan nanti...
tak la aku berpusing2 tawaf 10 round nak carik parking kat bazar tu nanti semata2 nak membeli nasik dagang sebungkus...

and geng...???
uoll ada pendapat tak...????

5 comments:

  1. aku gi keje balik keje mmg naik moto, banyak boleh jimat kalau naik moto ni, cuma tak berapa secure la berbanding keta....huhu...

    honda icon pink tu cun beb....kalau aku pilih tu...

    ReplyDelete
  2. wahida- alarrr, bila ko kata ko pon gi keja naik moto, nih yg membuatkan aku semakin berkobar2 nak membelinya satu...

    kan pink tu...menyerlahkan keayuan...

    ReplyDelete
  3. yang pink jadi idaman..heee

    ReplyDelete
  4. bunga- mesti suka pink kan, sama ngan wall paper blog dier..hehehe

    ReplyDelete
  5. Aku baru jer beli icon se, Wa cakap lu...mantap beb. Colour dahler colourful mcm bloodyfull. Go for honda better value and nak jual senang in the future. yang Penting x bagi byk problem in the future.

    ReplyDelete

pendapat kwn2 amcm..???

MAI LA KLIK