nuffnang

nuffnang

Followers

online user

Tuesday, June 28, 2011

Kuiz Suami Isteri

Eceh..eceh..kuiz suami isteri lak kan..

aku amik nih dr blog my beloved cousin atau terkenal sbgai mak dara  ..,aku tgk mcm sempoi jek kuiz nih... kuiz nih dipelopor oleh missbbydua

tgh boring2 nih, layan kuiz nih pun ok gak kan...

kuiz suami isteri, patutnya kalau dua2 jawap serentak lg sempoi kan...xde larr bias kan...:)



1. Siapa yang lebih kelakar? -


aku lerr..Mr. T aku agak serius orgnyerr..
aku mmg suka buat lawak2 sengal, menari ala2 sehati berdansa yg kadang2 sampai Mr.T aku kata,
 ' mak ni gilerr ek'??? sambil gelak...




2. Siapa yang lebih rajin tukar cadar katil? -


mesti larr aku...xpenah lg rasanya Mr.T aku tu tukar cadar katil tu..hehehe




3. Siapa yang lebih fokus mendengar? -

aku jugak rasanya...tp balance la..tak lebih banyak...




4. Siapa yang rajin susun kasut kat luar rumah? -

ha, nih mmg keja Mr.T..dia mmg x suka betul tengok kasut ke rumah ke berterabur2....




5. Siapa yang lebih peka tentang kesihatan? -

ha, nih mmg aku lerr... Mr.T mmg jenis abaikan kesihatan..
nak suruh makan ubat pun susah.. sampai aku kena paksa dia..
ada sekali tu, aku suruh dia makan ubat, leh pulak dia sorokkan ubat tu,
kes tak nak makan ubat nyer pasal... macam budak2 Mr.T aku tu...




6. Siapa yang bersiap paling cepat? -

aku lerr..aku bersiap mmg cepat, walaupun aku bermekap ...
aku pun tak tau kenapa Mr.T aku tu, kalau bab bersiap mmg lambat...huhuhu



7. Siapa yang rajin baca suratkhabar? -

ha, nih mmg Mr.T larr jawapnye... dia mmg rajin sangat2 membaca...
waktu senggang dia mesti ada bahan bacaan kat tangan,
paper ker, buku kerr.. kalau buku2 yg dia baca tu, aku mmg tak leh join,
buku2 yg tahap berat giler2...
semalam tak silap aku sebelum tidur dia baca buku tajuk 'Bahayanya syiah'... ha, berat bkn main bukunya... umah aku pun dah mcm library dah, byk kemain buku2...



8. Siapa yang selalu 'missplace' barang-barang? -

dua2 tak..alhamdulillah, kami jarang missplace barang...



9. Siapa yang suka buat 'surprise'? -

mesti larr aku..Mr.T aku nih tak de dia reti nye buat2 kejutan nih... selalu kalau dia nak buat kejutan sure tak menjadi punya, silap2 awal lg dia dah ckp nak wat suprise...



10. Siapa yang suka makan keju? -

ntah ek..ha, yg nih aku mcm blur sikit..aku gak kot..


ok tak... layanzzzz jek la kan tgh2 senggang nih...

4 comments:

  1. sama ngan en. abg munna..mesti lambat bersiap klu nak pergi mana2....

    ReplyDelete
  2. munna- kan..itu menandakan dia nak slalu rapi..kita nih ala kadar janji siap.. mana nak terkejar siapkan anak2 lg..hehehe

    ReplyDelete
  3. mana aci ! Mr. T kena jawab gak nie .. kena bace dua belah pihak . HAHA !

    bab ubat tu kan , naseb Mr. T tu lelaki .. klau dia ompuan , payahla kot time berpantang . ubat tak makan . hahakz !

    ReplyDelete
  4. deeya- tu larr kan..patut sama2 jawap..hehehe

    aah, adushhh payah tul nak bg dia mkn ubat..sama payah ngan anak2...

    ReplyDelete

pendapat kwn2 amcm..???

MAI LA KLIK