nuffnang

nuffnang

Followers

online user

Tuesday, May 31, 2011

selamat pengantin baru kakak ku...part one..

last week, daku de family weeding ceremony di Johor belah asben aku... perkahwinan yang mmg ditunggu2 keluarga... kak yanti dan abg zali... knp ditunggu2..?? sebab kak yanti nih sangat-sangat komitet bab pelajaran, belajar sehabis tinggi.. dah jadik Dr, professor... kebanggaan family... tahniah akak...

kendurinya meriah...kenduri semua meriah kan... dan daku sebagai menantu yang dedikasi begitu komited di dapur dari kul 6 pagi hingga lah ke 12 malam...adoi..adoi..adoi....hehehe.. sumanya xcited...

layan gambar jek larr...

gambar jap ngan akak sebelum majlis nikah..
tihah ntah kemana ntah memain, jdnya kami bertiga jek larr..




org kuat dapur...
ngan my biras, fifi..
setelah bertungkus lumus didapur selama beberapa ari,
akhirnya kami dapat gak melawa...



hantaran dari pengantin perempuan..



akak yg sangat sempoi..giler2..
time bg ucapan..
beria2 pengantin lelaki bg ucapan kat suma2,
time akak, selambe jek dia
'yanti x tau nak ckp pe, just tima kasih sbb kawin dgn saya, hahahaha'..
selamba giler, berderai suma org gelak..



tihah yang paling hepy..
sbb dr pagi sampai mlm main ngan cousin2 dia...


cousin2..
nabil yg jadik rebutan suma2..hehehe


love di picture so much...
coklat theme..


sebenarnya aku nak tangkap gmbr karaoke kat blkg tu..
tapi x nampak lak,
muka aku jek yg lebih..


TOL...
adat johor yang best..
tol pertama yg perlu dilalui pengantin lelaki...
nak lepas kena bg ampau..


tol kedua dah menunggu..
cute jek...


ha!!!! jawap jgn x jawap..
yg pastinya yg jd pengapit mesti pandai tawar menawar..
sempoiii abis...



tol last...
sebelum naik pelamin...


yg nih gambar gegar2 sbb suma panik2..
acara baling gula2 ngan duit..
berebut2 suma..
aku dapat gak..
60 sen..hehehe


meriah..nih kenduri di nong chik JB..
kenduri di tangkak sok la plak...

5 comments:

  1. hahaha yang besor dapat gak 60sen ye.. kihkih

    ReplyDelete
  2. bestnya.. teringat time su kawin dulu.. hehe.. tapi org ngri 9 tak spoting main tol2 ni. dah kawin ngan org jhr, ikut je la adat kan.. sblm kawin tu siap gado2 lagi pasal tol.last2, diorg prepare juga duit tol. bukan la byk mana pun kan, kurang2 singgit jek.. eh, terluah perasaan plak kat sini :-) kang mr z baca, siap la kena bebel. hehe.. lagi satu, pasal baling gula2 tu la, budak2 ni berebut punya psl, smpi terpenyek kek hantaran.. adoi.. sedih tul..anyway, sume kenangan manis tu kan :-)

    ReplyDelete
  3. time kak su kawen kat johor dulu tu ada tak part yg baling gula-gula dengan duit? sbb ada satu kenduri tu lis pi ada baling gula-gula dengan duit, lis ngan bu Ita buka beg tadah terus. hahahahah

    ReplyDelete
  4. nak kawin..hkahkaha..xpasal2 mnegedik dicini kan..haa

    ReplyDelete

pendapat kwn2 amcm..???

MAI LA KLIK