nuffnang

nuffnang

Followers

online user

Friday, April 15, 2011

ape nih..??? gatal2..???? tolongggg

tolong..tolong..sesapa yang penah mengalami...

muka + badan aku naik ruam, gatal2..
dah dkt sebulan dah, makin lama macam makin byk jek..
aritu dah kering, pastu nih naik blk..

takuttttt aku...
dah di klinik...
pakai ubat klinik x jalan..

dah gi hospital kecik ( klinik komuniti kerajaan )..
katanya ruam2 biasa jek..
sbb aku alergy seafood..
dan skrg dah lama dah x makan seafood..

tapi pagi tadi bagun tido...
uwaaaaaa, de merah2 lagik..
macam makin naik...

carik2 dalam google,
xde lak info...

sapa2 penah jadik x..???


nih muka dulu..
x la suci murni sangat..
tapi boleh la gagah kan...





sselepas...
dalam sebulan nih..
masih boleh tersenyum...
dan tunjuk lobang idung serta double chin istemewa aku itew ..
walaupun gatal2 + sakit..




eiiiii, tolong la kengkwn,
dokter kerr, tau x pe nyerr nih...



muka sedih ku sekarang...huhuhu
tengok, dagu tu dah kering,
tapi macam bersopak2,
de meninggalkan parut putih2 plak...
(dlm gambar x la nampak sgt,
kalau kat luar,
gi kantin jek suma org tanya2)...



p.s: isnin nih kalau x kering gak,
aku nak ke HKL trus..
risau...

(pikir mungkin ujian Allah, aku x pernah sama skali naik jerawat,
skali skala de gatal2 nih dah panik jugak ek,
tapi nih bukan kat muka jek,, badan skali weh...huhuhu..nangessssss)


14 comments:

  1. owh ada perasan gak aritu tp tak berani nak tegur hehe
    huhu tak pandai nak advise, sy aritu pernah alergik kosmetik je..kulit mengelupas huhu

    ReplyDelete
  2. rasa xde alergy kosmetik kot..sbb xde tukar pe2 kosmetik pun, suma nya stick on the same brand...udara ke ek..??

    ReplyDelete
  3. teruk juga ye alergy ye.. part yg kat muka tu yg tak best kan.. mesti org lain asyik pandang je

    ReplyDelete
  4. munna- tu yg x sanggup tu..skrg nih pun kalau gi kantin, gi lewat2, beli trus balik dok senyap kat tempat...maluuuu cheq...org ingat panau ke kurap lak nanti..huhuhu...

    ReplyDelete
  5. nampak mcm bengkak jer tempat2 gatal tu. better pi hospital terus.

    ReplyDelete
  6. hmm maybe kena tukar blk duk opes ni... tak seswai ngan tempat baru kot

    ReplyDelete
  7. elle- kat leher mmg cam bengkak..tu arr, mmg akan ku ke spital besar pas nih, xnak da gi klinik swasta, makan duit jek lebih...

    axelida- huhuhu..ramai yang cakap mcmtu..

    ReplyDelete
  8. mcm pernah kena je linda.. dia keliling dia merah kan.. macam kurap je..jmpa doktor la.. sian tgk

    ReplyDelete
  9. alahai....kesian lak kena kat kawan kita yang comel ni....
    benda tu gatal erk?
    try tanya kat farmasi....farmasi kat Sogo tu ok...

    Psst ...Apapun linda tetap comel gitu...hehhee

    ReplyDelete
  10. sue- tu arr, hubby pun ckp kurap..eeeiii malu, nak jaga kebersihan mcmne lg ntah...

    iman- farmasi dah gi, klinik pon dah gi, dah sbln lbih x jalan gak..huhuhu..sedeyyy... comel..??(tenks, sambil tersipu2, sempat lg tu mempoyokan dirik)..hehehe

    ReplyDelete
  11. akak teruknyaaa alerjik tuh...huhuhuhuhhuhu

    haah laa g terus SEPITALl jgn biaq nanti lagik terok jdnyaa

    ReplyDelete
  12. alergy la tu...better jumpa doc la...

    ReplyDelete
  13. mmmm bukan kurap kot.. cam kayap.. pepun pi ar ospital tgk.. mintak injection.

    ReplyDelete
  14. ada allergic apa2 selain dr sifud?? kesian jugak tgk...

    ReplyDelete

pendapat kwn2 amcm..???

MAI LA KLIK