nuffnang

nuffnang

Followers

online user

Tuesday, March 29, 2011

rombongan anak2ku ke kilang roti...

hiii, sabtu aritu, aktiviti pagi ku seperti biasa, seperti ari keja gak... bgun awal, mandi2, buat breakfast, siapkan anak2,

sebabnya anak2ku ada rombongan tadika/taskanya (Tadika/Taska Sri Ayu)...
ROMBONGAN KE KILANG HIGH 5

untuk ilham= rombongan tadikanya
untuk fatihah rombongan taskanya...(sbb tihah, transit disitu)...

bercerita melalui gambar je la ek..


pagi beratur dulu...



ilham, dan kengkawan 4 tahunnya...
playschool...
tocik2 jek suma...



kakak yg ditugaskan menjaga adik..




sengih jek kakak,
macam2 pesanan untuk kakak dah,
kalau adik berak, pampers ada dlm beg,
kakak salin kan,
kalau adik dahaga, air ada kat kakak,
kakak kena bg adik air..



baca doa dulu sebelum pergi...



berangkat sudah...
tihah dan adik yg pakai bju no. 2 tu..



bye, bye...
1st time lepaskan ilham yg 3 tahun 4 bulan tu pergi jenjalan sndri tanpa pengawasan daku....


dan, apa yang tihah dan adik dapat..???
selain bawak balik ilmu menguli roti,


hadiah roti sedap dari kilang high 5...
sorang sebungkus...



mak tanya ilham - adik pergi mana tadi..???
ilham- adik pergi toilet...
aik, pergi toilet yang dia crita, bkn nak crita pergi naik bas ke, pergi tgk roti kerr..




high 5 bread town, roti yang sodap...
len kali bagi free lagik ye..


dan lunch nya bersama taska-  makan Mc Donald.
dapatlah, smiley ronald nih..


mak pon nak join wokehhhh...



kreatif..






suma pakat ciwi...



kakak pandai pegang,
adik berkali2 ajar, pegang kat tangkai tu,
xpandai2 jugak..
huhuhu


P.S:- Pasnih bila plak mak2 nak wat rombongan ke kilang High 5 nih ye...
dan pesanan buat Tihah ngan Ilham,
dah gi kilang roti tu,  hope korang dah pandai masak,
dan pasnih,
leh masak kat dapur lak ek,
mak nak goyang kaki jek,relaxxxxx

5 comments:

  1. tihah tulun tukarkan pampers? fuhh bagusnye kakak tihah nih...

    ReplyDelete
  2. pandainya kakak jaga adik dia...best juga tadika klu buat rombongan macam ni..anak2 pun suka..

    ReplyDelete
  3. k.n- xde la dia basuh berak adik nye..tapi boleh la gak suruh2 jaga adik, pakaikan baju adik lepas mandi, siap bedakkan suma..

    munna- kalau maknye leh ikut, lagi maknye suka..hehehe

    ReplyDelete
  4. kilang tu kat klang ke?? ke gardenia situ eh?? hehe.. nasib baik ada kakak tlg tgk2 kan adik, klu tak dgn mak sekali ikut rombongan tu.. hehe

    ReplyDelete
  5. sue- rasanya kat petaling jaya kot..linda pon xsure....eh tau tak, linda siap tanya cikgunya lg, 'mak nye leh itot x'..sib baik cikgu ckp xleh..hehehe

    ReplyDelete

pendapat kwn2 amcm..???

MAI LA KLIK