nuffnang

nuffnang

Followers

online user

Tuesday, March 8, 2011

JELAJAH BLOG KATEGORI IBU


jom santai ngan blog ibu2..


dan aku sebagai blogger yg sudah bergelar ibu, dgn makanya aku pon layaklah menyertakan diri di sini..

moh join,


cerita ringkas diriku..

namaku, belinda adzmi, mula berkecimpung dlm bidang kebloggeran ini dah staun lebih dah, tapi bru daftar ngan nuffnang sebulan jek..hehehe,
dipunyai oleh Mohamad Taufiq, my beloved hubby dan sudah mempunyai cahaya dihati 2 orang (sepasang)..


kenangan manis bergelar ibu..

segalanya manis rasanya, walaupun ada part2 marah anak2 bagai nak rak, tapi akan jadi manis balik bila teringatkan adegan marah2 sayang itu... tapi kalau di describekan YANG PALING MANIS rasanya time menge'PUSH' anak2 ku syg itew di HUKM sambil bertemankan Hubby yg xrenti2 berdoa agar aku dapat mengePUSH dgn jayanya... dan time pertama kali menyusukan anak, sampai tersedu2 aku menangis terharu sambil mcm xpercaya yg aku dah bergelar IBU..


Kenangan Pahit bergelar ibu..

x pasti ini leh dikatogerikan sbagai kenangan pahit...
bila anak2 sakit sampai masuk wad..tambah2 Ilham anak bongsuku, slalu kuar masuk wad sampai pernah ke ICU...semoga allah SWT memberi kesihatan yg baik kepada anak2ku..amin...


kata-kata khas buat suami..

nothing in world can describe how much i love u..

no. 8,9,10 yg ku combinekan..

nasihat buat anak2 ku dan anak2 diluar sana..

jaga diri..itu sahaja.. secomplete mana didikan yg ibu bapa dan guru berikan, tapi kalau diri sendri yg mahu merosakkannya, diri anda akan hancur sekelip mata jua...JUST JAGA MARUAH DIRI dan ingat ALLAH SWT sentiasa..

39 comments:

  1. dtg jenguk jugk dr blog BA
    memang sush ht nad sdoh kn bile ank2 sakit..walaupun demam je trase gk..kdg rs cam nak mik je dmm tu dr dorg..

    ReplyDelete
  2. faztee- ye btul tu..kalau anak2 sakit, kdg2 sampai kita lak yg nangis, knp la sakit tu x kita je yg tanggung..x sanggup rasanya kan..

    ReplyDelete
  3. wahhh cik sue suka header blog nih...sct chumell ladybird boy n girl tu...gud luck..tak leh join sebab lum jadi mama lagi...apapun dtg utk support semua yang join segmen nih.. =D

    selamat hari wanita...

    ReplyDelete
  4. salam kenal dr segmen jelajah blog ibu -ben :)

    ReplyDelete
  5. Jenjalan tengok teman segmen en ben

    http://diarialeesya.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. cik sue- tenks ye..xpe, ben slalu buat 'program mengerat silaturahim' mcmnih..bila cik sue dah jd mama nanti, kita join lg ek..:)..

    mama likha- hii, salam kenal gak..:)

    mamaleesya - tenks jgok..nnti i jenguk u plak ye..

    ReplyDelete
  7. mommy anak kamu..OMG chomel..
    dtg dr blog abg ben =)
    salam kenal ya

    eppy blogging!

    ReplyDelete
  8. jalan2 juga drpd blog BA...saya budak ( tp bkn budak lagi..hihihi) baru belajar..salah silap sila tunjukkan...

    http://www.mummy-nurie.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. salam singgah kenal dr dinaz...semoga jd ibu yg baik...

    ReplyDelete
  10. datang dari blog saudara ben..jom ziarah ct pulaksss....follow blog akak...jom singgah blog ct sambil vote untuk blog ct..jom baca sini

    http://illustrasiaku.blogspot.com/2011/03/ct-berkempen-bukan-manifesto-ingin.html

    ReplyDelete
  11. jelajah dari segmen ben ashaari..wahhh,kaum ibu2 join segmen...syabas...!!

    keep oj blogging

    ReplyDelete
  12. "nice entry tau... dtg dari blog abg ben.... jom bce petua orang2 tua tntg soal kecntikan tubuh badan..."

    selamat berkenalan ye...:)

    ReplyDelete
  13. dtg dri blog abg ben,

    nice post.
    nice blog..


    :)

    ReplyDelete
  14. sweet jer rasa jadi ibu ni kan? smga anak2 akak akan menjd anak yg solehah...amin.

    jengah support blogger dr blog abg ben

    ReplyDelete
  15. salam eknal.. sonok kan ada jelajah blog ibu camni ;)

    ReplyDelete
  16. singgah dari segmen abg ben

    selamat hari wanita!
    semoga menjadi ibu yang tabah dan cekal dalam melayan karenah anak2

    header yg sgt comel..

    ReplyDelete
  17. Salam drive thru dari Bonda Aidid & Mya.. *wink*wink*

    ReplyDelete
  18. Singgah dari segmen BA. Masa anak sakit. memang menggelabah jek rasa kan... Salam kenal :)

    nora-rodahidupku.blogspot.com

    ReplyDelete
  19. Salam perkenalan...
    Dari blog abg ben - ibu

    ReplyDelete
  20. datang dr blog ben. Salam perkenalan kak :)

    ReplyDelete
  21. salam dr segmen pakcik ben!

    suke sgt kata-kata last akak

    jaga diri..itu sahaja.. secomplete mana didikan yg ibu bapa dan guru berikan, tapi kalau diri sendri yg mahu merosakkannya, diri anda akan hancur sekelip mata jua...JUST JAGA MARUAH DIRI dan ingat ALLAH SWT sentiasa..

    sangat setuju!!!

    hee,btw salam kenal ye kak..comel2 anak akak..hihi

    ReplyDelete
  22. first time singgah sini dah terpegun tengok anak anak u yang comel ... eyna tak berpeluang lagi jadi ibu ..huk huk ...sedihnya ...... ..

    ReplyDelete
  23. tahniah!singgah dari blos en ben.selamat berkenalan dari saya.dah follow ^^ http://mamaglamdiva.blogspot.com

    ReplyDelete
  24. bee dtg dr blog ben..slam perkenalan :)

    ReplyDelete
  25. salam perkenalan mommy.. leh kongsi2 about mommy kan :)
    datang dr blog ben... jom follow sy jgak.. :)

    ReplyDelete
  26. blog kategori bapa takde...?

    ReplyDelete
  27. Salam kenal..nice blog n cute daughter..

    ReplyDelete
  28. Tanpa ibu siapalah kita..
    Tahniah kerana menjadi seorang ibu, semoga memiliki anak yang soleh dan berjaya..

    ReplyDelete
  29. salam,saya ade jual korset premium beautiful..:)

    ReplyDelete
  30. singgah ziarah dari blog abg ben...

    memang kalau anak2 sakit kita yang terlebih risau tapi bapaknye cool je kan, dorang memang tak tunjuk lgsung depan kita, sampai terfikir... abg ni takde perasan ke... ngeh3x...

    ReplyDelete
  31. Geng- tenks ye singgah..nanti2 dtg2 la lg.. segmen nih mmg tul2 mengeratkan silaturahim..:)

    ReplyDelete
  32. salam kenal. singgah dari blog BA. sudilah join segmen ni. tq
    http://creativmum.blogspot.com/2011/01/sudikah-anda-jadi-follower-kami.html

    ReplyDelete
  33. memula tgk, comel nyee tuan puteri nih..tapi bile nampak pic mama nye..urmm patut la pon, fruits doesn't fall far from the tree kan? :)

    meh ke rumah..
    ~c.u.t.i~
    keep in touch ye..♥♥♥

    ReplyDelete
  34. rinie din- dtg2 la lg ye..

    dda ly- thanks..(sambil tersipu2 malu gatal)..hehehe..jom kita gi blog awak plak..temankan ek..

    ReplyDelete
  35. salam belinda, selamat berkenalan, terjah dari blog ben, hajat nak tukar2 link so that boleh share info tentang mommies, sy akan datang balik sbb dah join kelab malam awak ... terharu pulak baca awak nangish sedu sedan dapat bf baby..saya paham perasaan awak sbb saya pun rasa yg sama tapi tak la sampai nangis.. kememe eeeeeeeehh...hihi :)

    ReplyDelete

pendapat kwn2 amcm..???

MAI LA KLIK