nuffnang

nuffnang

Followers

online user

Wednesday, February 2, 2011

jenjln- mari tgk beruk d KL...

hehehe..ntah apa2 punya tajuk daaa...
semlm cuti umum d KL, so, mmg boring la kan kalau terperap kat umah jek..
nak jenjln havoc2, duit pon akan keluar ngan havoc jugak kan..hehehe
so, utk jenjln yg best tapi jimat...

memula, kami gi tgk beruk kat entrance 'taman burung'..
kalau kengkwn nak tau,
ptg2 kalau korang gi taman burung tu, byk monyet2 kat luarnya..
so, utk membestkannya, kengkwn bawak la biskut ke, roti ke,
so, leh bg monyet2 yg cute tu mkn..


memula malu2 monyet nih..



ha, yg nih otaii gilerrr
tgk dari dlm keta..



kebetulan kami bru pas beli limau mandarin sekotak,
jd kami sedekahkan lah, brg beberapa bijik kat monyet2 nih..



bila anak2 aku mula membagi oren tu,
so, makin ramai la yg datang..
comel2 jek  suma..


dan pastu..pusing2 lagi, ntah mcmne, kami leh tersinggah ke sini...


tugu negara..
lama dah aku dok KL nih, tp xpenah tersinggah sini pun..



tgk, suma ngan bju2 ala2 gi jamban jek..hehehe
x sangka nak turun, ingat nak pusing2 naik keta jek.
so, bebdk nih aku pakaikan la bju tidur jek..hehehe



abag yg mula bertindak kejam dgn 'ingin mencampak anak daranya ke dlm kolam'..



sama x posing antr manusia ngan rimau kat jata negara tu..??



monument peringat utk wira2 negara kita..
salute beb..



tugu dari kejauhan..
nice view..



aku suka gmbr nih..
mcm lukisan..



anak2 aku memula takut nak dekat..
tihah kata 'xnak dekat, takut kena tembak'...



last2, leh plak buat aksi posing tembak menembak ngan abah dia..huhuhu



peng!!!peng!!!!..
elok la tu, tihah dah mmg pakai bju corak askar dah..



full view of tugu..
besar sgt tau..cantik ukirannya, nmpak hidup..
tgk dlm gmbr nmpk kecik jek..



Ilham kata ' adik nak jd OTOMEN'
ada kah, askar2 tu dia panggil otomen..
pe daaaa anak2 aku nih..jakun tul..



compang camping..
dah mcm anak2 pelarian burma dah..
sedih jek tgk..hehehe



belek lg jata negara tu..


korang jek yg bergambar kan..
mak pon nak la gak interprem..huhuhu



Ps: boring2 korang pon ronda2 la sini..asik2 pegi shopping kompleks jek..boring gak kan, duit pon byk abis..







5 comments:

  1. Entry ditulis oleh Mak Monyet

    ReplyDelete
  2. ha'ah akak...sekali skala p tempat cam nieh best kan....
    jemu dah asyik tawap MALL jaaa...kaki lenguh duit aBes...hahahhhaah

    bestnyaa tgk pic=pic kat ataih nie..happy jaa sume....=D

    ReplyDelete
  3. nids- kan....hubby dah sound, jenjln asik2 mall jek, dah la xde duit....tp bila bwk anak2 dtg sini, depa pon nmpk happy..

    ReplyDelete
  4. yong pernah p skali ja tugu negara

    ReplyDelete
  5. perh tehah ngan ilham pakai baju n suar ikut tema tugu negara hik..hik..

    ReplyDelete

pendapat kwn2 amcm..???

MAI LA KLIK