nuffnang

nuffnang

Followers

online user

Tuesday, September 7, 2010

kisah sedih di hari jadi..

bkn mengenai aku, tp mengenai kwn aku (namanya tidak akan disebutkan disini atau dimana2), yg kukira dia senang berbicara soal hatinya pada aku...

smlm, kwn aku tanya, linda kalau hari jadi, suami linda wish tak..???dan aku jawap..Ya..tp xde la sambut beria2..juz wish aja dan simple.....

Tiba2 air matanya berlinang..aku tanya, 'knp nih'...
jwpnya ' xde pe, suaminya xpenah wishkannya sepanjang perkahwinannya, malah, setiap kali hari jadinya, pasti ada perbuatan dari suaminya yang menyakitkan hatinya'..perbuatan yang kadang2 disengajakan.....berbanding dia, tiap kali hari jadi suaminya pasti dia xcited, tempah kek, hadiah, wish lg..

aku diam..xtau nak ckp apa..rasa mcm paham dan cuba menyelami hatinya..mungkin benda ni simple..tapiiiiii????

apa salahnya..???apa salah dia..??tidakkah dia berhak untuk mendapat penghargaan dari suaminya..??

aku mula mengkaji..katanya suaminya tahu hari jadinya, tp suaminya akan buat2 x dengar..

aku cuba jadi +ve..mungkin suaminya xde duit..tapi untuk menghargai isteri, kek biasa yang RM 32 kat kedai tu pon dah ok kan..kalau RM32 simpan sebulan RM2.70 setahun dah boleh beli kek satu kan..???



ok..ok..still mahal ke..???

kalau famos amos..coklat camao kot..dlm RM 9.90 jek skali de teddy bear, dan riben lg...sebulan kena simpan 90 sen jek selama setahun utk cukupkan RM 9.90 tu..



apa, pon mahal..????


kita cuba Cup Cake..average sebijik RM 3.00..mahal ke..??letak sebijik lilin mcm nih..sure isteri dah suka kan..



dan kalau rasa cup cake yang RM 3 tu pon dah susah..cukuplah juz massage
"selamat Hari Jadi Sayang"
rasanya cos untuk satu SMS tu cuma RM 0.15 jek..sudah cukup untuk membuat isteri tersenyum...
setahun sekali untuk menunjukkan betapa anda mengingati pasangan anda...
kalau RM 0.15 tu pon dirasakan beban untuk anda menghargai pasangan anda..
ternyata..sebenarnya dia tak bernilai pun bagi anda..

p.s: kenapa aku emo..???sebab aku yang nampak air matanya..air mata ikhlas yg mungkin banyak dipendamkan...takut pendam menjadi dendam...

5 comments:

  1. wah akak dah cuak tgk tajuk igtkan bestday linda.. ermm tak paham pulak nape laki dia tu wat cenggitu... dushhhh sebijik!!!

    ReplyDelete
  2. kelu lidah,.....kalO nida dok tempat WANITA nie..memaNg emO spnjg zaman...btoi kakBell
    takot nantI PENDAM Btukaq KE DENDAM.....
    tegamak hUbby dia wat camtuh kat isteri terchinta...soB...soB..soB

    ReplyDelete
  3. K.N..hehehe..tajuk x hengat..hehehe

    K.N- and Nid's- ntah la..manusia nih mcm2 perangai..

    ReplyDelete
  4. kesian juga. su pun kadang wat tebal muka suh dia wish .. haha. siap minta hadiah bagai. kalau ada duit, dapatla, klu tak, banje mkn ke, tapi belated la.. hehe.. laki ni mcm2 perangai, kadang tu makan hati je. redha je la. :-)

    ReplyDelete

pendapat kwn2 amcm..???

MAI LA KLIK